Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Bad weather activities in Észak-Alföld

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Need some options for when it's raining? Észak-Alföld that's no problem! On this page we've put together a selection of the most beautiful sights and excursions as well as the best leisure and indoor activities for when the weather's bad.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Ideas for bad weather in Észak-Alföld

??????
Church · Nyírség
Nyírbátori Angyalos Boldogasszony templom
A hányatott sorsú, 15. századból származó épület belsejét barokk pompa jellemzi. Az irodalom szerint az építéséhez szükséges anyagi fedezetet a győztes kenyérmezei csata hadizsákmánya biztosította, világhírű oltárát pedig egy csalfa feleség meggyilkolásának köszönheti.
??????
Museum · Nyírség
Kállay-kúria (Kállósemjén)
A Kállósemjénben, a Kállay család egykori birtokközpontjában álló, barokk stílusban épült nemesi udvarház a 2015-ös felújítás óta régi pompájában ragyog; falai között színvonalas kiállítás és egy kávézó is várja a betérőket.
??????
Castle · Közép-Tisza-vidék
3
Andrássy-kastély (Tiszadob)
Ha csak annyit mondunk, „kastély”, a fantáziánkban biztosan egy olyasfajta építmény elevenedik meg, mint amilyen az Andrássyak egykori tiszadobi nyaralóhelye. Nem is csoda, hogy akármilyen kastélyos fórumot, toplistát is böngészünk, mindegyikben kötelezően szerepel a gyönyörűen felújított, romantikus épület. Bár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadob nincs közel a fővároshoz, kastélya mégis nagyon népszerű célpont. Bent korabeli bútorokkal berendezett termeken keresztül fedezhetjük fel, milyen lehetett egy kastély a századforduló környékén.
??????
Pilgrimage Church · Nyírség
Máriapócsi Szent Mihály főangyal görög katolikus kegytemplom
Évente félmillió ember zarándokol el az 1750-ben épített gigantikus barokk templomhoz az egykor Pócs névre hallgató településen, hogy megcsodálja a Szűz Mária-ikont, ami isteni csoda folytán többször is könnyezni kezdett.
??????
Museum · Közép-Tisza-vidék
Hortobágyi Pásztormúzeum
Hortobágyon a Kilenclyukú híd lábánál, a Hortobágyi Nagycsárdával szemben, az egykori szekérállásban látható a Pásztormúzeum.
??????
Ice sports · Hajdúság
Debreceni Jégcsarnok
A jégcsarnok egész évben nyitva van, és a profik mellett a közönséget is várják.
??????
Health spa · Közép-Tisza-vidék
Túrkeve Termál- és Élményfürdő
Legyen szó akár a termálvíz gyógyító hatásáról, egy élményteli pancsolásról, testi-lelki feltöltődésről vagy sportedzésről, a túrkevei fürdőben biztosan nem fogunk csalódni. A legkisebbtől az idős korosztályig mindenki megtalálja a kedvére való lehetőségeket. A medencék és a wellness részleg mellett sportpályák (tenisz, röplabda, lengőteke, óriás sakk) is várják a mozogni vágyókat. A komplexumhoz többféle szállástípust (kemping faház, apartman, szálló) választhatunk kedvezményes áron.   A Túrkeve Termál- és Élményfürdő is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Church · Észak-Alföld
Vámosatya, református templom
Vámosatya Szent György tiszteletére szentelt, keletelt szentélyű, közvetlenül a főút mellett álló temploma a 13-14. század fordulóján épülhetett, így már 700 éve áll sziklaszilárdan a beregi faluban.
??????
Church · Felső-Tisza-vidék
Mosolygó szentek temploma (csarodai református templom)
A cím ezúttal nem hatásvadászatot szolgál: a csarodai istenháza belső falára festett szentek egy részét tényleg mosolyogva ábrázolta a művész, ez teszi igazán különlegessé a templomot.
??????
Ice sports · Berettyó-Körös-vidék
Morotva Műjégpálya, Berettyóújfalu
Berettyószentmárton városrészben a Morotva Ligetben található a fedett pálya.

Ideas for bad weather in the surroundings

Discover further Bad weather activities in Észak-Alföld

Discover more in Észak-Alföld

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp