Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Museums in Észak-Magyarország

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Make your vacation in Észak-Magyarország an unforgettable experience! We have put together our suggestions for the most beautiful places to visit and attractions available here. Enjoy discovering!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful museums in Észak-Magyarország

??????
Museum · Felső-Tisza-vidék
Acetánia ecetmúzeum
Mondhatjuk, hogy a hazai ecetipar szinte teljesen kihalt, ám a tokaji borvidék szívében egy házaspár újjáélesztette. A Borecet Művek épületében található tárlaton nemcsak az ecet történetével ismerkedünk meg, hanem élettani hatásairól és a felhasználás sokszínűségéről is képet kapunk – sőt, szaglásunkat és ízlelőbimbóinkat is megbolondíthatjuk egy különleges kóstolóval.
??????
Museum · Ipolytarnóci osmaradványok természetvédelmi terület
Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület és Bemutatóhely
A nemzetközi hírű, Európa egyik legösszetettebb és látványosan kiépített ősmaradvány-lelőhelye a szlovák határ közelében, Ipolytarnócon található. A hely a geoturizmus egyik népszerű kirándulóhelye. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Bemutatóhely is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Museum · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
1
Hollóházi Porcelán Ipartörténeti Kiállítóterem
Az 1777-ben alakult Hollóházi Porcelángyár hazánk legrégebbi, folyamatosan működő porcelángyára. A világhírű termékeket gyártó cég hungarikum. Történelmével, a gyártási folyamatokkal és termékeivel is megismerkedhetünk, ha végigjárjuk a kiállítást. A Hollóházi Porcelán Ipartörténeti Kiállítóterem is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Museum · Sajó-Hernád-medence
Méz Múzeum (Mézes Vendégház és Apiterápiás Központ)
A múzeum minden korosztálynak tud érdekességet mutatni. Akár érdeklődsz a méhészet iránt, akár csak mézkedvelő vagy, biztosan feledhetetlen élményeket kapsz a Mézes Gergő Méhészet múzeumában. A Méz Múzeum is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Museum · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza
Tokaj-Hegyalja szívében, Tolcsván, az egykori Constantin házban látogatható a múzeum, amelynek állandó kiállításán a hegyaljai szőlőtermesztésnél és borkészítésnél a XV. századtól egész a közelmúltig használt eszközöket láthatjuk. A Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Museum · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Porzellanmuseum von Hollóháza
??????
Museum · Mátravidék
Lignitbányászati Emlékház
A mátraaljai lignitvagyon kitermelése több településnek is munkát, megélhetést adott a Hatvantól északkeletre fekvő hegylábi térszínen, és ezek a falvak ma is büszkék közelmúltjukra. Az emlékház a környékbeli bányászat mementója, ahol helyet kapott egy iskolatörténeti kiállítás is, és a falu másik végén Kotrókát, a bányagépet is meg lehet csodálni ráadásként.
??????
Museum · Vajdavár-dombvidék
Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark
Ózd manapság a leszakadó térségek egyik szimbóluma, de ez nem mindig volt így. Az észak-magyarországi város egykor fontos nehézipari központ volt, amint azt az 1971-ben létrehozott, és azóta folyamatosan bővített gyártörténeti kiállításon láthatják az ide betérők.
??????
Museum · Cserhátvidék
Palóc Főkötő kiállítás, Rimóc
A 2011-ben felújított, hagyományos stílusú parasztházban nyílt kiállításon a gazdagon díszített fejfedők mellett régi képeket és egy életnagyságú fotómontázst is megtekinthetünk.
??????
Museum · Bükkvidék
Massa Múzeum
Az 1963-ban alapított Massa Múzeum a diósgyőri vaskohászat első száz évének történetét, korabeli szerszámokat, eszközöket és a vasipart elindító Fazola család tagjait mutatja be. 
Didn't find what you were looking for?

Find many more places to visit here

Search

Discover more in Észak-Magyarország

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp