Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Bad weather activities in Kőszegi járás

Nyugat-Dunántúl, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Need some options for when it's raining? Kőszegi járás that's no problem! On this page we've put together a selection of the most beautiful sights and excursions as well as the best leisure and indoor activities for when the weather's bad.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Ideas for bad weather in Kőszegi járás

Jurisics Castle (Kőszeg)
Fortress · Alpokalja
2
Jurisics Castle (Kőszeg)
It is recommended to crown your trip in the Kőszeg Mountains with the discovery of Jurisics Castle in historic downtown. Its origin dates back to the 13th century, however, later remodeling works added signature features of Gothic, Renaissance and Baroque architecture to its character. Various exhibitions, unique performances and concerts in the castle theatre, family programs as well as the view from the western tower guarantee a complex experience.
Holiday flat · Sopron-Vasi-síkság
Emanapartmanok Bük
A három apartmanház Bükön, a Bükfürdő Gyógy-és Élménycentrumtól mindössze 3,5 kilométerre várja vendégeit. A büki apartman a családi pihenés paradicsoma.  Az Emanapartmanok Bük is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Jézus Szíve plébániatemplom
Church · Alpokalja
1
Jézus Szíve plébániatemplom (Kőszeg)
A Kőszeg Fő terén álló Jézus Szíve templom karcsú tornya lenyűgöző látványt nyújt, háttérben a hegyekkel.
A református templom
Church · Nyugat-Dunántúl
Református templom (Kőszeg)
A különleges, jurtaszerű, ószövetségi sátrat idéző templom kerítése előtt halad el az Országos Kéktúra útvonala, mindössze 5 percnyi sétára Kőszeg Fő terétől. A modern magyar protestáns építészet kiemelkedő alkotását kívülről és belülről is érdemes megcsodálni. 
A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont
Visitor Center · Alpokalja
Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont és Chernel-kert
A kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont 2010-ben az év ökoturisztikai látogatóközpontja címet nyerte el. Interaktív kiállításán a környék élővilágának érdekességeivel ismerkedhetünk meg. A mellette található Chernel-kert arborétumban működik a Madárvédelmi Mentőközpont, ahol meglátogathatjuk az itt gondozott ragadozómadarakat és gólyákat.
A Postamúzeum homlokzata
Museum · Koszegi-hegység
Postamúzeum (Kőszeg)
Kőszeg központjának egy patinás épületében postatörténeti kiállítást láthattok, melynek vezérfonala az utazás, a postai szállítás bemutatása.
Petrol Station · Alpokalja
MOL kút (Kőszeg, Petőfi Sándor tér)
A benzinkúton feltöltheted a készleteidet a túra előtt, közben vagy után. 
Fekete Szerecseny Patika
Museum · Koszegi-hegység
Fekete Szerecseny Patika (Kőszeg)
1665-ben ebben a házban nyitotta meg Nicolaus Herpius Kőszeg legelső patikáját. A későbbi Küttel-patika több mint háromszáz évig működött itt. A múzeumban az eredeti patikabútor mellett gyógyszerészet-történeti kiállítás látható.
A kőszegi Arany Egyszarvú Patikamúzeum
Museum · Alpokalja
Arany Egyszarvú Patikamúzeum (Kőszeg)
Az országos hírű kiállítás része a XVIII. századi szerzetesi patika bútorzata, amely teljes egészében nemes fából (tölgy, dió és hárs) készült; valamint a nem csak hazai viszonylatban egyedi szárító- vagy drogpadlás, ahol a helyi, jelenleg is működő gyógynövénykertnek köszönhetően ma is érezhető a gyógyszerek előállításához szükséges növényi alapanyagok egyedi, kellemes illata. 
A régészeti témapark épületei
Architecture · Hungary
Régészeti témapark
Velem szélén a közeli hegy ókori civilizációjának építészetét bemutató, apró parkot találunk – benne két rekonstruált ház áll.

Ideas for bad weather in neighbour regions

Discover more in Kőszegi járás

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp