Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Family holidays in Tatai járás

Közép-Dunántúl, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Everything you need for the perfect family vacation in Tatai járás! Sights, leisure activities and accommodation for the whole family await you on this page. We've also collected a number of insider tips for families with smaller children. Have fun exploring!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Great places to visit with the family in Tatai járás

Holiday flat · Dunazug-hegyvidék
Molnár Porta falusi fogadó
A Molnár Porta a Gerecse nyugati lankáin, festői szépségű természeti környezetben fekvő piciny sváb faluban, Dunaszentmiklóson található. A Molnár Porta falusi fogadó is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Hotel · Komárom-Esztergomi-síkság
Öreg-tó Hotel** és Rendezvénytér
A csodálatos természeti értékekkel rendelkező Tatán, az Öreg-tó partjától 300 méterre található ez a családias hotel. A közelben számtalan látnivaló és túralehetőség várja a vendégeket.
Vízben álló égererdő a tatai Fényes Tanösvényen
Nature Trail · Komárom-Esztergomi-síkság
5
Tatai Fényes Tanösvény
Tatán, a „Vizek Városában”, a mai Fényes-fürdő területén törtek fel egykoron a legnagyobb hozamú karsztforrások, amelyek azonban a környék szénbányászata miatt a szocializmus évtizedeiben kiapadtak. A bányászat megszűnését követően azonban 2001-től fokozatosan újra működésbe léptek a karsztforrások. A Fényes Tanösvény mintegy 1 kilométeres pallóútja Magyarországon tejesen egyedülálló, vízben álló égererdő felett kanyarog, ahonnan folyamatosan lehet lesni a vízi világot és a mélyből feltörő, csodálatosan tiszta karsztforrások millió buborékát. 
Agostyáni Arborétum
Nature reserve · Dunazug-hegyvidék
3
Agostyáni Arborétum
Az arborétum, melyet a Gerecse gyöngyszemének is szoktak nevezni, 30,5 hektáron terül el Agostyán határában, Tatától 8 kilométerre. A völgy hatásának köszönhetően az arborétum a legnagyobb nyári kánikulában is kellemes, hűvös klímájú.  Az Agostyáni Arborétum is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
A tatai Új Kajakház Ökoturisztikai Központ
Visitor Center · Komárom-Esztergomi-síkság
Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata
Az információs- és oktatóközpontként is működő ökoturisztikai központ a Vértes és a Gerecse gyalogos- és kerékpáros túraútvonalainak egyik legfontosabb indító állomása.
Látogatók az agostyáni ökofaluban
Visitor Center · Dunazug-hegyvidék
1
Agostyáni ökofalu, avagy Természetvédelmi és Humánökológiai Oktatóközpont
Agostyán határában, Tatától pár kilométerre, a Gerecse vadregényes mészkőrögei és erdőségei között találjuk hazánk egyik első öko- vagy más néven élőfaluját, amely ugyan nem igazi falu, de a vidék megtartó erejét jelentő hasznos tudást összegyűjtő természetvédelmi és humánökológiai oktatóközpontként mindenkit vár egy szemléletformáló sétára, gyönyörű erdei környezetben.
A tatai Esterházy-kastély
Castle · Öreg-tó
1
Esterházy-kastély (Tata)
A tatai vártól nem messze, az Öreg-tó partján található a diplomáciatörténetben is fontos szerepet játszó, 18. századi barokk Esterházy-kastély.
Weeping willow on the lakeside
Lake · Komárom-Esztergomi-síkság
Tatai Cseke-tó
A vizek városában két népszerű tó körül is sétálhatunk a belvárosban: az Öreg-tó mellett a Cseke-tó talán kevésbé ismert, de nem kevésbé szép éke a városnak. Partján található az Angolpark, ami romantikus hangulatával tökéletes kiegészítője a tóparti szomorúfűzek és platánok alatti sétának. 
Tardosi lombkorona tanösvény
Lookout Tower · Gerecsei Tájvédelmi Körzet
Tardosi (Vöröshíd) lombkorona tanösvény
Különleges, kör alakú lombkorona tanösvényen sétálhatunk a Gerecsében.
A tatai Angolpark
Park · Komárom-Esztergomi-síkság
3
The English garden of Tata
The first English garden of the country was commissioned by Count Ferenc Esterházy in 1783. The Small Castle near Cseke Lake in Tata used to serve as a summer retreat for the family. Besides design, its romantic character is further enhanced by ruin follies, ponds and a Turkish mosque. 

Great places to visit with the family in neighbour regions

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp