Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
  • Orfű
    Orfű Photo: Meisl Gábor, CC0, Pixabay
  • Panoráma sétány Fonyódon
    Panoráma sétány Fonyódon Photo: Német-Bucsi Attila, Magyar Természetjáró Szövetség

Dél-Dunántúl

For those who prefer an active vacation, there are numerous sights and destinations to discover in Dél-Dunántúl , with our Travel Guide being a source of inspiration for planning your next adventure. Enjoy browsing!
Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors

Destinations in Dél-Dunántúl


Regions

Show Map

Attractions in Dél-Dunántúl


A Dél Dunántúlt körbeölelik a vizek. A Duna a Dráva a Sió és a Balaton határolja e régiót.  A vizek által kialakított síkok mellett a Mezőföld déli része biztosít az erre járónak vízszintes túraterepet.

Nem úgy a  Dráva völgye és a Balaton medencéje között elterülő Somogyország. A Belső és Külső Somogy folyószabdalta  dombvidéki tája hol 150 méter masaggásig hol pedig egészen 300 méterig kalauzol minket.

A Kapos folyó túloldalán a Tolna-Baranyai dombvidék tagjai 200-300 méteres magasságukkal körbeöleik a Dél-Dunántúli régió legmagasabbját a 682 méterével kiemelkedő Mecseket.

 

Szársomlyó, Villányi-hegység
Photo: Bencs jános, CC0, Pixabay

A Magyar kikerics otthona

A Szársomlyó tövében terül el a Villányi borvidék. A régió emellett helyet ad a Szekszárdi a Pécsi, a Tolnai és a Balatonboglári borvidéknek.
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp