Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Family holidays in Salgótarjáni járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Everything you need for the perfect family vacation in Salgótarjáni járás! Sights, leisure activities and accommodation for the whole family await you on this page. We've also collected a number of insider tips for families with smaller children. Have fun exploring!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Great places to visit with the family in Salgótarjáni járás

??????
Museum · Ipolytarnóci osmaradványok természetvédelmi terület
Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület és Bemutatóhely
A nemzetközi hírű, Európa egyik legösszetettebb és látványosan kiépített ősmaradvány-lelőhelye a szlovák határ közelében, Ipolytarnócon található. A hely a geoturizmus egyik népszerű kirándulóhelye. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Bemutatóhely is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Holiday flat · Cserhátvidék
Marika Vendégház (Ipolytarnóc)
A szlovák határ közelében, az Ipolytarnóci Ősmaradványok szomszédságában található vendégház kiváló kiindulópont a környék megismeréséhez. A Marika Vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!    
??????
Visitor Center · Medves-fennsík
A Novohrad-Nógrád Geopark látogatóközpontjai
A Salgóbánya felé vezető közút mellett fekszik Eresztvény, a Medves-fennsík kapuja. Itt találjuk a határon átnyúló Novohrad-Nógrád Geopark modern és hangulatos fogadóépületét, az Eresztvényi Látogatóközpontot, ahonnan a környék bányáit és az egykoron itt zajló bazaltbányászatot bemutató tanösvény is indul. Innen pár lépésre, Salgóbányán pedig a Geocsodák Háza mutatja be a környék különleges geológiai világát.
??????
Ice sports · Medvesvidék
Salgótarjáni műjégpálya
Salgótarján központjában decembertől februári közepéig korcsolyázhatunk az „Adventi Jégvarázs” műlyégpályán.
??????
Fortress · Medvesvidék
Hrad Šomoška
Vyber sa po stopách minulosti hradu Šomoška, ktorý sa nachádza v bezprostrednej blízkosti slovensko-maďarskej štátnej hranice pri obci Šiatorská Bukovinka.
??????
Industrial Monument · Medvesvidék
2
„Dunel”, az egykori medvesi ipari kőszállító kisvasút alagútja
A Salgóbánya felé vezető közút mellett fekszik Eresztvény, a Medves-fennsík kapuja. Itt találjuk a határon átnyúló Novohrad-Nógrád Geopark modern és hangulatos látogatóközpontját, ahonnan a környék bányáit és az egykoron itt zajló bazaltbányászatot bemutató tanösvény indul. De az erdő egy országos szinten is egyedülálló ipartörténeti emléket is rejt: az egykori kisvasút alagútját, amin akár át is túrázhatunk.
??????
Private Cabin · Medves-fennsík
Somoskői Kirándulóközpont - szálláshely
A kirándulóközpont szállásán 3 szobában összesen 19 fő fér el nemenként elkülönített közös fürdőszobával. Egyéni vendégeknek, csoportoknak, családoknak is ideális választás.
??????
Bivouac · Medvesvidék
Bárnai nomád szálláshely (fakunyhók)
A Medves-vidéken túrázók a Bárna határában kialakított, ingyenes erdei szálláshellyel is számolhatnak, ha éjszakára meghúzódnának valahol.
??????
Private Cabin · Medves-fennsík
Csernyik Kulcsosház
A Salgótarján külterületén, a Vízválasztói horgásztónál fekvő, felújított szálláshelyen 2 szoba, fürdőszoba, konyha és étkező, a ház nagy udvarán szaletli és bográcsozó áll a vendégek rendelkezésére.

Great places to visit with the family in the surroundings

Discover more in Salgótarjáni járás

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp