Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Try Pro for free
Choose a language

Bad weather activities in Siklósi járás

Dél-Dunántúl, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Need some options for when it's raining? Siklósi járás that's no problem! On this page we've put together a selection of the most beautiful sights and excursions as well as the best leisure and indoor activities for when the weather's bad.
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Ideas for bad weather in Siklósi járás

Túrony Árpád-kori temploma
Church · Mecsek vidéke
Túrony Árpád-kori temploma
A Tenkes nyugati lábánál fekvő kis település, Túrony egy 13. századi alapokkal büszkélkedő templomot rejt a főúttól alig 200 méternyi távolságra.
Siklós vára a főútról
Fortress · Dél-Dunántúl
3
Castle of Siklós
The nearly undamaged medieval castle with historical exhibitions, theatre performances and festivals is the symbol of Siklós. Renovation works started in 2010. A dungeon museum with instruments of torture, an exhibition on winegrowing and winemaking, history of warfare and weapons, religion and ethnography await visitors. A travel back in time just a short way from the wine region of Villány. 
A villánykövesdi pincesor
Architecture · Villányi-hegység
Villánykövesdi pincesor
A Villányi borvidék egyik leghangulatosabb pincesora a villánykövesdi. Sétáljunk, kóstoljunk, kérdezkedjünk be a pincékbe, ismerkedjünk a borkészítéssel és a helyi borokkal!
Harkány
Health spa · Dráva menti síkság
Harkányfürdő
Harkány gyógyfürdője
Ős-Dráva Látogatóközpont
Exhibition · Dél-Dunántúl
Ős-Dráva Látogatóközpont
Szaporca utolsó házait elhagyva, a Fekete-víz gátján is túl, az ártéri erdők szomszédságában terül el a pusztán az Ős-Dráva Látogatóközpont, ahol mindent megtudhatunk a Dráva-mente élővilágáról, illetve az Ormánság társadalmáról.
Nagyharsányi református templom
Church · Dráva menti síkság
Nagyharsányi református templom
A Szársomlyó lábánál található település építészetileg is érdekes templomában a szentély falán több száz éves díszítéseket lehet megcsodálni. A templomhoz ráadásul egy tragikus véget ért történet is köthető.
Villányi görögkeleti szerb templom
Church · Dráva menti síkság
Villányi görögkeleti szerb templom
Baranya megyében, az ország déli határához közel tizenöt szerb ortodox templomot lehet találni kis falvakban elszórva éppúgy, mint e vidék nagyobb településein. A villányi görögkeleti szerb templom „őre”, egy idős helybeli szerb úriember a könyvgyűjteményre a legbüszkébb, és még az ikonosztáz mögé is bepillantást enged a kíváncsi turistának.
Villány pincesora
Architecture · Dél-Dunántúl
The row of historic wine cellars in Villány
Hungary’s warmest and sunniest wine region has a reputation for full-bodied ruby red wines. Hills around Villány, the eponym for the region, with stripes of vineyards together with the street of cellars make the town a lovely place to visit. Take your time to drop in the cellars of famous wine makers, such as Tiffán, Bock, Gere, or Wunderlich and taste their great wines.
A palkonyai pincesor
Architecture · Mecsek vidéke
Palkonyai pincesor
A XIX. század elején alakult ki Palkonya híres pincesora. A több egymás fölötti utcácskában, 57 kicsiny, fehérre meszelt épületben ma borkostolóra várják az arra vetődő turistákat. 
A siklósi Szent Demeter-templom (szerb ortodox templom) hatalmas, díszes ikonosztázfala
Church · Dráva menti síkság
Szent Demeter-templom (szerb ortodox templom)
Siklóson a vártól pár perc sétára, a dzsámitól alig néhány lépésre egy különleges egyházi-építészettörténeti emlék várja a látogatókat: a szerb ortodox templom.

Find Ideas for bad weather in neighboring regions

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp