Share
Bookmark
Print
Plan a route here
Embed
Holiday flat  

Pásti Pincék és Pihenőházak

Holiday flat · Eger-Tokaj-Bergland
Responsible for this content
Magyar Természetjáró Szövetség Verified partner  Explorers Choice 
 • /
  Photo: Pásti Pincék és Pihenőházak
 • /
  Photo: Pásti Pincék és Pihenőházak
 • /
  Photo: Pásti Pincék és Pihenőházak
 • /
  Photo: Pásti Pincék és Pihenőházak
 • /
  Photo: Pásti Pincék és Pihenőházak
 • /
  Photo: Pásti Pincék és Pihenőházak
 • /
  Photo: Pásti Pincék és Pihenőházak

from Ft4,000.00
Pásti Pincék és Pihenőházak

A Dél-Bükk kapujában, Egertől 21 kilométerre a Hór-patak völgyében találjátok Cserépfalut, ahol a túrázást, a kerékpározást, vagy a borturizmust kedvelőket egyaránt várja a Pásti Pince.

A Pásti Pincék és Pihenőházak is kedvezményekkel várják a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!

Cserépfalu büszke hagyományaira és őrzi is azokat. Az egyre inkább üdülőfaluvá váló település utcáin számos eredeti állapotában helyreállított tornácos parasztházat láthatunk. A Bükkaljai Borút tagjaként 7 pincesor, több mint 300 borospince található itt, köztük országos hírű borászatokkal. A Pásti pince is egy nagy, négyágú pince, ahol az egyik pincében a szőlészethez és a borászathoz kapcsolódó régi eszközök is bemutatásra kerülnek.

A pincék fölött található a két, pinceház jellegű vendégház. Az egyikben 2 fő, plusz 1 pótágyon, a másikban 4 fő fér el. A házakban konyha, zuhanyzós fürdőszoba található. Berendezésük népies stílusú. A házak mellett bográcsozóhely, farönkből készült asztalok és padok, illetve borpajta található. A kis házak erkélyeiről csodás, a Bükkre és a falura nyíló panorámában gyönyörködhetünk. Kisállat külön térítés ellenében bevihető. A vendégházak külön-külön is kivehetők.

Cserépfaluból számtalan rövidebb, vagy hosszabb túrára indulhatunk. A vendégházban is jelentkezhetünk három tematikus útvonalra:

 • Az egyik egy faluséta, ami a település építészeti és kulturális nevezetességeit mutatja be. Hossza körülbelül 3 kilométer. A séta résztvevői többek között megnézhetik a Subalyuk Múzeumot, ahol a Suba-lyukban feltárt, a  neandervölgyi ember nemzetközi régészeti jelentőséggel bíró leleteinek másolatát is láthatják. A séta során látogatást tehetnek a Gazdaházban, ahol tájház jellegű kiállítást rendeztek be és eljuthatnak az Art Galéria és Fazekas házba, ahol Makó Lívia festményeit és lánya, Fehérvári Erika kerámiáit és fazekas termékeit nézhetik meg, sőt vásárolhatnak is. Láthatják a tufa-falba ásott barlanglakásokat, a híres Berezdi háromsoros pincesort a faszobrokkal és a felsorolást még folytathatnám. A program 2-3 órát vesz igénybe, de igazán tartalmas élményt nyújt.
 • A második az Ördögtorony tanösvény, ennek hossza 8 kilométer. Az útvonal 21 állomásán a Bükkalja kőkultúráját ismerhetjük meg. Láthatjuk többek között a híres Suba-lyuk barlangot, az Ördögtoronynak nevezett kaptárkövet, a barlanglakásokat és a Túrbuckát, ami az ignimbritből álló kőoszlopairól nevezetes.
 • Végül a harmadik túra a borkedvelők kedvence lesz. A túrán borkostolással, nótázással, pincéről pincére járva nézhetik meg a Berezdi pincesort, vagy akár a Csecslámpa pincesorra is eljuthattok.

A hosszabb túrákat kedvelők megnézhetik az Ódorvár romjait, az Oszlai Tájházat, de a közelben fut a S jelzés Eger - Miskolctapolca szakasza, a K+ Fehér-kút és Cserépfalu között, de erre megy a Törökök nyomában tematikus túraútvonal is. Kerékpárosoknak itt a Kék MTB útvonala, a Bogács - Hollóstető kék MTB, vagy éppen a Kerékpárral a Bükkön át útvonala is.

A fürdőzést kedvelők látogassanak el a mindössze 5 kilométerre lévő Bogácsi Termálfürdőbe, vagy Demjénbe, amely ugyan körülbelül 40 kilométerre van, de a római kori fürdők mintájára készült termálban akár éjjel is fürödhetnek.

Szolgáltatások:

 • bográcshely
 • borkóstolás
 • programszervezés
 • parkolás

Látnivalók a környéken:

Open from

A szálláshely egész évben foglalható.

Price

4000 Ft/fő/éj-től

A szállás, a borkostoló és az esetleges vásárlás árából 10 % kedvezmény jár Természetjáró Kártya tulajdonosok számára.

Az adatok csak tájékoztató jellegűek, és a 2019 májusi állapotot tükrözik. Foglalás előtt mindig tájékozódj a szállás honlapján, és ha eltérést találsz, írd meg nekünk!

Location

Csendes, falusi környezetben.

Hotel facilities

7 Beds
Wine house

Especially suitable for

Couples

Room facilities

Non-smoking rooms
Satellite/cable TV
Balcony/terrace
Shower

Payment options

Cash

Food and drink

No service

Environment

Quiet surroundings

Public transport

 • Mezőkövesdről, vagy Egerből autóbusszal. A Cserépfalu, autóbusz váróterem megállóig váltsatok jegyet.

Getting there

 • A vendégházak a buszmegállótól körülbelül 550 méterre találhatóak.

Parking

 • A vendégházaknál 2 autó tud parkolni.

Coordinates

DD
47.943414, 20.529984
DMS
47°56'36.3"N 20°31'47.9"E
UTM
34T 464900 5310117
w3w 
///unlimited.correct.ravished
Arrival by train, car, foot or bike

Routes nearby

Hiking Trail · Egri-Bükkalja
Mária Út (M01-es útvonal: Eger-Kács)
difficult open
28.4 km
7:45 h
602 m
580 m
A Bükkalján vezető szakaszunk emelkedőivel próbára teszi erőnket, szépségével felemeli lelkünket. Többnyire hagyományos búcsújáró utakon haladunk, ...
from András Holluby,   Együttműködő szervezetek

Show all on map

Questions & Answers

Ask the first question

Got questions regarding this content? Ask them here.


Reviews

Write your first review

Help others by being the first to add a review.

Profile picture

Photos from others


biker friendly hiker friendly Parking spaces Pets permitted Bed linen Separate kitchen Barbecue

Pásti Pincék és Pihenőházak

Pást út 1.
3413 Cserépfalu
Phone +36 30 207 9977
 • 2D 3D
 • Contents
 • Show images Hide images
 • 1 Routes nearby
Hiking Trail · Egri-Bükkalja
Mária Út (M01-es útvonal: Eger-Kács)
difficult open
28.4 km
7:45 h
602 m
580 m
A Bükkalján vezető szakaszunk emelkedőivel próbára teszi erőnket, szépségével felemeli lelkünket. Többnyire hagyományos búcsújáró utakon haladunk, ...
from András Holluby,   Együttműködő szervezetek
 • 1 Routes nearby