Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Familienurlaub, Tatabányai járás területén

Közép-Dunántúl, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Minden, ami a tökéletes családi vakációhoz szükséges , Tatabányai járás területén! Látnivalók, szabadidős tevékenységek és szállás. Számos bennfentes tippet is gyűjtöttünk a kisgyermekes családok számára. Jó szórakozást a felfedezéshez!
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Családbarát, Tatabányai járás területén

Térkép / Blanka Apartman
Apartman
Apartman · Dunazug-hegyvidék
Blanka Apartman
A Gerecse által körülölelt Tarjánban vár benneteket ez a családias szállás Budapesttől 53, Tatabányától 12 kilométernyire. A házban két apartman található főzőkonyhával, fürdőszobával, ágyneművel. A földszintiben 3 db emeletes ágy, az emeletiben 1 db franciaágy, 2 db heverő,  ill. tévé található. A Blanka Apartman is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Mozdonyok a tatabányai ipari skanzenben
Skanzen · Vértes és vidéke
Bányászati és Ipari Skanzen
A 20. századi Tatabánya (és környéke) életében a szénbányászat meghatározó szerepet játszott. Az egykori bányaüzemben kialakított múzeum ennek a korszaknak állít emléket, miközben a bányászhagyományok ápolására is törekszik, élőbbé téve a skanzent.
Apartman · Dunazug-hegyvidék
Bodzaház Apartman
Az apartmanház Tarjánban található, ahonnan könnyű túrával barangolhatunk a Gerecsében, vagy a kerékpározás kedvelői akár a Velencei-tóig is eltekerhetnek, kiépített kerékpárúton. A Bodzaház Apartman is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Vendégház · Vértes és vidéke
Liget-szállás
A vendégház Tatabányától 10 kilométerre, a Vértes és a Gerecse lábánál, a két hegység határán elhelyezkedő Szárligeten található. A szálláshelytől kb. 250 méterre vezet az Országos Kéktúra útvonala.
Hostel / ifjúsági szállás · Dunazug-hegyvidék
Tarjáni Ifjúsági Nemzetiségi Tábor
Komárom-Esztergom megyében, Tarjánhoz közel, a Gerecse vonulatai között található ez a modern, fiatalos szállás. Ezen a vidéken a nemzetiségi kultúrát, finom borokat és remek túraútvonalakat ismerhetünk meg. Az ifjúsági tábor területe három fő egységből áll. A szálloda jellegű főépületben 3-5 ágyas, zuhanyfülkés, WC-s szobákat, 100 fős étkezőt és melegítő konyhát találunk. Az öt darab 9 személyes üdülőházban 3 háromágyas szoba, nappali-étkező, zuhanyzó és WC található. A tágas, füves udvaron 80 fős fedett pavilon áll.
A Ranzinger-kilátó a Csúcsos-hegyen
Kilátó · Gerecsei Tájvédelmi Körzet
4
Ranzinger-kilátó
A Tatabánya feletti ikonikus Turul-emlékműtől 15-20 percnyi kényelmes sétával érjük el a Ranzinger-sétányon az eredetileg bányászati felvonóként szolgáló, különleges formájú kilátót. A 366 méter magas Csúcsos-hegy oldalában egy ketrecből szemlélhető az egyedi, Turullal, várral, hegyvonulatokkal és végtelenbe nyúló síkkal tarkított, „zajos” panoráma.
Apartman · Vértes és vidéke
Vadmacska Vadász- és Vendégház
Tatabánya közelében Csákányospusztán, az Országos Kéktúra útvonala mellett találjátok a Vadmacska Vadász- és Vendégházat. A Vadmacska Vadász és Vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
A Gerecse Kapuja Látogatóközpont
Kiállítási központ · Gerecsei Tájvédelmi Körzet
Gerecse Kapuja Látogatóközpont
2018 augusztusában adták át a népszerű kirándulóhelyen, a tatabányai Turul-emlékmű mellett a Gerecse Kapuja Látogatóközpontot. Az 500 négyzetméteres épületben az interaktív tárlat mellett egy látványkonyhás étterem, egy via ferrata felszerelés-kölcsönző, egy ajándékbolt és egy tágas konferenciaterem is helyet kapott.
Benzinkút · Vértes és vidéke
MOL kút (Tatabánya, Győri út)
A benzinkúton feltöltheted a készleteidet a túra előtt, közben vagy után. 
A Szelim-barlang
Barlang · Gerecsei Tájvédelmi Körzet
3
Szelim-barlang
Tatabánya egyik legfontosabb természeti látványossága egy méretes hiány a roppant mészkőfalban. Ha fölnézünk a városból - és sikerül olyan szöget találnunk, hogy egy panelház sem takarja el, - a Szelim-barlang ürege sötét foltként tátong a fehér kőzetpásztákban. Nemcsak kialakulása, nyílásai és panorámája, de régészeti leletei is érdekessé teszik.

Fedezz fel többet , Tatabányai járás területén

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp