Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
  • Tiszaörvény
    Tiszaörvény Photo: Dimitry Ljasuk, Unsplash
  • Hortobágy
    Hortobágy Photo: Tomas Orth, CC0, Pixabay
  • Szolnok
    Szolnok Photo: Móricz Lajos, CC0, Pixabay

Észak-Alföld

For those who prefer an active vacation, there are numerous sights and destinations to discover in Észak-Alföld , with our Travel Guide being a source of inspiration for planning your next adventure. Enjoy browsing!
Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page

Destinations in Észak-Alföld


Regions

Show Map

Attractions in Észak-Alföld


Az Alföld északi részén számos folyó ömlik a Tiszába.  Itt találjuk a Szamost a Túrt, valamint a Tisza mellett a Zagyva a Berettyó és a Hármas Körös egy részét.A folyószabályzások következtében holtágak számos helyen díszítik  az alacsony ártéri síkságot. Az evezősök számára számtalan lehetőség adódik a folyók mentén vízre szállni. Az árterekből kiemelkedik a Nyírség szélbarázdákkal és parabolabuckákkal ékesített tája . A régióban alakult ország első Nemzeti Parkja a  híres Hortobágyon. Az Észak-Alföld büszkélkedhet két történelmileg sem elhanyagolható régióval a Jászsággal és a Hajdúsággal. Összevetve Az Alföld síkján számos folyó, tó,  kultutális kuriózum, és rengeteg termálvíz, keresztezi az utunkat, ha túrázni indulunk.
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp