Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Galyatető Turistacentrum Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

kérdés

Rezi várában

Adatok

Orbánné Dóri Fanni

2021-06-27 · Közösség
Segítsetek légyszi, hogy nyári nagy melegben mennyire járható élvezetesen ez az útvonal? Holnap mennénk ezt a kört gyerekkel és kutyával, de csak ha árnyas, nem tűző napos végig. Keszthelyen nyaralunk és inkább mást választunk ha ez bírhatatlan kánikulaban. Még nem jártunk itt. Előre is köszönöm a segítséget.

5 replies

László Turcsi válasza · 2021-06-27 · Közösség
A táv kb 2/3 árnyék mentes. A várig kavicsos/beton út vezet felfelé, de nem sok árnyék van. Visszafelé egy része az erdőn keresztűl jön, ott ok. A vége ismét napos.
Horváth László válasza · 2021-06-27 · Közösség
Ha kifejezetten ezen az útvonalon mennétek, akkor viszonylag sokat kell menni napon. Tavasszal voltam, egy meleg hétvégén, akkor is zavaró volt. Rá egy hétre végigjártam a Szent Miklós völgy rejtélyei túrát, az Vállus faluból indul és szerintem sokkal kellemesebb terep. Sok kutyással is találkoztam, ráadásul érinti a katonai kutyatemetőt.
Kirtapsz Rotkir válasza · 2021-06-27 · Közösség
Múlt héten mentem végig az egész túrán, amit itt látsz 10 km-es túraútvonal túlnyomó többségén NINCS árnyék, tehát napon kell szinte végig sétálni. Viszont murvás út vezet fel szinte majdnem a várig (onnan még kb ~1-2 km lehet maga a vár). Annyi a trükk, hogy én autóval azt az utat nem vállalnám be (alacsonyan van az alja), de pl Suzuki Vitara volt fent, valamint más autóval is felmentek, tehát nem lehetetlen a dolog. A fenti parkolótól, ha jól emlékszem, teljesen árnyékos az út a várig.
Kirtapsz Rotkir válasza · 2021-06-27 · Közösség
Ahogy László írta, nekem is a „Szent Miklós völgy rejtélyei túra” jutott még eszembe. Múlt héten szintén megjártam azt is, talán csak <1 km volt, ami naposabb volt, viszont az utolsó kilométert már kicsit benőtte a növényzet (még járható szinten).
Orbánné Dóri Fanni válasza · 2021-06-27 · Közösség
Nagyon köszönöm a kedvességeteket és a gyorsaságot! Megnézem akkor a javasolt másik túrát, s ezt inkább most kihagyjuk, mert nem a vár lett volna a legfontosabb szempont, hanem a kellemes kikapcsolódás környékbeli -árnyas!- tájon. Igazán sokat segítettetek a válaszokkal.
Profilkép
Képek, videók
videók választása

Közelmúltban feltöltve

Mi a válaszod?
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp