Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Huts in Közép-Magyarország

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Enjoy comfortable stays in the huts in Közép-Magyarország. Find information on opening times and amenities as well as the trails that lead to the best mountain huts the region has to offer.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful huts in Közép-Magyarország

??????
Hut · Budai-hegység
Rotter Lajos Turistaház
Közel Budapesthez, mégis a természetben: az Országos Kéktúra mentén, a Hármashatár-hegy tetején álló turistaház fő vonzereje, hogy elérhető távolságra van tőle a főváros pezsgő központja, de reggel madárcsicsergésre ébredhetünk, és a közeli csúcsról még a kilátás is pazar.
??????
Hut · Börzsönyvidék
1
Törökmező turistaház
A Börzsöny szívében a Dunakanyarban, Nagymaros közelében, az Országos Kéktúra útvonalán vár benneteket a nagymúltú turistaház, ahol még egy kalandparkban is kipróbálhatjátok ügyességeteket.
??????
Hut · Börzsönyvidék
1
Kisinóci Turistaház
A Börzsönyben, Kóspallagtól másfél kilométerre, a hegység legrégebbi, több mint 85 éves múltra visszatekintő, kempingként és erdei iskolaként is funkcionáló turistalétesítménye a Kisinóci Turistaház.
??????
Private Cabin · Börzsönyvidék
Öregerdő Turistaház
Balassagyarmattól 35 kilométerre, a Börzsöny és az Ipoly völgye között fekvő Bernecebarátiban, a Mária-út vonala mentén találjátok az Öregerdő Turistaházat.
??????
Hut · Börzsönyvidék
2
Nagy-Hideg-hegyi Sí- és Túraközpont
Az ország egyik legmagasabban épült, kiváló fekvésű, kőből épült menedékháza változó nyitvatartású szálláshellyel és étteremmel várja a turistákat a Börzsöny síparadicsomában, Nagy-Hideg-hegyen, az Országos Kéktúra útvonalán.
??????
Private Cabin · Börzsöny
Kisirtáspusztai Hegyi Menedékházak és Sátorhely
A házakban a Nagybörzsönyi Erdei Vasút megállóhelyén, a Tolmács-hegyi csúcsfordító tőszomszédságában, összesen 30 fő szállásolható el, továbbá 70 fő részére sátrazási lehetőség is kínálkozik.
??????
Hut · Visegrádi-hegység
2
Czibulka János Kőhegyi Menedékház
Szentendre és Pomáz közigazgatási területének határán, a Pilis és a Visegrádi-hegység keleti végén találjátok a 2013-ban felújított, egykori Kő-hegyi turistaházat. 
??????
Hut · Visegrádi-hegység
2
Baron Loránd Eötvös Hikers’ Lodge
The hikers’ lodge built on the top of Dobogó-kő (699 m) in 1906 awaits visitors with a restaurant, an eatery and a hiking museum. As one of the oldest and best-known lodges in the country take your time to visit it during your hike in the Visegrád Mountains.
??????
Private Cabin · Pilis-hegység
1
Som-hegyi turistaház
A ház Pilisszentkereszttől 1 km-re, az Országos Kéktúra közelében található. Kedvező elhelyezkedése lehetővé teszi a könnyű megközelítést, mégis megkapó természeti környezet fogad bennünket. Az egykori vadászház felújításával 30 fő befogadására alkalmas, kényelmes szállással gazdagodtak a Pilist járó turisták. A ház a 20. század elején épült szolgálati lakásként, és az 1970-es évekig erdészházként üzemelt. 1983-tól nyílt meg a turisták előtt, 2013-ban korszerűsítették. Az üzemeltető a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilisszentkereszti Erdészete. A házban állandó gondnokság nincs, a szállást elfoglalni telefonon egyeztetett időpontban lehet. A Som-hegyi turistaház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Private Cabin · Börzsöny
Márianosztrai Fogadóépület és Szálláshely
Fogadóház a 2016. évben átadott Márianosztra-Nagyirtáspuszta kisvasúti szakasz megállójában.
Didn't find what you were looking for?

Find many more huts here

Search

Reviews

  12
Baron Loránd Eötvös Hikers’ Lodge by Gábor
January 28, 2021 · Community
2021.01.28.
Photo: Gábor Fekete, Közösség
Nagy-Hideg-hegyi Sí- és Túraközpont by Dániel
December 29, 2020 · Community
Ha a turistaház éppen nincs nyitva, akkor sem marad senki meleg fogadtatás nélkül, ugyanis él odafent egy csodaszép cica, mely hízelegve szalad elébe az ismeretlen vendégeknek, ha pedig épp semmi dolga nem akad hűségesen őrzi a Kéktúra pecsételőjét. Szolgálatait pedig meghálálhatod egy kis cicahamival, ha arra jársz :)
Show more
Photo: Dániel Dely, Community
Photo: Dániel Dely, Community
Photo: Dániel Dely, Community
Kisinóci Turistaház by Éva
June 28, 2020 · Community
Nagyon klassz hely!
Show more
Show more Show less

huts in the surroundings

Discover further Huts in Közép-Magyarország

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp