Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

Bad weather activities in Esztergomi járás

Közép-Dunántúl, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Need some options for when it's raining? Esztergomi járás that's no problem! On this page we've put together a selection of the most beautiful sights and excursions as well as the best leisure and indoor activities for when the weather's bad.
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Ideas for bad weather in Esztergomi járás

The Primatial Basilica of the Blessed Virgin Mary Assumed Into Heaven and St Adalbert, or simply the Esztergom Basilica
Church · Komárom-Esztergomi-síkság
The Basilica of Esztergom
Following Saint Peter’s Basilica in Rome and St. Paul’s Cathedral in London, Esztergom Basilica was the third biggest church in Europe at the time of its construction. Construction works began in 1822 on the site of a one-time church built by Stephen I. It is home to the world’s largest altarpiece painted on a single piece of canvas. 
Kostel Étterem és Panzió
Restaurant · Dunazug-hegyvidék
Kostel Étterem és Panzió
Esztergomtól 11 kilométerre Kesztölcön, a Klastrompuszta felé vezető úton találjátok az éttermet, ahol a vacsorát a Kostel borászat remek boraival tehetitek teljessé. A Kostel Étterem is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Dömösi prépostsági romok - a rekonstruált altemplom
Ruin · Visegrádi-hegység
Dömösi prépostsági romok
Dömös lakott területének peremén egy hajdani épület falmaradványára lehetünk figyelmesek. Az egykori királyi kastély és prépostság szomszédságában állt a 12. században épült, román stílusú templom, amelynek rekonstruált altemplomát mi is felkereshetjük.
A Duna Múzeumban
Museum · Komárom-Esztergomi-síkság
Duna Múzeum
Aki mélyebben is szeretne megismerkedni a folyószabályozások mikéntjével, a vízügyi feladatokkal, vagy csak általánosságban a víz és a folyók természetével, annak érdemes ellátogatnia a rangos díjakat nyert, modern szemléletű (esztergomi) Duna Múzeumba.
A bajnai Sándor–Metternich-kastély főhomlokzata
Castle · Dunazug-hegyvidék
Sándor–Metternich-kastély, Bajna
Igazi klasszicista építészeti műremek áll Bajna központjában; Sándor Móric, a hírhedt ördöglovas egykori kastélya hosszú évtizedek elhanyagoltságából született újjá.
A Vaskapu Brilli Gyula Menedékház
Hut · Visegrádi-hegység
Vaskapu Brilli Gyula Menedékház
A Brilli Gyula Menedékház a Visegrádi-hegységben, Esztergom közelében, a Vaskapu-hegyen található; a Pilisi Parkerdő Zrt. üzemelteti. A turistaház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
A Rám-szakadék fogadóközpont
Multipurpose Hall · Visegrádi-hegység
Rám-szakadék fogadóépület
Kilátó, gigantikus esőbeálló, erdei illemhely, elsősegélynyújtó bázis és időszakos büfé egyszerre az a faépület, amely 2022-ben épült Dömös szélén, a műút Szentfa-kápolnával szembeni oldalán.
Babits Mihály-emlékház
Museum · Visegrádi-hegység
MNM Babits Mihály emlékháza (Esztergom)
Babits Mihály és felesége, a szintén író Tanner Ilona (művésznevén Török Sophie) 1924-ben vásárolta meg az előhegyi nyaralót Esztergomban. A költő 1941-ben bekövetkezett haláláig a házaspár itt töltötte a legmelegebb évszakot. 
Esztergomi látkép, előtérben a Látványtár, mögötte a Bazilika és a vár
Fortress · Komárom-Esztergomi-síkság
1
Esztergomi vár
A sokszor átépített vár Esztergom egyik fő látnivalója és történetének meghatározó szereplője. Az eredeti várat Szent István idején fejezték be, és 1198-ig itt volt a királyok székhelye. Később az érsekség vette birtokába az építményt, és a várat érseki palotává alakították.
Az esztergomi dzsámi a Dunapart felől, háttérben a Bazilika
Architecture · Komárom-Esztergomi-síkság
Esztergomi Dzsámi
A több mint 400 éves Uzicseli Hadzsi Ibrahim Dzsámi ma múzeumként és kávézóként működik. Az esztergomi Duna-partra épült egykori török imaházat az 1600-as évek első felében, a török uralom idején építették. Mellette áll a 13. századi Malom-bástya és az újjáépített Veprech-torony, benne a szenzációs reneszánsz vízgéppel.

Ideas for bad weather in neighbour regions

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp