Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Hiking trails in Pásztói járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
For those who enjoy an active vacation, we have lots of suggestions in Pásztói járás. Use our Travel Guide as a source of inspiration for planning your next adventure and browse through descriptions and route details of the most beautiful hikes.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful hikes in Pásztói járás

??????
Hiking Trail · Keleti-Cserhát
Hollókői körtúra a Dobogó-tetőre
recommended route Difficulty moderate Open
15
18.6 km
5:30 h
564 m
564 m
A Cserhát minden báját felvonultató körtúra Hollókő mellékén, melynek során felkeressük a környék legmagasabb pontján álló kilátót, belevetjük magunkat a hegység erdőségeibe, illetve a kis hegyközi medencék irtásrétjeiről gyönyörködünk a szelíden hullámzó, erdős hátak bájos panorámáiban.
??????
Hiking Trail · Mátravidék
Mátraverebély - Mátraháza (OKT-20.)
recommended route Difficulty moderate Stage 20 Open
15
25 km
8:20 h
1,285 m
785 m
The 20th section of the Blue Trail explores the western and central part of Mátra Mountains. The trail elevates from 180 meters to 964 meters traversing dark forest scattered with andesite rock formations and sleepy villages.
??????
Hiking Trail · Mátravidék
Mátrakeresztesi kerülő
recommended route Difficulty moderate Open
3
15.4 km
4:50 h
629 m
670 m
Mátrakeresztesről temérdek tarvágáson átvágva kapaszkodunk a hegység gerinchálózatára. A kivágott erdők szegélyéről végighordozzuk tekintetünket a Magas-Mátra bércein. Útközben hangulatos turistamenedéket is találunk: érintjük a Hidegkúti turistaházat. Végül a Zsivány-barlang és a Lyukas-kő alatti, vízeséseket is éltető, vulkanikus sziklákon átbukdácsoló patak mentén érkezünk vissza a közben megkerült faluba.
??????
Hiking Trail · Keleti-Cserhát
Geotúra a béri andezitömlés körül
recommended route Difficulty easy Open
14
5.3 km
2:00 h
201 m
201 m
Nógrád lankái nem tartoznak az ország sűrűn látogatott hegyvidéki turistacélpontjai közé. Pedig nem véletlenül alakítottak ki geoparkot ezen az eldugott helyen: a Bér melletti erdőben geológiai szenzációk sora koncentrálódik igen kis területre, és még igazán látványos panorámában is gyönyörködhetünk a szerény tengerszint feletti magasság ellenére.
??????
Hiking Trail · Mátravidék
Körtúra a Hét vezér koporsójához
recommended route Difficulty difficult Open
8
17.8 km
5:45 h
880 m
880 m
Fárasztó, de igen látványos csúcshódító körtúra a Mátra-bérc nyugati ágán, át a Muzsla-gerincen, a Hét vezér koporsója felett, majd ereszkedés a patakvölgyek ölelésébe, és vissza kiindulópontunkra, Szurdokpüspökibe.
??????
Hiking Trail · Mátravidék
Hosszúnadrágos gerinctúra a Muzsla vonulatán
recommended route Difficulty moderate Open
1
15.2 km
5:30 h
563 m
808 m
A Mátra főgerincének félreeső, kissé elkülönült szakaszát bebarangoló túra, mely rövidségének ellentmondó tartalmasságával tűnik ki: érint vízesést, alvásra használható kilátót, valamint panorámás kúpokat.
??????
Hiking Trail · Keleti-Cserhát
A Zsunyi-patak szurdoka
recommended route Difficulty easy Open
15
5.6 km
1:30 h
23 m
76 m
Túránkon a Zsunyi szurdokvölgyét fedezzük fel, ami nemcsak a természet szépségét, hanem kihívásokat is tartogat. A lombsátorral borított, lankásan ereszkedő, kényelmes ösvény néha adrenalinparkká változik, amikor át kell kelnünk a rakoncátlan, a völgyet a téli áradások idején elemi erővel átrendező patak felett.
??????
Hiking Trail · Mátravidék
Hegyek és völgyek között a Nyugati-Mátrában
recommended route Difficulty difficult Open
3
17.5 km
5:15 h
728 m
728 m
Az útvonal a Nyugati-Mátra bérceire és völgyeibe invitál. Kilátót, vadregényes patakszurdokot, forrásokat, szép erdőket és tágas mezőket látogatunk meg. A túra kezdő-, és végpontja a könnyen megközelíthető Mátrakeresztes, ahol étkezési lehetőséget is találunk.
??????
Hiking Trail · Cserhátvidék
A Tepke és a Purga erdős hátán
recommended route Difficulty easy Open
6
7.6 km
2:25 h
307 m
293 m
Kevés olyan remek kirándulóhelyünk van, ami annyira kiesik az átlag turista látóteréből, mint a Cserhát délkeleti gerince. Öreg tölgyesekkel borított lankás oldalaival és a nógrádi domborzatra nyíló talán legszebb kilátással az 500 méter fölé magasodó Tepke és Purga büszkén strázsál a kevély Mátra mellett. Mindenképpen érdemes ide ellátogatnunk, ha Palócföld szívébe szeretnénk bepillantást nyerni Hollókőre menet vagy a Mátrából hazafelé.
??????
Hiking Trail · Mátrahát
Hasznosról Tarra a Mátrán át
recommended route Difficulty moderate Open
17.7 km
5:00 h
560 m
619 m
A Zagyva-völgyből hatolunk be a hegység nyugati részébe, majd Ágasvárnál a Mátra-bérc érintése után szintén a folyóhoz ereszkedünk vissza, bár egy faluval feljebb. A Pásztóhoz tartozó Hasznosról Tarra túrázunk a hegységen keresztül.
Didn't find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Go to Route Finder

Try planning your own routes

Go to Route Planner
Customize your search!

Reviews

  129

Similar activities in Pásztói járás

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp