Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Familienurlaub, Pilisvörösvári járás területén

Közép-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Minden, ami a tökéletes családi vakációhoz szükséges , Pilisvörösvári járás területén! Látnivalók, szabadidős tevékenységek és szállás. Számos bennfentes tippet is gyűjtöttünk a kisgyermekes családok számára. Jó szórakozást a felfedezéshez!
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Családbarát, Pilisvörösvári járás területén

Pilisi Len Látogatóközpont
Látógatóközpont · Dunazug-hegyvidék
Pilisi Len Látogatóközpont
A Pilisi Len Látogatóközpont a Budai-hegység északi részén, Pilisszentiván, Piliscsaba és Nagykovácsi között elterülő Szénások Európa Diplomás Terület természeti értékeit mutatja be, egyrészt az interaktív kiállításon, másrészt az innen induló tanösvénytúrák keretében.
A solymári vár az Alsó-patak-hegy felől
Vár · Dunazug-hegyvidék
3
Solymári vár
Solymár határában, a Mátyás-dombon egy várrom emelkedik. Néhány falát nemrég hozták helyre, egykori öregtornyát szépen rekonstruálták - innen kellemes panoráma nyílik a környékre. A váron belül egy esztétikus, és nem utolsósorban működő kutat is találunk. Történetéről viszonylag keveset tudunk: építtetőjével kapcsolatban nem állíthatunk biztosat, az eredeti bejárat helye ismeretlen; egyes kutatók még azt is megkockáztatják, hogy valójában nem is várnak készült.
Panzió · Dunazug-hegyvidék
Summa Vitae Üdülő (Piliscsaba)
A Summa Vitae Alapítvány egy lakóotthont működtet, melynek fenntartása érdekében a háromszintes épület felső szintjén kialakított üdülőben zavartalan és a lakóotthontól független mindennapokat biztosít a vendégek számára. Összesen 20 férőhelyre érkezhetnek az üdülő vendégek. A Summa Vitae Üdülő is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Az Ürgerét tájba simuló épülete
Állatvilág · Pilis-hegység
Ürgerét (Solymár)
A solymári Auchan áruház szomszédságában apró rágcsálók találtak otthonra. A terület tulajdonosa a természetvédőkkel egyetértésben úgy döntött, hogy ürgerezervátumot alakít ki a területen – így az állatok biztonságban vannak, mi pedig szinte páholyból figyelhetjük őket.
Benzinkút · Dunazug-hegyvidék
MOL kút (Piliscsaba, 10-es főút)
A benzinkúton feltöltheted a készleteidet a túra előtt, közben vagy után. 
Kilátás a kőfejtő tetejéről
Földtani érték · Pilis-hegység
4
Teve-szikla
A környezetéből merészen kiálló, kettős ágú szirt, a Teve-szikla közvetlen közelében látványos földtani képzödményeket tár elénk egy kőfejtő fala, amelynek tetejéről kilátást is élvezhetünk. A sziklafalat közelebbről megvizsgálva érdekes földtani megfigyeléseket tehetünk.
Jégsportok · Dunazug-hegyvidék
Solymári műjégpálya
A hét bármelyik napján ellátogathatunk a Solymár központjában lévő műjégpályára.
Az egri vár mása a levegőből
Vár · Pilis-hegység
10
Az egri vár mása
Pilisborosjenő mellett, a Nagy-Kevély büszke sasbérce alatt találjuk az ország legkülönlegesebb várromját, amely az Egri csillagok című film díszleteként épült, ma pedig kedvelt családi túracélpont.
Kilátás a Kötők padjától
Kilátóhely · Dunazug-hegyvidék
Kötők padja kilátóhely
Hangulatos, békés, kevesek által látogatott hegyoldali kilátóhely a Hármashatár-hegy csoportjához tartozó Tök-hegyen.
A Som-hegyi turistaház
Kulcsosház · Pilis-hegység
1
Som-hegyi turistaház
A ház Pilisszentkereszttől 1 km-re, az Országos Kéktúra közelében található. Kedvező elhelyezkedése lehetővé teszi a könnyű megközelítést, mégis megkapó természeti környezet fogad bennünket. Az egykori vadászház felújításával 30 fő befogadására alkalmas, kényelmes szállással gazdagodtak a Pilist járó turisták. A ház a 20. század elején épült szolgálati lakásként, és az 1970-es évekig erdészházként üzemelt. 1983-tól nyílt meg a turisták előtt, 2013-ban korszerűsítették. Az üzemeltető a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilisszentkereszti Erdészete. A házban állandó gondnokság nincs, a szállást elfoglalni telefonon egyeztetett időpontban lehet. A Som-hegyi turistaház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!

Fedezz fel többet , Pilisvörösvári járás területén

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp