Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Museums in Közép-Magyarország

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Make your vacation in Közép-Magyarország an unforgettable experience! We have put together our suggestions for the most beautiful places to visit and attractions available here. Enjoy discovering!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful museums in Közép-Magyarország

??????
Museum · Duna-Tisza közi síkvidék
Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény (Nagykőrös)
Arany János és családjának legnagyobb hagyatékát őrzi a hajdani kaszárnyából lett múzeum.
??????
Museum · Mezőföld
Magyar Földrajzi Múzeum
Érden a klasszicista Wimpffen-kastély ad otthont a Dr. Balázs Dénes érdi geográfus által alapított múzeumnak, ahol a nagy magyar utazókkal és földrajzi felfedezőkkel, valamint a földrajzoktatás történetével ismerkedhetnek a látogatók. A Magyar Földrajzi Múzeum is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Museum · Duna menti síkság
Museum der Bildenden Künste - Budapest
??????
Museum · Börzsönyvidék
Szőnyi István Emlékmúzeum, Zebegény
A Dunakanyar festőjének nevezett Szőnyi István Zebegényben töltött évei során alkotta legfontosabb munkáit. Ihletői a dunai táj és a hagyományos paraszti élet voltak. Háza és műhelye ma múzeumként szolgál, ahol megismerhetjük munkásságát. Az épület kertjében ma is festészeti szabadiskola működik.
??????
Museum · Duna menti síkság
Régészeti Park (Százhalombatta)
Magyarország első őskori szabadtéri múzeumában a a bronzkori és a vaskori élet mindennapjaival ismerkedhetünk, illetve a máig fennmaradt halomsírokon keresztül betekintést nyerhetünk a vaskor temetkezési szokásaiba. A Régészeti Park is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Museum · Duna menti síkság
Kiscelli Múzeum
A Kiscelli Múzeum (vagy népszerű nevén Schmidt-kastély) a III. kerületben, Óbudán található. Az eredetileg kolostornak és templomnak helyet adó épületegyüttesben ma Budapest történetével ismerkedhettek meg a 18. századtól napjainkig.
Museum · Börzsönyvidék
Schnapsmuseum in Visegrád
Museum · Pilis-hegység
Szlovák tájház (Pilisszentkereszt)
A gyönyörű fekvésű Pilisszentkereszten a polgármesteri hivatal mellett található tájházban szlovák használati tárgyakból és népviseletekből készült kiállítást láthattok.
Museum · Duna menti síkság
Liszt Gedenkmuseum - Budapest
Weren't able to find what you were looking for?

Find many more places to visit here

Search

Discover further Museums in Közép-Magyarország

Discover more in Közép-Magyarország

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp