Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Museums in Közép-Dunántúl

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Make your vacation in Közép-Dunántúl an unforgettable experience! We have put together our suggestions for the most beautiful places to visit and attractions available here. Enjoy discovering!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful museums in Közép-Dunántúl

A Duna Múzeumban
Museum · Komárom-Esztergomi-síkság
Duna Múzeum
Aki mélyebben is szeretne megismerkedni a folyószabályozások mikéntjével, a vízügyi feladatokkal, vagy csak általánosságban a víz és a folyók természetével, annak érdemes ellátogatnia a rangos díjakat nyert, modern szemléletű (esztergomi) Duna Múzeumba.
Az utolsó csille szén
Museum · Bakonyvidék
1
Ajkai Bányászati Múzeum
Hazánk első szabadtéri műszaki emlékmúzeuma az ajkai szénbányászat műszaki és történeti emlékeit mutatja be. Az egykori bányaterületen az ajkai szénbányászat 100. évfordulóján, 1965-ben nyílt meg a múzeum, amit azóta is folyamatosan bővítenek.
Herend
Museum · Bakonyvidék
Minimanufaktur und Museum für Porzellankunst
Herend liegt vom Balaton (Plattensee) 25 Autominuten entfernt, von Veszprém 10 Autominuten entfernt. Diese kleine Stadt beherbergt die weltberühmte Porzellanmanufaktur, deren Hauptattraktion das imposante Besuchzentrum „Porcelanium” ist, in dem die Besucher den Hintergrund der Herstellung vom weltberühmten Luxusporzellan vergnügend, aber in ihrer Tiefe kennen lernen können. Zwischen den Wänden des Gebäudes warten Minimanufaktur, Museum, Restaurant und Café, sowie Markengeschäft auf die Interessenten für ein von unserem bekanntesten Hungaricum.
A balatonfüredi Vitorlázeum
Museum · Lake Balaton
Vitorlázeum, Balatonfüred
Ez az egyedi, egész évben nyitva tartó interaktív kiállítótér a Balaton legrégebbi vitorlásklubjának épületében kapott helyet. A vitorlázás történetét izgalmas formában ismertető Vitorlázeum egyik különlegessége a Viharszimulációs szoba, ahol megismerkedhetünk a Balaton nem annyira barátságos arcával.
Reguly Antal Múzeum
Museum · Bakonyvidék
Reguly Antal Múzeum
A festői fekvésű Zirc főterén álló barokk épületben, az úgynevezett "Dubniczay-házban" található múzeum a Reguly Antal néprajzkutató életét és munkásságát ismertető kiállításon kívül helytörténeti és képzőművészeti gyűjteményt is bemutat. A Reguly Antal Múzeum is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Az oroszlányi Bányászati Múzeum kilátója
Museum · Közép-Dunántúl
Oroszlányi Bányászati Múzeum
Oroszlány valaha a vértesi szénbányászat központja volt, azonban ma erre már szinte semmi nem emlékeztet a városban. Szerencsére az egykori XX. akna területén kialakított kiállítás méltó emléket állít a bányászoknak és a bányászatnak egyaránt.
Lavendelhaus in Tihany
Museum · Bakonyvidék
Lavendelhaus in Tihany
Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum
Museum · Vértes és vidéke
1
Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum
2014-ben adták át Csákberényben a Vértes vadászati és erdészeti múltját bemutató múzeumot és egy innen induló tanösvényt. A Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Militärische Gedächtnispark
Museum · Mezőföld
Militär Gedenkpark, Pákozd
Der Nationale Militärische Gedächtnispark erinnert an die Soldaten, die von 1848 bis zum heutigen Tag das Vaterland und die ungarischen Gesetze verteidigen, ihren Eid ehrenvoll erfüllen und wenn es erforderlich ist, ihr eigenes Leben einsetzen.  
Weren't able to find what you were looking for?

Find many more places to visit here

Search

Reviews

  4
Geological Park of Bauxite and Balás Jenő Museum of Bauxite Mining (Gánt) by Szilvia
October 30, 2021 · Community
Szuper program gyerekekkel is, mintha a Marson járnánk. 🙂 A tanösvényen táblák ismertetik a bauxit kialakulását és a különböző földtani korokat, valamint a bánya történetét. A múzeumban a bányászat eszközeivel ismerkedhetünk meg.
Show more
Photo: Szilvia Erősné Pőcze, Community
Photo: Szilvia Erősné Pőcze, Community
Ajkai Bányászati Múzeum by Andrea
September 23, 2021 · Community
Photo: Andrea Tóthnė Köteles, Community
Geological Park of Bauxite and Balás Jenő Museum of Bauxite Mining (Gánt) by Tímea
January 02, 2021 · Community
Az ajánlott körtúra során látogattuk meg, érdemes.
Show more

Discover more in Közép-Dunántúl

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp