Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
  • Pilisszentlélek
    Pilisszentlélek Photo: Tóth Szabolcs, CC0, Unsplash
  • Börzsöny
    Börzsöny Photo: Tóth Szabolcs, Unsplash
  • Gellérthegyi panoráma
    Gellérthegyi panoráma Photo: Brendan Millard, CC0, Pixabay

Közép-Magyarország

For those who prefer an active vacation, there are numerous sights and destinations to discover in Közép-Magyarország , with our Travel Guide being a source of inspiration for planning your next adventure. Enjoy browsing!
Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page

Destinations in Közép-Magyarország


Regions

Show Map

Attractions in Közép-Magyarország


Három nagytáj az Észak-Magyarországi-Középhegység az Alföld és a Dunántúli-középhegység találkozásánél fekszik a Közép Magyarországi régió, melyet kettészel a Duna.

A Duna szigetei között aktív evezősportra van lehetőségünk. Evezés közben megcsodálhatjuk a bakancsok által oly sokszor bejárt Börzsöny a Visegrádi-hegység és a Dunazug-hegység magaslatait.

A fővárostól délre az Alföldi tájon futóhomokbuckák között, vagy épp a Duna part mellett kerekezhetünk. Budapesten pedig viszonlag egyszerű túrát találnunk, hiszen a Budai-hegyek a városhatáron belül találhatóak. 

A Börzsöny a Pilis és a Gödöllői-dombság felé pedig kitűnő tömegközlekedéssel rendelkezik a város, így talán ezek a hegyek sokak kedvelt túrahelyei.

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp