Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
Plan a route here
Private Cabin

Szent Márton Vendégház

Private Cabin · Berettyó-Körös-vidék · 91 m
LogoMagyar Természetjáró Szövetség
Responsible for this content
Magyar Természetjáró Szövetség Verified partner  Explorers Choice 
 • /

Debrecentől 40 kilométerre Berettyóújfaluban, az Ó-Berettyó partján, csendes környezetben található a szálláshely, ami kiváló kiindulópont lehet a Bihari-sík Tájvédelmi Körzet érintetlenségének megismeréséhez.

A Szent Márton Vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!

A vendégházban három szoba van, egy 6 ágyas és egy 4 ágyas az emeleten és egy 2 ágyas a földszinten, ami további 1 fő számára pótágyazható. Mindegyik szobához saját wc-s fürdőszoba, erkély vagy terasz tartozik. A földszinten van az étkező és a felszerelt konyha. A közös helyiségben kandalló és tévé biztosítja a kényelmet. Az emeleti szobákban felár ellenében légkondicionálás is kérhető. A kertben lehetőség van bográcsozni, tárcsázni, grillezni, amit a fedett terasz alatt is el lehet fogyasztani. A szálláshelynél található étteremben is lehetőség nyílik étkezésre, ha nem bajlódnátok a főzéssel. A hely állatbarát: érkezhetsz macskával, kutyával is.

A vendégház mellett kötélpályás játszóteret és kilátót találtok, de igény esetén quad túrák, kerékpártúrák és egyéb programok szervezésében is segítenek a vendéglátók.

Berettyóújfalun érdemes megnézni a határban (Ártánd felé) található Herpályi Csonkatornyot, ami a megye legrégebbi ismert építménye. A torony az egykori Herpály község melletti, XII. századi, román stílusú monostor maradványa. A falu központjában található református templom orgonáján egykor Liszt Ferenc is játszott, a Bihari Múzeumban pedig többek között régészeti, néprajzi, irodalomtörténeti kiállítás tekinthető meg. A településtől északra és délre a pusztai táj különleges világával lehet ismerkedni. A vendégháztól kb. 2,3 kilométerre halad az Országos Kéktúra útvonala. A programokat a város strandján, a Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdőben pihenhetjük ki.

Szolgáltatások :

 • wifi
 • légkondicionálás (felár ellenében)
 • transzfer
 • programszervezés
 • parkolás

Látnivalók a környéken :

 • Bakonszeg - Bessenyei György emlékház és síremlék
 • Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm 
 • Bihari-sík Tájvédelmi Körzet
 • Hajdúszoboszló
 • Debrecen

Opening hours

open today
A szálláshely egész évben foglalható.
Profile picture of Kovács Róbert
Author
Kovács Róbert
Update: February 21, 2022

Sleeping berths

Number of beds in dorm
12

Features

Shower

Services

Wireless coverage

Prices

from   Ft2,700.00

2700 Ft/fő/éj-től (ellátás nélkül).

Egyedi ajánlatért a megadott elérhetőségeken tudtok érdeklődni.

Szállóvendégek számára a strandbelépő árából 30 % kedvezmény.

A szállás árából 10 % kedvezmény jár Természetjáró Kártya tulajdonosok számára.

Az adatok csak tájékoztató jellegűek, és a 2019 májusi állapotot tükrözik. Foglalás előtt mindig tájékozódj a szállás honlapján, és ha eltérést találsz, írd meg nekünk!

Address

Szent Márton Vendégház
Cseresznyés dűlő 0642/15.
4100 Berettyóújfalu

Accessibility

by car

Public transport

 • Vasúton a Budapest - Szolnok - Püspökladány - Biharkeresztes vonalon közlekedő vonatokkal Berettyóújfaluig. A vasútállomástól a Makó István utcáig, vagy a Puskin utcáig helyi járatú buszokkal is mehettek. A szálláshely transzfert is vállal.
 • Autóbusszal Debrecen - Biharkeresztes között közlekedő autóbuszokkal Berettyóújfalu, Puskin utca megállóig, vagy Debrecenből, Püspökladányból, Gyuláról, Békéscsabáról Berettyóújfalu autóbusz-állomásig, onnan gyalog, vagy helyi járatú buszokkal a Puskin utcáig. A szálláshely transzfert is vállal.

Getting there

 • A vasútállomástól gyalog 2,1 kilométerre van a vendégház. Induljatok kelet felé a Vasút utcán és a Dózsa György útra érve forduljatok jobbra. A Dózsa György út neve később Puskin utca lesz, maradjatok ezen egészen a Morotva utcáig, itt jobbra kell fordulni. Innen még 850 métert kell megtenni ezen az úton maradva.
 • Az autóbusz-állomástól 3,5 kilométerre van a szálláshely. Kelet felé indulva a Szent István téren a Mártírok utcán keresztül a Bocskai útra juttok. Ott balra fordulva lehet elérni a főutat, a Dózsa György utat. A Dózsa György útra érve forduljatok jobbra. A Dózsa György út neve később Puskin utca lesz, maradjatok ezen egészen a Morotva utcáig, itt jobbra kell fordulni. Innen még 850 métert kell megtenni ezen az úton maradva.
 • A Makó István utca megállótól körülbelül 700 méterre lesz a vendégház. Dél felé kell indulni a Makó utcán egészen a Morotva utcáig (2. keresztutca), itt jobbra fordulni és ezen az úton maradva még 450 méter a szálláshelyig.
 • A Puskin utca megállótól valamivel több mint 1 kilométerre van a vendégház. A Puskin utcán dél felé kell indulni a Morotva utcáig, itt jobbra fordulni és még 850 métert kell megtenni ezen az úton maradva.

Parking

 • Megközelíteni Debrecen felől a 47-es úton lehet.
 • Parkolási lehetőség a vendégház udvarán.

Coordinates

DD
47.195691, 21.522775
DMS
47°11'44.5"N 21°31'22.0"E
UTM
34T 539598 5227043
w3w 
///seeded.hideaway.galleons

Arrival by train, car, foot or bike

Recommendations nearby

Long Distance Hiking · Berettyó-Körös-vidék
Berettyóújfalu – Létavértes (AK-09)
recommended route Difficulty moderate Stage 9
Distance 66.8 km
Duration 17:00 h
Ascent 75 m
Descent 45 m

Az Alföldi Kéktúra 9. szakaszán a Berettyó mentén jutunk el Hencidáig, majd egy igazi alföldi hangulatú füves szteppen érünk vissza a folyóhoz ...

from Magyar Természetjáró Szövetség,   Magyar Természetjáró Szövetség

Show all on map

Questions and answers

Ask the first question

Would you like to the ask the author a question?


Rating

Write your first review

Help others by being the first to add a review.


Photos from others


Special features

Shower by car Wireless coverage

Szent Márton Vendégház

Cseresznyés dűlő 0642/15.
4100 Berettyóújfalu
Phone +36 30 494 2940
 • Content
 • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails
 • 2 Routes nearby
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp