Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Hikes in Kazincbarcikai járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
For those who enjoy an active vacation, we have lots of suggestions in Kazincbarcikai járás. Use our Travel Guide as a source of inspiration for planning your next adventure and browse through descriptions and route details of the most beautiful hikes.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful hikes in Kazincbarcikai járás

??????
Hiking Trail · Upponyi-hegyhát
Szép kilátás: Upponyi-szoros: minden szinten szinte minden
recommended route Difficulty moderate
8
17.5 km
5:33 h
618 m
619 m
A Mátrát, Bükköt sokan ismerik, de annál kevesebben a Bükk fölött elbújó Upponyi-hegységet. Szurdok, szakadék, barlang, álbarlang, patakok, várrom, tó, kilátók néhány négyzetkilométeren.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Szurdokok útján – Mályinkáról a Kis-fennsík köveihez
recommended route Difficulty moderate Open
2
16.5 km
5:10 h
756 m
756 m
A Bükkhát dombsági térszínéről teszünk látogatást a Kis-fennsíkra, a két táj között pedig az átmenetet alkotó Északi-Bükk völgyvadonjaiban túrázunk. A fennsík pereméről lefutó szurdokok a hegység természetes kapui, amelyek közül több ma is őrzi az eredetit megközelítő állapotot, ezért igazán különleges élményt ad bejárásuk. 
??????
Hiking Trail · Gömör-Tornai-karszt
A Telekes-völgy környékének kincsei
recommended route Difficulty moderate Open
8.2 km
4:40 h
456 m
456 m
A Szendrő feletti alacsony vonulatok meglepően nagyszerű túraterepet rejtenek: a Telekes-patak szurdokát és a Korlát-hegy hosszú hátának füves kilátópontjait. Mindkettő kárpáti hangulatot idéz.
??????
Hiking Trail · Upponyi-hegyhát
Az Upponyi-rög kalandos útjain - avagy látogatás a Bükk hegység öregapjánál
recommended route Difficulty easy Open
2
17.1 km
5:05 h
624 m
582 m
A Bükk-vidék egy félreeső, rejtett zugában járunk, távol a fő közlekedési útvonalaktól, az északibb, nagy folyóvölgyektől, az ipari és gazdasági központoktól. A hegység vonulata mögött, Kazincbarcika és Ózd elhíresült egykori iparvidékének árnyékában, gazdag földtörténeti múlttal, látványos földrajzi elemekkel, változatos flórával és faunával képviseli hazánk egyik kimagasló természetvédelmi értékét az Upponyi-hegység.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
A karszt világa – Ómassa körül a fennsíkon
recommended route Difficulty moderate Open
3
20.4 km
6:15 h
782 m
782 m
A Bükk karsztjelenségeinek tárházát, tájhasználatának pedig látványos lenyomatait vonultatja fel ez a hosszú, mégsem megerőltető útvonal. Ómassa mély völgyéből indulva napfényben fürdőző kaszálóréteket, a legmagasabban álló kilátót és a hegység legszebb vízesését látogatjuk meg.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Körtúra a Bükk fennsíkjain
recommended route Difficulty difficult Open
1
19.5 km
5:50 h
746 m
746 m
Rengeteg látnivalót és élményt felvonultató körtúránk a Bükk-fennsík tájaira kalauzol el. Az útvonal hosszú, és a sok megálló elég időt kíván, ezért érdemes két vagy három naposra tervezni bükki tartózkodásunkat úgy, hogy az érintett hegyi szállások valamelyikén megalszunk, vagy sátorral vándorlunk. Ebben az esetben a nyomvonalunkon kívül eső érdekes helyszínek meglátogatására is kényelmesen lesz lehetőség.
??????
Hiking Trail
National Blue Trail (OKT)
recommended route Difficulty difficult Multistage route Open
27
1,168.6 km
344:30 h
31,470 m
32,060 m
Hiking all along the longest continuous trail of our country is a great challenge and a great opportunity to learn about rural Hungary. Hikers may cover the 27 sections without time limits and in any order. The drop-down list above includes these section to provide you with detailed information on each, you can check the elevation transect, points of interest and the list of stamping locations.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Jókai nyomán a Bükkben
recommended route Difficulty moderate Open
16.5 km
4:50 h
600 m
600 m
A dimbes-dombos Bükkhát egyik medencéjébe települt Tardonáról kapaszkodunk fel a fennsík pereméig kirándulásunkon. Kóstolót veszünk az Északi-Bükk magasabb tájából, nagyszerű kilátást adó köveiből, s miután jól körülnéztünk odafent, a Harica-patak mentén ereszkedünk vissza. Útvonalunk bővelkedik természeti és antropogén látnivalókban is.
??????
Hiking Trail · Bükki Nemzeti Park
Vándorlás az Északi-Bükk kövei mentén
recommended route Difficulty easy Open
16.5 km
5:00 h
731 m
416 m
Hazánk egy különleges karsztvidékén járunk, látványos formákkal és meghitt erdei hangulatokkal teli vadonban. Már a túra elején a bükki rengeteg mélyére hatolunk a barátok erdejében, a Kis-Fennsík zegzugos világában, barlangok, töbrök, víznyelők sorával, ami után látványos sziklabástyákat, kilátópontokat fűzünk fel sorra a hegység északi vonulatán. A pálos rendi szerzetesek évszázados kolostoránál lehetőségünk van megszállni; a beszédes Látó-kőnél pedig, ahol valóban a hegység mélyére tekinthetünk, akár meg is hosszabbíthatjuk a túránkat a Nagy-fennsík irányába. Hosszú, de tartalmas és rendkívül látványos vándorlás a Kis-Fennsík keresztezésével, annak legmagasabb részén.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Az Északi-Bükk őrbástyáin
recommended route Difficulty easy Open
18.9 km
6:00 h
882 m
766 m
A Bükk legmagasabb fekvésű, legteljesebb panorámát nyújtó kilátóját, a Bálvány tetejére épített Petőfi-kilátót legsportszerűbben és a legszebb útvonalon a Dédesi-várhegyen és a Verebec-vár gerincén keresztül lehet megközelíteni. A túra számos kiváló panorámapontot kínál, ahonnan az Északi-Bükk nagy részét szemügyre vehetjük. Kalandos kirándulásunk két megye határán vezet ókori és középkori várral, természetes erődítményekkel, erdőrezervátumokkal és fokozottan védett területekkel a Bükk-fennsík északi letörésénél.
Didn't find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Go to Route Finder

Try planning your own routes

Go to Route Planner
Customize your search!

Reviews

  45
Az Upponyi-rög kalandos útjain - avagy látogatás a Bükk hegység öregapjánál by Zita
May 30, 2022 · Community
Valóban gyönyörű! Sajnos a tó melletti úton kutyával nem lehet végigmenni, ezért kerülni kellett.
Show more
Körtúra a Bükk fennsíkjain by Tóth
May 12, 2022 · Community
When did you do this route? May 12, 2022
Szurdokok útján – Mályinkáról a Kis-fennsík köveihez by Mirtill
April 10, 2022 · Community
Gyönyörű túra útvonal. Imádtam amikor a patakon kellett átkelni itt-ott, a szép sziklákat a benőtt mohával, borostyánnal. Forrás 2x is esik útba, ami szerintem nagyon jó. Viszont a túra egy részél, már egy régi, lefestett túra útvonalra vezett rá, amit mi sajnos ott folytattunk az appot követve, nem az új kijelölt túra útvonalat követve, ami hiba volt. Benőtte teljesen a gaz, bozót és nagy kerülővel, mászásokkal lehetett csak kikerülni, de a többi rész teljesen járható volt.
Show more
When did you do this route? April 10, 2022
Show more Show less

Similar activities in Kazincbarcikai járás

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp