Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Museums in Dél-Alföld

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Youll find yourself spoiled for choice when organizing your stay {4}. To help you, we have put together an overview of the most beautiful places to visit and attractions.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

museums in Dél-Alföld

A békéscsabai Munkácsy Emlékház
Museum · Körös-Maros köze
Munkácsy Emlékház, Békéscsaba
Munkácsy Mihály gyermekéveit békéscsabai rokonánál töltötte. 1994-ben adták át az Emlékházat, ahol életével dokumentumok és fénymásolatok segítségével ismerkedhetünk meg, munkásságáról pedig 21 eredeti alkotásából - köztük vázlatok, tanulmányalakok, szalonképek, portrék - szerezhetünk átfogó képet.
Munkácsy Mihály múzeum, Békéscsaba
Museum · Körös-Maros köze
Munkácsy Mihály Múzeum
A békéscsabai múzeumban Munkácsy Mihály 9 eredeti festménye mellett az állandó kiállításokon a térség élővilágával, régészeti leleteivel és történetével, valamint a népi kultúra tárgyi emlékeivel ismerkedhetünk meg.
Museum · Duna menti síkság
1
Baba-Tár-Ház
A Nemesnádudvaron látható, látványos kiállítás a történelmi Magyarország paraszti viseleteit mutatja be. A babák megtekintése mellett minden látogató tartalmasan szórakozhat az interaktív eszközök, gyerekjátékok, meg-megújuló programok segítségével. A Baba-Tár-Ház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
A szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum homlokzata
Museum · Körös-Maros köze
Tessedik Sámuel Múzeum
A Tessedik Sámuel Múzeum Szarvas történelmi és kulturális örökség mutatja be. A Tessedik Sámuel Múzeum is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Mozdonymatuzsálem a szentesi Vasúttörténeti Parkban
Museum · Körös-Maros köze
Vasúttörténeti Park, Szentes
A kiállítóhely a szentesi vasút múltját mutatja be. A vasúttörténeti bemutatóhely parkjában a II. világháborús német sínautótól kezdve egészen az animációs sorozatból ismert Thomas, a gőzmozdonyig a legkülönfélébb vasúti kocsikkal ismerkedhetünk meg.
Museum · Dél-Alföld
Kútmúzeum, Orosháza
Orosházán található az ország egyetlen olyan kiállítása, amely a vízellátás témáját mutatja be.
Weren't able to find what you were looking for?

Find many more places to visit here

Search

Reviews

  1
Baba-Tár-Ház by Zsuzsa
October 06, 2021 · Community
Photo: Zsuzsa Makay, Community

museums in neighbour regions

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp