Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Try Pro for free
Choose a language

Bad weather activities in Észak-Magyarország

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Need some options for when it's raining? Észak-Magyarország that's no problem! On this page we've put together a selection of the most beautiful sights and excursions as well as the best leisure and indoor activities for when the weather's bad.
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Ideas for bad weather in Észak-Magyarország

A sárospataki Szent Erzsébet-templom
Church · Felső-Tisza-vidék
Sárospataki bazilika (Szent Erzsébet-templom)
Egy gótikus templom, ami volt várfal, várkapu, katolikus és református istentiszteletek színhelye, továbbá közvetetten része egy összeesküvésnek, ráadásul egy magyar szent ereklyéit őrzik itt – ez mind a sárospataki bazilika.
Az Acetánia ecetmúzeum és a Borecet Művek termékpalettája
Museum · Felső-Tisza-vidék
Acetánia ecetmúzeum
Mondhatjuk, hogy a hazai ecetipar szinte teljesen kihalt, ám a tokaji borvidék szívében egy házaspár újjáélesztette. A Borecet Művek épületében található tárlaton nemcsak az ecet történetével ismerkedünk meg, hanem élettani hatásairól és a felhasználás sokszínűségéről is képet kapunk – sőt, szaglásunkat és ízlelőbimbóinkat is megbolondíthatjuk egy különleges kóstolóval.
A Milleniumi kilátótorony a Kalapat-tetőn
Lookout Tower · Bükk-hegység
17
Millenniumi kilátótorony (Kalapat-tető)
A kilátó a Bükk-fennsíkhoz északról csatlakozó gerincek egyikének végén, a 612 méter magas Kalapat-tetőn áll. Felső szintjéről Szlovákia és a Bükk-fennsík legmagasabb része tárul föl. A Millenniumi kilátó is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
A füzérradványi Károlyi-kastély
Castle · Hegyköz
Károlyi-kastély (Füzérradvány)
Az ország egyik legfestőibb szegletében áll az egyik legrégibb magyar főnemesi család kastélya és hatalmas angolparkja. A több évig tartó felújítás során először az ország egyik legszebb történelmi parkja újult meg, majd a kastély is külső-belső megújuláson esett át.
A Baradla barlang jósvafői bejárata
Cave · Aggteleki Nemzeti Park
Baradla-barlang, jósvafői barlangpénztár
Hazánk egyik legismertebb természeti képződménye, a változatos formakincsű Baradla-barlang – vagy hétköznapi nevén az aggteleki cseppkőbarlang – 1995-től már az UNESCO világörökség része. A Baradla-barlang is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Az István-kút felújított kőháza
Multipurpose Hall · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
István-kúti kőház (négyévszakos pihenőház)
Az egykori kulcsosház ma nappali tartózkodásra igénybe vehető, komfortos pihenőházként várja a túrázókat. Mellette megbízható, hűs vizű forrás fakad a hegység kellős közepén. Ha népesebb társasággal érkeznénk, a közelben találjuk a valamivel nagyobb, szintén négyévszakos pihenőként működő faházat is.
A Tisza-tavi ökocentrum akváriuma
Exhibition · Közép-Tisza-vidék
4
Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló)
A kicsiket és nagyokat egyaránt rabul ejtő helyszín egész napra remek időtöltést tartogat. A 2600 négyzetméter alapterületű épületben minden érzékszervünk szerepet kap a Tisza-tó lebilincselő élővilágának megismerésében. Legyen szó háromdimenziós moziról vagy a fejünk feletti üvegalagúton átúszó halakról, bátran elmondhatjuk, hogy a látogatóközpont minden része felejthetetlen élmény. A hét hektáros parkban állatsimogató, vízi játszótér, kalandpálya, sövénylabirintus várja a gyerekeket. Kint és bent is érdemes elcsípni az állatok etetését.
Hotel · Mátravidék
Hotel Narád és Panoráma Étterem****
A Mátraszentimre központjában fekvő, erdőkkel körülölelt szálloda a szállóvendégeken kívül szeretettel várja a túrázókat, természetjárókat is, akik felfrissülhetnek a hotel bárjában, ebédelhetnek az étteremben, vagy megpihenhetnek a wellness részlegen. A Hotel Narád és Panoráma Étterem**** is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Az edelényi L’Huillier-Coburg kastély a hetedik legnagyobb Magyarországon
Castle · Sajó-Hernád-medence
L’Huillier-Coburg kastély
Magyarország hetedik legnagyobb kastélya a Bódva völgyében fekvő Edelényben, a kastélyszigeten várja a látogatókat. Az impozáns épület különlegességének számítanak a helyiségek festett falai: a dekorációk mind az iglói Lieb Ferenc festő keze munkáját dicsérik. A kapun belépve a kastély történetét is részben a festő szemszögéből ismerhetjük meg egy 3D-s film segítségével, hogy utána a valóságban is rácsodálkozhassunk a díszes falakra. A KASTÉLY JELENLEG BIZONYTALAN IDEIG ZÁRVA TART!
Castle of Eger
Fortress · Bükkvidék
3
Castle of Eger
Besides being one of the most popular attractions of the country, the castle of Eger is a fundamental value of our history and culture. The amazing walls, remains of medieval buildings and exhibitions tell the story of heroes and their glorious fight to defend the castle and the country and offer a memorable experience to visitors. 

Find Ideas for bad weather in neighboring regions

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp