Megosztás
Megjelölés
Tervezz túrát ide!
Figyelmeztetések

Erdőlátogatási korlátozás a Bakonyban

2018-02-16 • Figyelmeztetések • Hegyvonulat Bakonyi kismedencék
  • /
    Fénykép: 123rf.hu
  • /
    Fénykép: 123rf.hu
Térkép / Erdőlátogatási korlátozás a Bakonyban

Figyelmeztetés

2018. április 30-ig a Bakonyerdő Zrt. területén - a Balaton-felvidék és a Bakony nagy részén - csak a jelzett turistautakon engedélyezett az erdőlátogatás.

Aktuális veszélyek

A hosszan elnyúló zord időjárás nagyon megviselte a vadállományt, amin azzal próbált enyhíteni a társaság, hogy az etetőhelyeken többlet takarmány kijuttatásával növelte a fellelhető energiaforrásokat. Szemes-, lédús-, és szálas takarmányt biztosított tonnaszám több hónapon keresztül külön a kérődzőknek és külön a vaddisznóknak.

A tél és az időjárás enyhülésével azonban nem szűntek meg a vadgazdálkodók feladatai, hiszen a vaddisznónál most zajlik a malacozás, ellés időszaka, a kérődzők nőivarú egyedeinél pedig az idei szaporulat is intenzív növekedésnek indult. Ilyenkor fokozott nyugalomra van szükség, amit a Bakonyerdő Zrt. azzal kíván biztosítani, hogy felhívja az erdőlátogatók figyelmét arra, hogy a kijelölt turistautakat a megadott időszakban ne hagyják el. A vad ösztönösen távolabb húzódik azoktól, olyan helyekre, amelyet az utak nyomvonala elkerül.

Ezzel összefüggésben döntött a Bakonyerdő Zrt. úgy, hogy az erdőlátogatási korlátozással párhuzamosan nem ad ki ebben az időszakban agancsgyűjtési engedélyt, hiszen az ellentétes lenne a fentiekkel.

Közösség

 Hozzászólás
outdooractive.com User
Közzététel

A mai időjárás