Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Hikes in Szerencsi járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
For those who enjoy an active vacation, we have lots of suggestions in Szerencsi járás. Use our Travel Guide as a source of inspiration for planning your next adventure and browse through descriptions and route details of the most beautiful hikes.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The Most Beautiful hikes in Szerencsi járás

??????
Hiking Trail · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Mád Szent Tamás dűlőtúra
4.6 km
0:40 h
133 m
133 m
Mád Hegyközség történelmi dűlőjébe, a Szent Tamásra teszünk egy rövid sétát.
Hiking Trail · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Barangolás bor- és bányavidéken
25.5 km
6:51 h
893 m
880 m
Borvidékről bányavidékre, azaz miért merülhet fel az UNESCO világörökségi kultúrtájon a történelmi bányavidék ironikus elnevezés. Jól átmozgató túra, nagy szintkúlönbségekkel. Márciusban somok virágzásával és vidám patakcsobogással kísérve.Az erdőbényei medencétől a legnagyobb magyar andezitbányáig, s vissza a Mély-patak völgyén.
Hiking Trail · Sajó-Hernád-medence
2022-03-14_12-20_Mon
27.6 km
6:39 h
9 m
9 m
Hiking Trail · Bakonyvidék
caches (5)
closed
47,369.5 km
11386:26 h
87,614 m
87,319 m
Hiking Trail · Sajó-Hernád-medence
okt_pecsetek
closed
25,865.1 km
6178:21 h
20,008 m
19,794 m
Hiking Trail · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Disznó-kő-kilátó
0 km
0:00 h
0 m
1 m
A Tokaj–Zempléni-hegyvidék részét képező Hegyalja kistáj délnyugati csücskében bújik meg Mád község, amelynek 2004-ben Europa Nostra díjjal kitüntetett zsinagógájáról minden bizonnyal jóval többen hallottak, mint a 37-es főúttól csupán egy kőhajításnyira található minikilátójáról, amely valójában egy filagória. A Tokaj Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet Zrt. épületegyüttesétől, illetve a Sárga Borház parkolójából egyaránt könnyűszerrel megközelíthető, klasszicista stílusjegyeket felvonultató építmény egy jókora szikladarab, a beszédes nevű Disznó-kő tőszomszédságában várja a tokaj-hegyaljai panorámára szomjas látogatókat. Az alapvetően szerény dimenziókkal megáldott, négy oszlopot, egy lépcsősort és egy ablakocskákkal áttört falú „földszinti helyiséget” felvonultató építményt a területet hajdanán birtokló Lónyay család emeltette 18. században, a 228 méter magas Király-tetőhöz közeli dombocskán, hogy onnan csodálhassák a végeláthatatlan szőlőültetvényeket.
Didn't find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Go to Route Finder

Try planning your own routes

Go to Route Planner
Customize your search!
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp