Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Lookout towers in Észak-Magyarország

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Make your vacation in Észak-Magyarország an unforgettable experience! We have put together our suggestions for the most beautiful places to visit and attractions available here. Enjoy discovering!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful lookout towers in Észak-Magyarország

??????
Lookout Tower · Mátravidék
2
Sástó lookout tower
From the top of the tower we can enjoy the bird’s eye view of Mátra Mountains and Sástó (pond) that lies the highest in Hungary. In clear weather we can even see the Buda Hills over the capital and the winding Tisza river on the Great Hungarian Plain.
??????
Lookout Tower · Bükk-hegység
16
Millenniumi kilátótorony, Kalapat-tető (Szilvásvárad)
A kilátó a Bükk-fennsíkhoz északról csatlakozó gerincek egyikének végén, a 612 méter magas Kalapat-tetőn áll. Felső szintjéről Szlovákia és a Bükk-fennsík legmagasabb része tárul föl. A Millenniumi kilátó is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Lookout Tower · Mátra-hegység
1
Galya lookout tower (Péter-hegyese)
The lookout tower boasting a splendid view was renovated in 2014 has won many architecture prizes since then.
??????
Lookout Tower · Sajó-Hernád-medence
Felsővár-kilátó (Szendrő)
A szendrői Felsővár romjai mellett épült fel a faszerkezetes kilátó 2012-ben, az egykori lőportorony helyén.
??????
Lookout Tower · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Megyer-hegyi kilátó
A Megyer-hegyi kilátó alatt a Bodrog síkjának és a Tokaji-hegység erdőségének zöldje találkozna, ám kettejük közé a hegyalji táj szőlői, földjei és települései ékelődnek. Ezt a tartalmas, hármas „randevút" kínálja a hegyvidék szélére épült messzelátó.
??????
Lookout Tower · Mátra-hegység
2
Vörös-kői kilátó
A Vörös-kő kilátójából a Mátrától északra elterülő, dombokban és hegyekben bővelkedő tájra nyílik panoráma. A távolban a Felvidék hegyei is látszanak tiszta időben.
??????
Lookout Tower · Bükkvidék
Millenniumi-kilátó (Cserépfalu)
Cserépfalun a Berezdalja út felett található a 2000-ben épült Millenniumi-kilátó. Formája egy kaptárkőre emlékeztet, az ablakok képezik a fülkéket.
??????
Lookout Tower · Bükkvidék
Millenniumi-kilátó (Bogács)
A Bükkalja termálfürdőjéről híres településén, Bogácson találjuk a falu melletti dombon épült, földszintes, helyi vörös kőből épített  kilátót.
??????
Lookout Tower · Bükkvidék
5
Petőfi lookout tower (Bálvány)
The tower sitting at 956 meters near Bánkút is the highest lookout point in Bükk Mountains. The observation deck offers a stunning view to the north both in Hungary and Slovakia. In clear weather each mountain of northern Hungary from east to west is visible.
??????
Lookout Tower · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Magas-hegyi kilátó
A Tokaji-hegység keleti bástyája a Sátoraljaújhely oldalában emelkedő Magas-hegy. Csúcsának gyalog és libegővel is elérhető kilátójából átfogó képet kaphatunk a hegyvidékről és tág környezetéről. FIGYELEM! 2022 első felében a kilátó a libegő felújítása miatt lezárt építési területen van, ezért látogatása tilos.

Didn't find what you were looking for?

Find many more places to visit here

Search

Reviews

  51
Dobogó-tetői kilátó by Zsolt
May 09, 2022 · Community
A mérőtorony átlagos állapotban van, gondolom a szerző "hivatalból" nem mondhatta azt, hogy bátran menjetek fel, hiszen tényleg ki van rá írva, hogy "tilos és életveszélyes". A belső vasszerkezet teljesen jó állapotban van, jobb mint pl a Gerecse tetején, de sok más csúcson is hasonló van. Látszik, hogy sokan használják, fényesre van kopva. A kilátás nagyon jó, de pár éven belül a fák ki fogják takarni a keleti irányt, ezért aki szeretné, minél előbb nézze meg.
Show more
Photo: Zsolt Bácskai, Community
Show more Show less

lookout towers in the surroundings

Discover more in Észak-Magyarország

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp