Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
  • Őrség
    Őrség Photo: Marco Secchi, CC0, Unsplash
  • Sopron környéke
    Sopron környéke Photo: Gazsovocs Krisztián, CC0, Pixabay
  • Photo: Vörös Benjamin, Unsplash

Nyugat-Dunántúl

For those who prefer an active vacation, there are numerous sights and destinations to discover in Nyugat-Dunántúl , with our Travel Guide being a source of inspiration for planning your next adventure. Enjoy browsing!
Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page

Destinations in Nyugat-Dunántúl


Regions

Show Map

Attractions in Nyugat-Dunántúl


Nyugat-Dunántúlon elmerülhetünk a Győri-medence és a Vas-Soproni sík folyóvizekkel szabdalt végtelen tájában. Magasabbra vágyva vár minket a Kemeneshát, mely délről tekint vissza a Kisalföld síkjára.

Itt található a Zalai-dombság erdővel borított tagolt völgyeinek java, valamint a Keleti-Alpok előterében húzódó középhegységi vonulatunk az Alpokalja. A Nyugat-Dunántúli régióban mindenki megtalálja a számítását, hiszen a folyókon illetve a Balatonon tudunk vízitúrázni. 

Kerekezésienk során során felfedezhetünk sok apró eldugott termálfürdőt a síksági vagy dombsági területen. Gyalogtúráink során pedig meghódíthatjuk Keszthelyi-fennsík vagy épp a Kőszegi-hegység magaslatait.


Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp