Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
  • Puszta
    Puszta Photo: Lena Remmert, CC0, Unsplash
  • Híd a Holt Körösön
    Híd a Holt Körösön Photo: Buduczki Norbert, Unsplash
  • Alföld
    Alföld Photo: akos147, Pixabay

Dél-Alföld

For those who prefer an active vacation, there are numerous sights and destinations to discover in Dél-Alföld , with our Travel Guide being a source of inspiration for planning your next adventure. Enjoy browsing!
Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page

Destinations in Dél-Alföld


Regions

Show Map

Attractions in Dél-Alföld


A Dél-Alföldi régióban a rónaságot két meghatározó folyónk a Duna és a Tisza szeli át, keletről a Körösök és a Berettyó, valamint délen a Maros által formált alacsony ártéri síkságokat találunk. A folyók mellett számos holtág csodálható meg kajakról, kenuról vagy éppen kétkerékről. A Körös-Maros közeés a Bácskai síkvidék kitűnő mezőségi talajával a termőföldeknek ad otthon. Utóbbin gyakrabban fordulnak elő parabolabuckák. A régió legnagyobb középtája  a Duna-Tisza közi síkvidék. E végtelen pusztán számtalan futóhomokbuckát figyelhetünk meg. A régióban található Dévaványán a Túzokrezervátum, ahol a füves pusztáink nagymadarát testközelből is megtekinthetjük. Itt található Ópusztaszeren továbbá Nemzeti Történeti emlékparkunk ahol a hagyomány szerint eleink az első törvényeket hoztás a honfoglalás idején.
Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp