Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Bad weather activities in Dél-Alföld

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Need some options for when it's raining? Dél-Alföld that's no problem! On this page we've put together a selection of the most beautiful sights and excursions as well as the best leisure and indoor activities for when the weather's bad.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Ideas for bad weather in Dél-Alföld

??????
Castle · Körös-Maros köze
Szabadkígyósi Wenckheim-kastély
Áll a Viharsarok egyik eldugott szegletében egy pompás főúri palota, amelynek annyi épülete van, ahány évszak, annyi szobája, ahány hét, és annyi ablaka, ahány nap egy évben. A szabadkígyósi Wenckheim-kastély története Jókait is megihlette.
??????
Castle · Dél-Alföld
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
A látogatóközpont élményekkel teli, interaktív tárlata a színfalak mögé vezet minket: megtudhatjuk, hogy élték fényűző, mégis szigorú rendet követő mindennapjaikat az arisztokraták – és hogy teltek a körülöttük nyüzsgő, őket kiszolgáló számtalan cseléd mindennapjai. A Stefánia-szárnyban élménykonyha vár ránk, a Török toronyban kortárs művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk, a toronykilátóba kapaszkodva pedig a kastélypark és a gyulai vár panorámáját élvezhetjük.  
??????
Castle · Dél-Alföld
Gyulavári Kastély Látogatóközpont
A Gyulaváriban található 18. századi nemesi kúriában a Dél-Alföld természeti, kulturális és néprajzi örökségeivel ismerkedhetünk meg. Az épülethez tartozó park természetvédelmi terület.
??????
Fortress · Dél-Alföld
Gyulai vár
Gyula városának jelképe a tó partján álló gótikus téglavár, amely a történelem megelevenítése mellett festői panorámát is nyújt a környékre.
??????
Health spa · Körös-Maros köze
Rózsafürdő
Tótkomlós gyógyfürdője
??????
Exhibition · Körös-Maros köze
1
Körösvölgyi Látogatóközpont (Szarvas)
Ha valaki a Dél-Tiszántúl természeti értékeit szeretné megismerni, annak érdemes először a Körös-Maros Nemzeti Park szarvasi látogatóközpontjába ellátogatni. A kiállítás megtekintése után a szomszédos állatparkban folytathatjuk az élővilággal való ismerkedést.
??????
Museum · Körös-Maros köze
Munkácsy Mihály Múzeum
A békéscsabai múzeumban Munkácsy Mihály 9 eredeti festménye mellett az állandó kiállításokon a térség élővilágával, régészeti leleteivel és történetével, valamint a népi kultúra tárgyi emlékeivel ismerkedhetünk meg.
??????
Ice sports · Alsó-Tisza-vidék
Városi Műjégpálya, Szeged
A városi műjégpályán a sport mellett minden pénteken jégdiszkót rendeznek.
??????
Bicycle Service · Körös-Maros köze
Kerékpár Pont (Szarvasi Arborétum Vendégház)
A Szarvasi Arborétum a térség legmeghatározóbb turisztikai központja. A 82 hektáros területén található 16 férőhelyes vendégház nyugodt, természetközeli szálláslehetőséget kínál. A Szarvasi Arborétum Vendégház is kedvezményekkel és Kerékpár Pont szolgáltatással várja a TEKA kártya tulajdonosokat.
??????
Ice sports · Duna menti síkság
Bajai Jégpálya
A Petőfi-szigeten minden nap 750 m²-es fedett mobil műjégpálya vár mindenkit.

Ideas for bad weather in the surroundings

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp