Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
Plan a route here
Campfire site

Visegrád, Fekete-hegy III. tűzrakó hely

Campfire site · Visegrádi-hegység · 356 m
Responsible for this content
Állami erdészetek
 • Tűzrakóhely paddal és esőbeállóval a Fekete-hegyen
  Tűzrakóhely paddal és esőbeállóval a Fekete-hegyen
  Photo: Balázs Pusztai, Állami erdészetek
A turisztikai attrakciókat gazdagon ontó, Visegrád feletti hegyek közül a Fekete-hegy a legkevésbé forgalmas. Az itteni tűzrakó helyek zavartalan grillezési, bográcsozási lehetőséggel kecsegtetnek.

Kétségtelen, hogy a Dunakanyar egyik legszebb panorámáját a Visedrádi Fellegvár nyújtja. Miután elég hosszan szemléltük e csodát, kikerekíthetjük kirándulásunkat egy Fekete-hegyi sütögetéssel. A helyszín mindössze 1 km-re van a Fellegvártól, az itt jelölt hármas számú tűzrakó hely bő 1,3 km-re. Ez a helyszín azért is tökéletes, mert a szieszta perceit árnyéban tölthetjük, nagy fák alatt. 

A tűzrakó hely mellett találunk két pad-asztal szettet, egy esőbeállót és egy beülőt is. Előre bekészített tűzifa nincs, ezt magunknak kell keresnünk a közelben. 

Mivel ez egy turisták által kedvelt környék, számos vízvételi lehetőség adódik az éttermeknél, szolgáltatóknál. Amennyiben ezeknél nem járunk sikerrel, a Boglárka- vagy a Mátyás-forrást érdemes megpróbálni. Ehhez a Panoráma úton sétálva kerüljük meg a Nagy-Villám hegyet (lejtmenet a források felé). A források vizét csak saját felelősségre lehet fogyasztani. 

A tűzgyújtás általános szabályai:

 • Tűzgyújtás előtt mindenképp tájékozódjunk az erdotuz.hu honlapon, ahol mindig aktuálisan látható, hogy az ország mely részén van érvényben tűzgyújtási tilalom. Ahol tilalom van, ott az erdőkben és az erdők 200 méteres körzetében még a kijelölt tűzrakó helyeken sem szabad tüzet rakni. Ha nincs tűzgyújtási tilalom, akkor is figyeljük az aktuális időjárást: szeles időben nem szabad tüzet gyújtani!
 • A tűzrakáshoz soha ne próbáljunk élő fákat vagy ágakat vágni, inkább gyűjtsük össze az erdő talaján található száraz ágakat. 
 • Távozáskor mindig győződjünk meg róla, hogy a tüzet megfelelően eloltottuk-e. 
 • A tűzrakó hely nem szemetes! Olyan rendet hagyjunk magunk után a pihenőhelyen, amilyet mi is szeretnénk találni megérkezéskor. A pikniken keletkezett szemetet vigyük haza magunkkal.

Opening hours

Egész évben szabadon látogatható.

Price:

Ingyenesen látogatható terület.

Public transport

 • A Fekete-hegy III. tűzrakó helyhez legközelebb eső, tömegközlekedéssel megközelíthető pont a Visegrád, bobpálya buszmegálló, ahová pl. Budapest, Újpest-Városkapu XIII. ker. buszpályaudvarról közlekednek járatok Szentendrén keresztül (menetidő: 80-90 perc).

Getting there

 • A buszmegállóból, illetve a parkolóból induljunk el az aszfaltúton a bobpályaparkoló bejárata felé. 50 méteren belül van a kereszteződés, ahol tartsunk balra, de ne a hotelhez, hanem fel a dombra, ami a Fekete-hegy. Ez a keréknyom rögtön egy Y elágazásban folytatódik, itt a baloldali ágat válasszuk (K és K+ jelzés). Kb. 450 méterre, jobb kéz felől lesz a tűzrakó hely (összesen 600 m).

Parking

 • A buszmegállónál található a Visegrádi Bobpálya melletti nagy parkoló.

Coordinates

DD
47.789562, 18.991442
DMS
47°47'22.4"N 18°59'29.2"E
UTM
34T 349565 5294864
w3w 
///smirks.apex.salons
Show on Map
Arrival by train, car, foot or bike

Recommendations nearby

Hiking Trail · Visegrádi-hegység
Dobogókő - Visegrád (OKT-16.)
recommended route Difficulty moderate Stage 16 Open
Distance 24.3 km
Duration 7:10 h
Ascent 610 m
Descent 1,205 m

The 16th section of the Blue Trail explores a less frequented inner part of Visegrád Mountains and descends to the Danube skirting great lookouts ...

26
from Áron Dömsödi,   Magyar Természetjáró Szövetség

Show all on map

Questions and answers

Ask the first question

Would you like to the ask the author a question?


Rating

Write your first review

Help others by being the first to add a review.


Photos from others


Visegrád, Fekete-hegy III. tűzrakó hely

Fekete-hegy
2025 Visegrád
Magyarország

Special features

Families
 • Content
 • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails
 • 8 Routes nearby
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp