Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Hiking trails in Egri járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
For those who enjoy an active vacation, we have lots of suggestions in Egri járás. Use our Travel Guide as a source of inspiration for planning your next adventure and browse through descriptions and route details of the most beautiful hikes.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful hikes in Egri járás

??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Bátor tanösvény
recommended route Difficulty easy
3
8.2 km
2:15 h
219 m
219 m
A Bátor körüli tanösvény a Bükk és a Heves–Borsodi-dombság találkozásánál elhelyezkedő táj természeti és kultúrtörténeti látnivalóit mutatja be, de kitér a vidék földtani érdekességeire és a hagyományos tájhasználatra is.
??????
Hiking Trail · Bükk-hegység
Körtúra Répáshutáról a Bükk-fennsík pereméhez
recommended route Difficulty moderate Open
4
14.3 km
4:30 h
645 m
645 m
A Déli-Bükk és a fennsík határvidékére kalauzol túránk Répáshuta kezdő- és végponttal. A nyomvonal barlangokat, kilátópontokat, geológiai érdekességeket fűz fel, és útközben a környék történelmével is ismerkedünk.
??????
Hiking Trail · Bükk-hegység
Őr-járat a Bükk hátsó kertjében
recommended route Difficulty moderate Open
1
24.3 km
7:15 h
885 m
885 m
A Bükk-fennsík nyugati elvégződése félreeső, hosszú meneteléssel látogatható zuga a hegységnek. Kiadós vándorlásunkat emlékezetes panorámák jutalmazzák: a felbontott Bél-kő döbbenetes sziklaudvara és az Őr-kő éles letörése. A magaslati élményeket pedig a fennsík és a Pes-kő-völgy fejezetének természetesen kaotikus erdei viszonyai egészítik ki.
??????
Hiking Trail · Bükk-hegység
Körtúra az időszakos karsztforrások vidékén
recommended route Difficulty easy Open
10
5.8 km
1:55 h
688 m
688 m
Rövid körtúra a fennsík tövében, mely a Bükk legszebb időszakos forrását, az elapadt állapotában is mutatós Imót veszi célba. De felkeressük a Fekete-len-forrást is, és megismerkedünk e különös természeti jelenségek működésével.
??????
Hiking Trail · Mátravidék
Mátraháza - Sirok (OKT-21.)
recommended route Difficulty moderate Stage 21 Open
12
25.8 km
8:10 h
1,025 m
1,570 m
The 21th section of the Blue Trail sets off from the highest peak of Hungary and begins a ridgeline hike of unmatched beauty. Exploring picturesque forests and lookouts of this section will be the toughest of hikes along the Blue Trail.
??????
Hiking Trail · Mátra-hegység
Gerinctúra a Keleti-Mátra bércein
recommended route Difficulty moderate Open
1
21.3 km
7:00 h
1,482 m
634 m
Igencsak hosszú, de egyben a legszebb útvonalon másszuk meg hazánk legmagasabb pontját, a Kékestetőt. Az Országos Kéktúra egy markáns, emblematikus szakaszát követjük a Tarna völgyétől a Kékestetőig, miközben kevély vulkáni kúpok sorát járjuk be kilátásokkal fűszerezve. A hegyvidéki hangulat garantált: meredek kúpok, sziklás gerincélek, füves tetők és mesés erdők váltakoznak végig utunk során.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Barangolás az Óriások asztalán
recommended route Difficulty moderate Open
7
18.5 km
5:30 h
687 m
687 m
A Bükk fennsíkjának kellemes hangulatú kaszálórétjeit és panorámás mészkőszirtjeit fűzi fel túránk, mely a hegység két legmagasabban fekvő kilátópontját is kínálja. A körséta során egyszerre ismerkedhetünk meg a sok évszázados bükki erdőhasználat lenyomataival, a hatalmas rengeteg eredeti állapotával, illetve az évmilliók során kialakult karsztfelszín történetével.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
A Bükk három arca: átvágás a nyugati végeken
recommended route Difficulty moderate Open
18.3 km
6:00 h
636 m
517 m
A kontrasztok túrája: végigjárjuk a Bükk egyik legérintetlenebb völgyét a turisták előtt is nyitottak közül, hogy aztán a menet második felében az általában emberektől nyüzsgő, méltán népszerű Szalajka-völgyet érintsük. A két hangulat közt falként von határt az Őr-kőben tetőző fennsík: a közel 900 méteres csúcsról tág panoráma tárja elénk a Déli-Bükköt. Hosszú, egy szakaszon kifejezetten meredek túra, amelyet kisvasutakkal lerövidíthetünk.
??????
Hiking Trail · Mátravidék
Sirok - Szarvaskő (OKT-22.)
recommended route Difficulty moderate Stage 22 Open
15
17.9 km
5:30 h
585 m
520 m
The 22nd section of the Blue Trail traverses hills connecting Mátra and Bükk passing sweet meadows, medieval castle ruins and lookout points.
??????
Hiking Trail · Bükk-hegység
Kirándulás a Várhegy Erdőrezervátumban
recommended route Difficulty easy Open
11
8.4 km
2:45 h
439 m
439 m
A Déli-Bükk kellemes tölgyeseiben kalandozó körtúrán felkapaszkodunk a környék legmagasabb csúcsára, a Várhegyre, ahol kilátó helyett ősi vármaradvány és egy erdőrezervátum fogad. Az erdei hangulatot csak a Várkúti turistaház és az előtte sütkérező kis tisztás töri meg. Megérdemelt piknikünk után, a visszaúton ismét vegyes erdővel borított völgykatlanban ereszkedünk Síkfőkútra. Hangulatos erdei körtúra a vár-hegyi erdőrezervátummal és egy bronzkori várral megkoronázva.
Didn't find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Go to Route Finder

Try planning your own routes

Go to Route Planner
Customize your search!

Reviews

  109
Körtúra Répáshutáról a Bükk-fennsík pereméhez by Bogi
June 08, 2022 · Community
Pünkösd hétfőn vágtunk neki az útvonalnak kutyákkal. Korábbi kommentet megerősítve nyáron nem a legkutyabarátabb, sokszor volt izgalmas, hogy a sűrű növényzetben megtaláljuk egyáltalán az utat (volt, hogy azt se láttuk hova lépjünk, a keskeny ösvényeken). Ezeket a szakaszokat leszámítva nagyon jó az útvonal, csodaszép erdei részeket lehet bejárni. Kutyás szemmel nézve, ami még nem annyira szerencsés, hogy a vége fele többször (1x hosszabb szakaszon) is haladni kell a főúton+néhányszor 1 alsóbb rendű úton is keresztül kell menni, illetve a faluba beérve számítani lehet 1-2 nyitott kapura és kikíváncsiskodó ebre. A legszebb kilátó pontra egy nem túl feltűnő ösvény vezet, érdemes figyelni, mert megéri kimenni😃
Show more
„Látókövek" körtúrája a Bükk-fennsík peremén by István
June 07, 2022 · Community
Csodálatos panoráma !!!
Show more
Körtúra Répáshutáról a Bükk-fennsík pereméhez by A. Krisztina
June 06, 2022 · Community
Bizony, mi egy itteni poszt ellenére nekimentünk nyáron, kutyával 😁...már értem, miért írta az illető, hogy ő nem tenné 😆nem bántuk meg, de volt pár izgi rész, amit kihagytunk volna. Pl a homlokig érő csalán, málnabokor, a keskeny és csúszós, meredek ösvények. Ezt leszámítva csodás volt. Kilátóban nem bővelkedik, mi hármat találtunk, de maga az erdő szépsége kárpótol. Érdemes tartósan száraz időben menni. Tudtunk bodza virágot is gyűjteni :) holnap készül a szörp. Egyébként elég fárasztó kör ez a Bükkben, pláne, ha valaki ritkán túrázik. Meredek emelkedők vannak.
Show more
Show more Show less

Similar activities in Egri járás

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp