Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

Bad weather activities in Balatonfüredi járás

Közép-Dunántúl, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Need some options for when it's raining? Balatonfüredi járás that's no problem! On this page we've put together a selection of the most beautiful sights and excursions as well as the best leisure and indoor activities for when the weather's bad.
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Ideas for bad weather in Balatonfüredi járás

A füredi Zsidó Kiválóságok Háza
Cultural Center · Bakonyvidék
Zsidó Kiválóságok Háza, Balatonfüred
Balatonfüreden a 18. századtól kis lélekszámú, de jelentős zsidó közösség élt, amely nagy hatással volt a helyi bor- és fürdőkultúra fejlődésére. 2018-ban nyílt meg a felújított zsinagóga, a mellette épült látogatóközpont pedig a zsidóság tudományos eredményeit mutatja be több mint száz, zsidó származású, ismert tudós munkásságán keresztül.
Abbey of Tihany
Church · Bakonyvidék
Abbey of Tihany
The Benedictine Abbey of Tihany was founded in 1055 by King Andrew I, whose remains lie in the crypt. The Baroque style two-spired church and monastery, the landmark of Tihany was completed in 1754.
Exhibition · Lake Balaton
Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont, Balatonfüred
A Tagore sétányon található látogatóközpont a Balaton teljes- és az Adria halfaunájának egy részével ismerteti meg a látogatót a 17 akvárium és a kihelyezett információs táblák segítségével. 
A balatonfüredi Vaszary Villa
Gallery · Lake Balaton
Vaszary Villa Galéria, Balatonfüred
A Czigler Győző tervezte eklektikus stílusú, tornyos nyaralót Vaszary Kolos esztergomi érsek építtette 1892-ben. A 2010-ben felújított gyönyörű villában izgalmas képzőművészeti- és fotókiállításokat láthatunk.
A balatonfüredi Vitorlázeum
Museum · Lake Balaton
Vitorlázeum, Balatonfüred
Ez az egyedi, egész évben nyitva tartó interaktív kiállítótér a Balaton legrégebbi vitorlásklubjának épületében kapott helyet. A vitorlázás történetét izgalmas formában ismertető Vitorlázeum egyik különlegessége a Viharszimulációs szoba, ahol megismerkedhetünk a Balaton nem annyira barátságos arcával.
Exhibition · Bakonyvidék
Levendula Ház Látogatóközpont (Tihany)
A tihanyi Belső-tó partján található látogatóközpontban interaktív kiállítás mutatja be a Tihanyi-félsziget kialakulásának és a helyi híresség, a levendula termesztésének történetét. A Levendula Ház Látogatóközpont is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Balatonfüredi gokartpálya
Go-cart · Lake Balaton
Balaton-Gokart, Balatonfüred
Süthet a nap, lehet borult az ég, a füredi Balaton-Gokart pályái remek programot jelentenek családoknak, baráti társaságoknak, csoportoknak.
A Parasztgazda-ház apró ablakai a tihanyi skanzenben
Folklore · Bakonyvidék
Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Tihany
A Skanzen két épületből áll, amelyeknek már külseje is igazi különlegesség, hiszen építészeti stílusuk csak Tihanyra jellemző. Az egyik épületben egy parasztgazda életmódjával, a másikban egy halászcéh mindennapi tárgyaival kerülhetünk közelebbi kapcsolatba.
Borsos Miklós Tihanyi echo című szobra
Natural Monument · Bakonyvidék
Tihanyi visszhang
A tihanyi Visszhang-dombon az itt elhelyezett echo-kőre felállva kiáltsunk nagyot, reménykedve, hogy kedvezőek a körülmények, és meghalljuk a 300 méterre lévő tihanyi apátságról hétszeresen visszaverődő hangunkat! Az echo-kő mellett láthatjuk Borsos Miklós Tihanyi echo című szobrát.
A Lóczy-barlang
Cave · Balaton-felvidék
1
Lóczy-barlang
A Lóczy-barlang kalandos felfedezést ígér a Balaton környékén. A föld alatt üreget szép és változatos oldásformák jellemzik, a felszínen pedig egy vadonatúj látogatóközpont vár ránk. A Lóczy-barlang is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!

Ideas for bad weather in neighbour regions

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp