Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Hiking trails in Gönci járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
For those who enjoy an active vacation, we have lots of suggestions in Gönci járás. Use our Travel Guide as a source of inspiration for planning your next adventure and browse through descriptions and route details of the most beautiful hikes.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful hikes in Gönci járás

??????
Hiking Trail · Háromhutai-hegycsoport
Szép kilátás: A Zemplén esszenciája
recommended route Difficulty moderate
3
20.1 km
6:08 h
622 m
620 m
Sólyom-bérc, Kerek-kő és Nagy-Péter-mennykő: a Zemplén három legszebb látványpontja egy túrában.
??????
Hiking Trail · Sajó-Hernád-medence
Zempléni sziklákon
recommended route Difficulty easy Open
2
13.9 km
4:30 h
552 m
604 m
A Zempléni-hegység nyugati bérceinek látványos sziklakilátóit felfűző túra, amely magashegyi hangulatú rétre, és szurdokszerűen mély patakvölgybe is elkalauzol.
??????
Hiking Trail · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
A Tokaji-hegység legjava
recommended route Difficulty easy Open
3
19.8 km
6:05 h
703 m
703 m
A Tokaji-hegység völgyeinek mélyére, bérceinek fokára kalauzol ez a kiadós, élménydús körtúra. Felfedezzük a hegység központi tömegét, mélyen behatolunk a parányi kárpáti vadonba, ahol komor szépségű szirtek és elzárt, kőgörgeteges völgyek mozaikja vár.
??????
Hiking Trail · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
A Borsó- és a Gergely-hegy titkai
recommended route Difficulty easy Open
1
14.6 km
4:40 h
619 m
619 m
Hogy mit rejt a vulkáni vidék belseje, a csúcsok mögötti erdők rengetege, azt igazából csak személyes tapasztalat útján tudhatjuk meg. Az is megeshet, hogy még több kérdéssel érkezünk vissza, és csak alaposabb körbejárás után alkothatunk képet a rejtélyes, ősi vidékről. Ha meghalljuk a vadon szavát, a központi területekről kiszűrődő farkasvonyítást, a szarvasbikák nászénekét, a párjával feleselgető hollót, vagy az északi szél süvítését a Borsó-hegy bükkösében, akkor az ismeretlen világ hangjai hátborzongató kíváncsisággal tölthetnek el bennünket. Hogy utánajárunk-e a kérdések megválaszolásának, már rajtunk múlik, de betekinteni az ismeretlenbe mindenképpen érdekes és érdemes.
??????
Hiking Trail · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Az Abaúji-Hegyalja tölgyeseiben
recommended route Difficulty easy Open
3
16.2 km
4:20 h
465 m
520 m
A Tokaji-hegység ritkán látogatott déli részén, az Abaúji-Hegyalja peremén teszünk tartalmas kirándulást. A borkereskedelmükről híres városok, Tállya és Abaújszántó között összefüggő tölgyes húzódik, mélyén pedig az e vidékre jellemző nyugalom és ősi természetesség honol. Ezt az idillt töri meg a Tállya felett tátongó, hatalmas bányaterület, amely viszont betekintést enged a hegy gyomrába, a környező vidéket felépítő vulkáni tömegbe.
??????
Hiking Trail · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Gönc múltja mentén a fürdőtől a lovagvárig
recommended route Difficulty easy Open
1
13.2 km
4:20 h
634 m
634 m
Túránkkal körbejárjuk a Gönc feletti Dobogó-hegyet, melynek természetes sáncán túl a történelem két markáns hangulatú emlékhelye áll: az Amadévár és a gönci pálos kolostor romja. A középkori hatalom két pólusaként a túlvilági erényeket hirdető szerzetesek a patakvölgyben, az erdő közepén építették meg otthonukat, míg a világi fennhatóság a merész sziklaszirt tetején, jól védhető pozícióban ütött tanyát.
??????
Hiking Trail · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Favágók és vadászok nyomában
recommended route Difficulty easy Open
3
12.3 km
3:50 h
453 m
453 m
Körtúránkkal a Tokaji-hegység mélyének sűrű erdőségeit fedezzük fel a Tolcsva patak forrásvidékén, a „hutai hegyekben", ahol pár évszázada még érintetlen erdőségek hullámoztak. Bár az intenzív erdőgazdálkodás rajta hagyta nyomait a tájon, a hutatelepülések hangulata mégis meghitt erdei harmóniát áraszt. Túránk csúcspontján, a Kerek-kő eldugott kilátópontján végigtekinthetünk a hegyvidék tágas centrumán, ahol valóban csak a favágók és a vadászok járnak még napjainkban is.
??????
Hiking Trail · Háromhutai-hegycsoport
Kárpáti tájakon: barangolás Óhuta körül
recommended route Difficulty moderate Open
3
8.8 km
3:05 h
526 m
526 m
A Tokaji-hegység szívében barangolunk, az Óhuta körüli hegyekben, kaszálóréteken, fenyvesekben, forrásokkal és tavacskákkal tűzdet ligetekben, valamint kilátással kecsegtető hegytetőkön. Bődi Gábor nyíregyházi tanár alakította ki kiváló szakértelemmel ezeket a térképeken alig ábrázolt ösvényeket (melyek jelzései napjainkra lekoptak). A kárpáti tájakra nagyban hasonlító vidéken szemet és lelket gyönyörködtető körtúrát teszünk az erdőn, mezőn dolgozó emberek csapásain; szerte a falut övező bérceken.
??????
Hiking Trail · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Történelmi utakon az Arka-patak szurdokában
recommended route Difficulty easy Open
11.9 km
3:35 h
222 m
82 m
Túránk a Tokaji-hegység egyik legvadregényesebb, leglátványosabb völgyébe kalauzol, a Magoska vulkáni kúpjának oldalába vágódó Arka-patak szurdokába. Igazi ősvadont találunk a sziklás hegyoldalak közé ékelődő szűk völgyben. Az Arka patak köti össze a hegység két kultikus és impozáns erősségét, Regéc és Boldogkő várait. Míg Boldogkő erőssége a hegység peremén a Hernád völgyét ellenőrzi, addig Regéc a vulkánok koszorújából sasbércként kiemelkedő sziklacsúcson trónol a vidék felett.
??????
Hiking Trail
National Blue Trail (OKT)
recommended route Difficulty difficult Multistage route Open
27
1,168.6 km
344:30 h
31,470 m
32,060 m
Hiking all along the longest continuous trail of our country is a great challenge and a great opportunity to learn about rural Hungary. Hikers may cover the 27 sections without time limits and in any order. The drop-down list above includes these section to provide you with detailed information on each, you can check the elevation transect, points of interest and the list of stamping locations.
Didn't find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Go to Route Finder

Try planning your own routes

Go to Route Planner
Customize your search!

Reviews

  53
Favágók és vadászok nyomában by Zsófi
May 21, 2022 · Community
When did you do this route? May 21, 2022
Az Abaúji-Hegyalja tölgyeseiben by Ábel
May 15, 2022 · Community
Nagyon szép túra volt, végig követni tudtuk a leírt útvonalat, nem okozott nehézséget a követés.
Show more
Show more Show less

Similar activities in Gönci járás

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp