Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Viewpoints in Észak-Magyarország

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Make your vacation in Észak-Magyarország an unforgettable experience! We have put together our suggestions for the most beautiful places to visit and attractions available here. Enjoy discovering!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful viewpoints in Észak-Magyarország

??????
Viewpoint · Keleti-Cserhát
Béri Nagy-hegy (kilátóhely)
A hegy oldalában fekvő hajlott andezitoszlopokhoz hasonló formakincs található a hegytető közelében is, melyről pazar kilátásunk nyílik a környező vidékre.
??????
Viewpoint · Petrovská vrchovina
Pogányvári-szikla
A Pogányvári-szikla a határon emelkedő Gömöri-erdőhát egyik illusztris kilátóhelye és impozáns sziklaképződménye.
??????
Viewpoint · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
1
Könnycsepp-tó és pálos kolostorrom (Óhuta)
Óhuta szélén, már erdőparaván rejtekében, festői fekvésű réten fekszenek a pálos kolostor romjai és a pihenőhelyekkel körülvett, forrásból táplált Könnycsepp-tó.
??????
Viewpoint · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Babuka-tó és Forrás-rét
A Tokaji-hegység természeti szépségeit, kivételes domborzati adottságait sűríti kilátásába az Óhuta melletti Babuka-tó és annak rétje. A Háromhuta völgyére nyíló, lebilincselő panoráma pazar hegyvidéki tájat, vérbeli kárpáti hangulatot tár a fáradságos kaptatót leküzdő látogatók elé.
??????
Viewpoint · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Czárán-pihenő (Középhuta)
A Középhuta fölötti lejtők egyik félreeső, mégis szép kilátópontja a Czárán-pihenő, amely panorámájával érzékelteti a falu környékének szigorú domborzati adottságait.
??????
Viewpoint · Medvesvidék
Pécs-kő
A Pécs-kő dermesztő bazaltmonolitja az erdő szövetét átlyukasztva hatol a lombok fölé, merész alakját a rá vezető ösvény kötéllel biztosított szakasza is kiemeli. Tetejéről izgalmas, hegyvidéki körpanoráma nyílik.
??????
Viewpoint · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Amadé-szikla és várrom
A Nagy-Amadé-hegy 656 méteres magaslatának tetején található, alig észrevehető várrom mellett pazar sziklakilátóra lelhetünk. Panoráma nyílik a Zemplén belsejére és a Milic-csoportra.
??????
Viewpoint · Mátra-hegység
1
Sas-kő
A Mátra vadregényes keleti gerincének talán legmegkapóbb, de mindenképpen legvadabb pontja a Sas-kő kiszögellése, egy keskeny sziklagerinc panorámás orma, ahonnan szokatlanul intenzív a magasságélmény. Különlegessége, hogy páratlan módon használhatjuk ki róla a Mátra-gerinc fekvését: néhány méteren belül a Kárpátok és az Alföld felé is kileshetünk.
??????
Viewpoint · Medvesvidék
Bárnai Nagy-kő
A Medves-vidék hatalmas bazaltlepényét körülbástyázó vulkáni kúpok egyike, a döbbenetes tömegű bárnai Nagy-kő lényegében egy élesen elkülönült sziklatű a hegykazalban. Tetején állva lélegzetelállító a panoráma, a felsebzett, nyers kőzet pedig szokatlan formavilágától izgalmas.
??????
Viewpoint · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Kerek-kő
Páratlan hegyvidéki panorámát kínál a Zemplén egyik hírneves orma, a Kerek-kő. A zárt, sűrűn tagolt hegységi terep központjából annak változatos völgyrendszerére és élesen felszökő csúcsaira látunk ki, ám ezért meg kell dolgozni: a Kerek-kő a településektől távol, az erdők ölelésében fekszik.

Didn't find what you were looking for?

Find many more places to visit here

Search

Reviews

  10
Könnycsepp-tó és pálos kolostorrom (Óhuta) by Réka
April 24, 2022 · Community
Gyönyörű rét, vonzó a nyugalom, amit áraszt. Jó itt lenni!
Show more
Három-kő by Zsolt
October 23, 2019 · Community
Még pár lépés Három-kő
Photo: Zsolt M., Közösség

viewpoints in the surroundings

Discover more in Észak-Magyarország

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp