Share
Bookmark
Print
Plan a route here
Embed
Zoo / Wildlife Park

Kaszói Vadaspark

Zoo / Wildlife Park · Dél-Dunántúl
Responsible for this content
Magyar Természetjáró Szövetség Verified partner  Explorers Choice 
 • A kaszói vadaspark
  / A kaszói vadaspark
  Photo: Kaszó Zrt.
 • / A kaszói vadaspark
  Photo: Kaszó Zrt.

„Kaszó Somogy zöld szíve.” A kaszói erdő Magyarország legnagyobb egybefüggő síkvidéki erdőtömbje; Európa-hírű vadállománya természeti kincsnek számít.

A Kaszói Vadaspark mintegy 2,5 hektáron mutatja be a kaszói vadászterületen élő nagyvadféleség (gímszarvas, dámvad, vaddisznó) képviselőit természetes környezetben. Információs táblák segítenek eligazodni a különböző vadfajok között, részletesen ismertetve az adott vadról tudni érdemes információkat. A vadaspark körül három pihenőhelyet és egy szalonnasütőt is kialakítottak az ide érkező kirándulók kényelme és kikapcsolódása érdekében.

A vadaspark könnyen megközelíthető akár a Multifunkcionális Ökoturisztikai Látogatócentrum irányából, akár a Kaszói Kirándulóközpont felől.

A közelben megtekinthető a Multifunkcionális Ökoturisztikai Látogatócentrum épületében lévő kiállítás, amely a Kaszó környékén fellelhető természeti értékeket, a sajátos növény- és állatvilágot és a jellemző természetes élőhelyeket mutatja be, illetve megismerteti velünk az erdészek és vadászok munkáját. A közelben bejárható a Kaszó Lombkorona Sétány. A lombkorona tanösvényen a látogatók a kaszói erdőtömb egyik legjellemzőbb erdőtípusát, a gyertyános-tölgyest ismerhetik meg az aljnövényzettől a lombokig.

Opening hours

Előzetes bejelentkezéssel látogatható.

Fee:

A belépés díjtalan.

Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!

Az adatok csak tájékoztató jellegűek, és a 2019 májusi állapotot tükrözik. Érkezés előtt mindig tájékozódj a szolgáltató honlapján, és ha eltérést találsz, írd meg nekünk!

outdooractive.com User
Author
Nikolett Pintér
Updated: May 21, 2019

Public transport

Kaszót meglehetősen nehézkes tömegközlekedéssel megközelíteni. Megbeszélés alapján Somogyszobig vasúttal vagy autóbusszal, majd a KASZÓ Zrt. autóbuszával, esetleg igény esetén személyszállítással juthattok oda.

 •  A legközelebb eső buszmegálló a Somogyszob, községháza (Nagyatádról a menetidő 30 perc), de ez is 8 km-re van.
 • Somogyszobnak vasútállomása is van (Nagyatádról 13 perc alatt ér oda a vonat), onnan már 9,5 km-t kell sétálnunk.
 • A szentai vasútállomás (Nagykanizsától 50-60 perc) szintén 9,5 km-re esik a vadasparktól.
 • Ha itt szállunk le a vonatról, és jól időzítünk, csak Balátáig kell gyalogolnunk (7,4 km), mert a kisvasút onnan egyenesen Kaszóra repít minket - de sajnos ritkán jár.

Getting there

Jelzett turistaút Kaszó környékén nincs.

 • A somogyszobi községházától a Kossuth Lajos, majd Rákóczi utcán kell elindulni nyugatra, amelyről a Szabadság utcán jobbra kell fordulni. Ez az utat kövessétek egészen Kaszóig! (8 km)
 • A somogyszobi vasútállomástól a Keleti közön kell nyugatra sétálni, aztán a Petőfi utcán északnak. A Kossuth Lajos utcán forduljatok balra! Innen ugyanaz az itiner, mint a községháza buszmegállótól.

Parking

Kaszóban útbaigazító táblák segítségével könnyen megtalálhatóak az egyes helyszínek.

 • Kaposvár irányából közelítve: a 61-es főútról Böhönye után (a benzinkútnál) lekanyarodva, majd Segesdnél (szintén a benzinkútnál) nyugatra fordulva, Somogyszobon át juthatnak el a kirándulni vágyók Kaszóra.
 • Budapest felől az autópályáról a 206-os kijáratnál kell lehajtani, 7. út/Nagykanizsa kelet/61. út/Kaposvár irányába, majd a 61-es számú úton kell haladni Pogányszentpéter-Iharosberény települések felé. Iharosberényben a Szabadság térnél kell letérni a 61-es sz. útról enyhén jobbra a Kossuth utca felé. A településről kiérve az erdészeti úton az erdőben további 10 km-t haladva juthatnak el az érdeklődők Kaszóra.
 • Nagyobb méretű parkolót a Kaszói Kirándulóközpont előtti területen találtok.
Arrival by train, car, foot or bike

Questions & answers

Pose the first question

You have a question concerning this content? Here is the right place to ask it.


Reviews

Write your first review

Be the first to review and help others.


Photos of others


Kaszói Vadaspark

Kaszópuszta 
7564 Kaszó
Phone +36 82 352 303 /+36 82 352 065

Qualities

Place to visit Families