Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Huts in Mecsek és Tolna-Baranyai-dombvidék

Dél-Dunántúl, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Enjoy comfortable stays in the huts in Mecsek vidéke. Find information on opening times and amenities as well as the trails that lead to the best mountain huts the region has to offer.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful huts in Mecsek vidéke

A Réka-kunyhó a Mecsekben
Private Cabin · Mecsek
Réka-kunyhó
A Zengőtől mindössze két kilométerre, három patak találkozásánál, távol a civilizáció vívmányaitól vár benneteket ez a térerőmentes szálláshely. Előreláthatóan 2022. júliusában felújítási munkálatok kezdődnek a szálláshelyen! A Réka-kunyhó is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
A Pusztabányai Kulcsosház
Private Cabin · Baranyai-Hegyhát
Pusztabányai Kulcsosház
A Kelet-Mecsekben, Kisújbánya és Püspökszentlászló közelében, egy régi falu helyén találjátok ezt az egyszerű, de kedves kulcsosházat. A szálláshelyen előreláthatóan 2022 júliusában felújítási munkálatok kezdődnek. A Pusztabányai Kulcsosház is kedvezménnyel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Private Cabin · Mecsek
Gyopár Kulcsosház
A Kelet-Mecsek szélén, Komló-Zobákpusztától 400 méterre vár benneteket a kulcsosház. A Gyopár Kulcsosház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Gubacsos Kulcsosház
Private Cabin · Mecsek
Gubacsos Kulcsosház
A kulcsosház jelenleg felújítás alatt áll, várhatóan 2022. májusától ismét a vendégek rendelkezésére áll. A Gubacsos kulcsosház a Mecsek egyik gyöngyszeme, Orfű közelében található az erdő mélyén. A vízellátást a házikótól északi irányba csörgedező Gubacsos-forrás adja. Ha a lakott terület közelében, mégis a természet ölelésében szeretnénk néhány napot eltölteni, ez a helyszín tökéletes választás. A S és K+ jelzések találkozásánál már csak 150 méternyit kell sétálnunk az erdőbe térve, de választhatjuk irányadónak a Gubacsos-forrás érintésével a K● jelzést is. 
Private Cabin · Mecsek vidéke
Faházikók (Patca)
A Katica Tanya Turistaháza mellett 2017 tavaszán faházakat építettek egy közös, kültéri esőbeállóval, árnyékos területen. Összesen 48-an tudnak itt megszállni egyszerre. Mindegyik épülethez tartozik egy kisméretű hűtőszekrény, egy asztal és 3 szék.
Private Cabin · Mecsek vidéke
Katica Porta (Patca)
A kulcsosház kétszintes, összkomfortos, központi fűtéssel ellátott, önellátásra berendezett épülete jól felszerelt konyhával várja a vendégeket. 8 szobában összesen 42 fő elszállásolására van lehetőség. Igény esetén az udvaron 4 sátorhelyet tudnak biztosítani. 
Meteor kulcsosház a templom mellett Simonfán
Private Cabin · Zselic
Meteor kulcsosház (Simonfa)
Simonfa község temploma mellett az egykori iskola épületét újították fel és alakították át kulcsosházzá. A Zselici Tájvédelmi Körzet kapujában fekvő település Kaposvártól 10, Szigetvártól 40 kilométerre található. Több zselici túraútvonal fut itt össze - ezek közé tartozik a Dél-dunántúli Kéktúra útvonala is, melynek pecsételőhelye a ház falán ttalálható. Földrajzi helyzetéből adódóan pompás kilátás nyílik a Zselic dombjaira. A házból csillagtúrával a Zselic szinte minden gyöngyszeméhez eljuthatunk. 
Emma Vendégház
Private Cabin · Mecsek
Emma Vendégház
A Zengő és a Hármas-hegy lábánál elterülő Hosszúhetényben, közvetlenül a jelzett túraútvonalak mellett található parasztház kiváló kiindulópont, hogy felfedezzük a gyönyörű természeti környezetet. Az Emma Vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház
Private Cabin · Zselic
Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház
A Kaposvár határában található, frissen felújított kulcsosház megfelelő lehetőséget kínál mindenkinek, aki családjával, vagy barátaival szeretne eltölteni egy vagy több napot nyugalmas természeti környezetben. A szálláshely mellett található a Hódos-tó, a Gyertyánosi Parkerdő és több, remek túraútvonal.
Vándor Turistaház és Táborhely
Private Cabin · Mecsek vidéke
1
Vándor Turistaház és Táborhely (Zselickisfalud)
A Zselici Tájvédelmi Körzet szélén találjátok ezt a kedves, falusi hangulatú turistaházat, mely kiváló pihenő lehet, ha az E7-es Európai hosszú távú vándorutat, vagy a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalát járjátok be.  A turistaház mellett találjátok az egyik pecsételőhelyet. A szállást a Kaposvári Természetbarátok Turista Egyesülete üzemelteti.  A Vándor Turistaház és Táborhely is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Weren't able to find what you were looking for?

Find many more huts here

Search

More huts in the region

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp