Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Familienurlaub, Budakeszi járás területén

Közép-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Minden, ami a tökéletes családi vakációhoz szükséges , Budakeszi járás területén! Látnivalók, szabadidős tevékenységek és szállás. Számos bennfentes tippet is gyűjtöttünk a kisgyermekes családok számára. Jó szórakozást a felfedezéshez!
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Családbarát, Budakeszi járás területén

A Budakeszi Vadaspark barna medvéje valamin töri a fejét
Állatkert / vadaspark · Budai-hegység
4
Budakeszi Vadaspark
Ha a Budakeszi Vadaspark felé veszed az irányt, biztos lehetsz benne, hogy ott nem lustán heverésző, életunt medvékkel, kopott farkasokkal és szomorúan kókadozó hiúzokkal fogsz találkozni. Ez az a hely, ahol a mosómedvék piruetteznek, látványosan örülnek a látogatóknak, a görények vidáman hemperegnek sétáltatáskor az avarban, a gondozók pedig együtt üvöltenek az aranysakállal. Emellett a vadasparkon folyamatosan fejlesztenek valamit, s az állatállomány is rendszeresen bővül. A Budakeszi Vadaspark is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Panzió · Dunazug-hegyvidék
Budakeszi Vadászház
Budapesttől 12 kilométerre, a Vadasparktól és a Budakeszi Arborétumtól mindössze 15 perces sétára található az I. osztályú, teljesen felújított, igényesen felszerelt vadászház.
Budakeszi Herbárium és Dendrológiai Tanösvény
Természetvédelmi terület · Dunazug-hegyvidék
Budakeszi Herbárium és Dendrológiai Tanösvény
A Herbárium egyik fő tevékenysége a világ mérsékelt égövi erdeit, fás növényeit eredeti termőhelyről dokumentáló átfogó mű, a Fák Világatlaszának (Dendrológiai Atlasz) előkészítése. Az intézmény több arborétum megtervezésében, fejlesztésében, növényanyagának bővítésében is részt vesz. A gyűjtemény sokszínűségét tanösvény mentén mutatják be.
A máriamakki Mária-szurdok sziklái
Szurdok · Dunazug-hegyvidék
Mária-szurdok
A sokak által ismert makkosmáriai templom közelében egy szurdok mélyén bújik meg egy másik Mária-kegyhely, amit érdemes meglátogatni, akár egy könnyű kirándulással vagy hosszabb túrával egybekötve.
A Szilfa-tisztás
Grillezőhely · Budai Tájvédelmi Körzet
Szilfa-tisztás (játszótér és tűzrakó helyek)
A Budai-hegység egyik legnépszerűbb, a Budakeszi Vadaspark közelében található erdei tisztása családi, baráti piknikezések tökéletes helyszíne lehet.
Budakeszi Erdészeti Arborétum tavaszi virágzáskor
Természetvédelmi terület · Dunazug-hegyvidék
Budakeszi Erdészeti Arborétum
A nagyvárostól egy ugrásnyira található ez a nyugodt, hangulatos kert, ahol a gyerekeket játszótér, szervezett oktatás és egy-egy természeti esemény, hagyomány vagy ünnep köré szerveződő programok várják. A kertben gyakran tartanak eskövőket, csapatépítőket és filmforgatásokat is. Fontos tudni: Az arborétumba kutya bevihető, a társasági kutyasétáltatás szabályait be kell tartani. Kerékpár, gyermek "kismotor", roller használata a gyerekeknek megengedett. Az utak babakocsival és kerekesszékkel egyaránt járhatók.
Kalandpálya · Dunazug-hegyvidék
Erdei Kalóz Kalandpark és Tanösvény, Budakeszi
Az Erdei Kalóz Kalandpark és Tanösvény gyönyörű környezetben, a Budakeszi Vadaspark főbejárata mellett található. 6 pálya alkotja a parkot: gyakorló, gyerek, diák, felnőtt, extrém felnőtt és csúszó pálya. 2016-ban a gyerek és felnőtt pályát a hazánkban élő madarakat bemutató tanösvénnyé alakították.
Zsámbéki romtemplom
Templom · Dunazug-hegyvidék
1
Zsámbéki romtemplom
Az egyik legérdekesebb hazai romtemplom közvetlen elődjét körülbelül 800 évvel ezelőtt emelték a zsámbéki Nyakas-hegy oldalában. A romantikus épületet nemcsak kirándulások, de például esküvői fotózások alkalmával is gyakran felkeresik, közelében színházi előadásokat és egyéb rendezvényeket tartanak. 
A töki templom romja
Rom · Bicske-Zsámbéki-medence
Töki templomrom (Töki Rossztemplom)
A Zsámbéki-medencében, a Zsámbékkal lényegében összeépült Tök északkeleti határában áll az Árpád-kori, feltehetően késő 13. századi templom régóta ismert, műemléki védelmet élvező romja, amely 2022-ben állagmegóváson esett át, és a környezetét is rendezték.
A pátyi pincesor
Építészeti különlegesség · Bicske-Zsámbéki-medence
Pátyi pincesor (Pincehegy)
A Biatorbágy felé vezető műúton haladva nem is gondolnánk, hogy a mellettünk emelkedő pátyi Pince-hegy akác- és kőrisfáinak árnyékában milyen kultúrtörténeti kuriózum rejtőzik: egy csaknem háromszáz, földbe vájt pincéből álló, napjainkban újjáéledő „pincefalu”, amelyhez fogható ma már nincs több a környéken.

Fedezz fel többet , Budakeszi járás területén

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp