Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Hikes in Szécsényi járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
For those who enjoy an active vacation, we have lots of suggestions in Szécsényi járás. Use our Travel Guide as a source of inspiration for planning your next adventure and browse through descriptions and route details of the most beautiful hikes.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful hikes in Szécsényi járás

??????
Hiking Trail · Keleti-Cserhát
Hollókői körtúra a Dobogó-tetőre
recommended route Difficulty moderate Open
15
18.6 km
5:30 h
564 m
564 m
A Cserhát minden báját felvonultató körtúra Hollókő mellékén, melynek során felkeressük a környék legmagasabb pontján álló kilátót, belevetjük magunkat a hegység erdőségeibe, illetve a kis hegyközi medencék irtásrétjeiről gyönyörködünk a szelíden hullámzó, erdős hátak bájos panorámáiban.
??????
Hiking Trail · Cserhátvidék
Az élő palóc hagyomány falvának vonzásában
recommended route Difficulty easy Open
5
4.8 km
1:25 h
148 m
148 m
Egy kellemes körtúrán ismerkedünk meg a palóc hagyományokkal a méltán híres, az UNESCO-világörökség részét képező Hollókőn és a környező, hangulatokban gazdag tájon. A Cserhát-vidék kacskaringós útjain múltidéző táblák segítségével fedezzük fel a környéket. Az ófalu időtlen utcáján sétálunk a faluszéli kaszálókon, legelőkön keresztül a Hollókői-patak mocsaras láperdőin és a szemközti gyertyános oldal árnyékos öreg erdején át az andezitsziklán ülő hollókői várig, ahonnan körpanorámán látjuk be megtett utunkat, a tekervényes Palócföld vidékét.
??????
Hiking Trail
National Blue Trail (OKT)
recommended route Difficulty difficult Multistage route Open
27
1,168.6 km
344:30 h
31,470 m
32,060 m
Hiking all along the longest continuous trail of our country is a great challenge and a great opportunity to learn about rural Hungary. Hikers may cover the 27 sections without time limits and in any order. The drop-down list above includes these section to provide you with detailed information on each, you can check the elevation transect, points of interest and the list of stamping locations.
??????
Hiking Trail · Cserhátvidék
Palóc Grand Canyon/Páris patak völgye- Nógrádszakál
recommended route Difficulty easy
3 km
0:55 h
99 m
128 m
Palóc Grand Canyon/Páris patak völgye- Nógrádszakál Paris patak szurdokvölgye (Nógrádszakáli Palóc Grand Canyon) természetvédelmi területet Nógrádszakál községtől északra találjuk ott, ahol az Ipoly, a közút és a vasút a legközelebb szorulnak egymáshoz. A nógrádi (Grand Canyon) az év nagy részében teljesen száraz. Csapadékos időben és hóolvadáskor viszont szép vízesések képződnek a 15-20 m mély, szinte függőleges falú szurdok-völgyben.  A hozzá vezető utat már messziről jelzi a vasúti andráskereszt. A terület Litke és Nógrádszakál között emelkedő andezittakaró része, amely valamikor az Osztrovszki-hegységhez tartozott. Hosszú évmilliók során az Ipoly “fûrészelte” le a hegység délkeleti nyúlványáról. A Páris patak (a néveredet nem egyértelműen tisztázott) igazából nem is patak, mert nincs állandó vízfolyás a medrében. Ez a nógrádi “Grand Canyon” az év nagy részében teljesen száraz. Csapadékos időben és hóolvadáskor viszont szép vízesések képződnek a 15-20 m mély, szinte függőleges falú völgyben.
??????
Hiking Trail · Cserhátvidék
Páris-patak szurdoka - nagy kör
recommended route Difficulty easy
3 km
0:55 h
120 m
133 m
A nevezetes szakadékvölgy kalandosabb, felső megközelítése Nógrádszakál felől az Északi Zöld túraúton.
??????
Hiking Trail · Cserhátvidék
Felsőtold - Hollókő
recommended route Difficulty easy
4.7 km
1:45 h
132 m
98 m
Pihentető, könnyű gyalogtúra Felsőtoldról Hollókőre.
??????
Hiking Trail · Cserhátvidék
Grenzwanderung Slowakei Etappe 46
Difficulty easy
13.5 km
3:34 h
199 m
197 m
kurze Wanderung auf Straßen, Wald- und Wiesenwegen
??????
Hiking Trail · Cserhátvidék
Cserhátsurány - Hollókő / OKT 19
Difficulty easy
22.7 km
5:24 h
658 m
520 m
A kék túra 19-es szakaszának második része
??????
Hiking Trail · Mittelburgenland-Rosalia
Országos Kéktúra
Difficulty moderate closed
1
1,069.8 km
287:54 h
21,781 m
22,346 m
Az országos Kéktúra pontosított változata. A viewranger használatához tartozó oktató videót megtalálod a Facebook oldalon.Facebook: Epicentrum
??????
Hiking Trail · Nógrádi-medence
Páris -patak völgye
Difficulty easy
1.3 km
0:56 h
87 m
88 m
Nógrádszakál vége tábla után jobbra kanyarodva egy földútra vezet az utunk.Ott lehet leparkolni.Majd egyenesen haladunk,hamar a kanyonba érünk.A végén visszafordulunk és balra fel egy meredek ösvény jelzi utunk.Azon fel majd jobbra kanyarodva tovább megy le az út egy nagy árokba,majd fel újra.A jelzést követve visszaérkezünk a kiindulópontra.Egy óra alatt bejárható túra.
Didn't find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Go to Route Finder

Try planning your own routes

Go to Route Planner
Customize your search!

Reviews

  48
Hollókői körtúra a Dobogó-tetőre by Dénes
November 15, 2021 · Community
Nagyon szép túra útvonal. Hollókőtől a Kék-túra nyomvonalán halad az út sokàig, megközelítőleg a Remete-hegyi nyeregig. Itt a sárga jelzés mentén lehet tovább haladni a Dobogó- tetői mérőtoronyig. Sajnos nagyon elaggott állapotban van, teledobálva szeméttel. Ezen a felső erdei szakaszon a túrázó teljesen ki van téve a szarvas-kullancslegyek támadásának, én inni sem tudtam megállni, annyira zavaró volt a jelenlétük. A kilátótól végig változatos az erdei táj, én több őzzel, pár nyuszival, és egy gondolataiba merült rókakomával találkoztam, aki egy fordulóban toppant elém, és pillanatokig nem tudta eldönteni mi is legyen most... Alsótold és Felsőtold között valóban a mezőn halad az út, az egyhangú tájat a ragadozómadarak termikelése tette kevéssé unalmassá. Felsőtold után a kék túra útvonalán lehet felkapaszkodni a híres Kéz-kilátóhoz, ahol érdemes így tél elején megvárni az alkonyat színeit. Nagyon szép fényeket fest a búcsúzó nap a fából készült építményre. Innen már tényleg egy rövid kaptató vezet a Szár-hegy 410 métert jelző kis bádogtetejű jelzéséig, ahonnan leereszkedve érdemes a réten a vár felé kitérni, igaz a munkálatok miatt nem látogatható, de pár képet jó eséllyel azért lehet készíteni... Onnan már csupán 10 perc séta a hollókői kis játszótér, ami a kisebbeknek bizonyára jutalom lesz, a bizony számukra erőtpróbáló túra végén...
Show more
When did you do this route? November 15, 2021
Photo: Dénes Sipos, Community
Hollókői körtúra a Dobogó-tetőre by Krisztian
November 03, 2021 · Community
When did you do this route? October 23, 2021
Hollókői körtúra a Dobogó-tetőre by Reni
October 30, 2021 · Community
Gyönyörű, erős túra! kell hozzá kardió, kondi. viszont döbbenetes szarvas-kullancslégy (lipoptena cervi) invázió van a túra egy szakaszán,kb 1 órával indulás után. A kullancs/szúnyogriasztóra nem reagálnak, belemásznak a kabátba, a hajba, a ruha alá, őrületesen irritálóak és rendkívül nehéz eltávolítani őket. Ritkán csípnek,de Irtózatosan gusztustalanok. fél óra szenvedés és kismillió eltávolítása utána végül eltűntek a tisztásra érve.
Show more
When did you do this route? October 30, 2021
Show more Show less

Similar activities in Szécsényi járás

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp