Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Bad weather activities in Észak-Magyarország

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Need some options for when it's raining? Észak-Magyarország that's no problem! On this page we've put together a selection of the most beautiful sights and excursions as well as the best leisure and indoor activities for when the weather's bad.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Ideas for bad weather in Észak-Magyarország

??????
Museum · Felső-Tisza-vidék
Acetánia ecetmúzeum
Mondhatjuk, hogy a hazai ecetipar szinte teljesen kihalt, ám a tokaji borvidék szívében egy házaspár újjáélesztette. A Borecet Művek épületében található tárlaton nemcsak az ecet történetével ismerkedünk meg, hanem élettani hatásairól és a felhasználás sokszínűségéről is képet kapunk – sőt, szaglásunkat és ízlelőbimbóinkat is megbolondíthatjuk egy különleges kóstolóval.
??????
Ice sports · Észak-Alföldi-hordalékkúpsíkság
Hatvani Jégpálya
A belvárosi fedett pályán jó hangulatban lehet korizni, és lesz jégdiszkó is!
??????
Cave · Aggteleki Nemzeti Park
Baradla-barlang, jósvafői barlangpénztár
Hazánk egyik legismertebb természeti képződménye, a változatos formakincsű Baradla-barlang – vagy hétköznapi nevén az aggteleki cseppkőbarlang – 1995-től már az UNESCO világörökség része. A Baradla-barlang is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Castle · Hegyköz
Károlyi-kastély (Füzérradvány)
Az ország egyik legfestőibb szegletében áll az egyik legrégibb magyar főnemesi család kastélya és hatalmas angolparkja. A több évig tartó felújítás során először az ország egyik legszebb történelmi parkja újult meg, majd a kastély is külső-belső megújuláson esett át.
??????
Lookout Tower · Bükk-hegység
16
Millenniumi kilátótorony, Kalapat-tető (Szilvásvárad)
A kilátó a Bükk-fennsíkhoz északról csatlakozó gerincek egyikének végén, a 612 méter magas Kalapat-tetőn áll. Felső szintjéről a Felvidék és a Bükk-fennsík legmagasabb része tárul föl. A Millenniumi kilátó is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Visitor Center · Közép-Tisza-vidék
4
Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló)
A kicsiket és nagyokat egyaránt rabul ejtő helyszín egész napra remek időtöltést tartogat. A 2600 négyzetméter alapterületű épületben minden érzékszervünk szerepet kap a Tisza-tó lebilincselő élővilágának megismerésében. Legyen szó háromdimenziós moziról vagy a fejünk feletti üvegalagúton átúszó halakról, bátran elmondhatjuk, hogy a látogatóközpont minden része felejthetetlen élmény. A hét hektáros parkban állatsimogató, vízi játszótér, kalandpálya, sövénylabirintus várja a gyerekeket. Kint és bent is érdemes elcsípni az állatok etetését.
??????
Church · Felső-Tisza-vidék
Sárospataki bazilika (Szent Erzsébet-templom)
Egy gótikus templom, ami volt várfal, várkapu, katolikus és református istentiszteletek színhelye, továbbá közvetetten része egy összeesküvésnek, ráadásul egy magyar szent ereklyéit őrzik itt – ez mind a sárospataki bazilika.
??????
Fortress · Bükkvidék
2
Castle of Eger
Besides being one of the most popular attractions of the country, the castle of Eger is a fundamental value of our history and culture. The amazing walls, remains of medieval buildings and exhibitions tell the story of heroes and their glorious fight to defend the castle and the country and offer a memorable experience to visitors. 
??????
Ice sports · Mátravidék
Gyöngyösi Jégpálya
Megújult, 600 m²-es fedett jégpályát találunk a gyöngyösi strand területén, amely a teljes téli szezonban üzemel.
??????
Ice sports · Bükkvidék
Miskolci Jégcsarnok
A Népkertben található Jégcsarnok 2-es számú pályája a közönségkorcsolyázásé.

Ideas for bad weather in the surroundings

Discover further Bad weather activities in Észak-Magyarország

Discover more in Észak-Magyarország

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp