Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Try Pro for free
Choose a language

Family holidays in Pilisvörösvári járás

Közép-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Everything you need for the perfect family vacation in Pilisvörösvári járás! Sights, leisure activities and accommodation for the whole family await you on this page. We've also collected a number of insider tips for families with smaller children. Have fun exploring!
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Great places to visit with the family in Pilisvörösvári járás

A solymári vár az Alsó-patak-hegy felől
Fortress · Dunazug-hegyvidék
3
Solymári vár
Solymár határában, a Mátyás-dombon egy várrom emelkedik. Néhány falát nemrég hozták helyre, egykori öregtornyát szépen rekonstruálták - innen kellemes panoráma nyílik a környékre. A váron belül egy esztétikus, és nem utolsósorban működő kutat is találunk. Történetéről viszonylag keveset tudunk: építtetőjével kapcsolatban nem állíthatunk biztosat, az eredeti bejárat helye ismeretlen; egyes kutatók még azt is megkockáztatják, hogy valójában nem is várnak készült.
Guesthouse · Dunazug-hegyvidék
Summa Vitae Üdülő (Piliscsaba)
A Summa Vitae Alapítvány egy lakóotthont működtet, melynek fenntartása érdekében a háromszintes épület felső szintjén kialakított üdülőben zavartalan és a lakóotthontól független mindennapokat biztosít a vendégek számára. Összesen 20 férőhelyre érkezhetnek az üdülő vendégek. A Summa Vitae Üdülő is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Pilisi Len Látogatóközpont
Exhibition · Dunazug-hegyvidék
Pilisi Len Látogatóközpont
A Pilisi Len Látogatóközpont a Budai-hegység északi részén, Pilisszentiván, Piliscsaba és Nagykovácsi között elterülő Szénások Európa Diplomás Terület természeti értékeit mutatja be, egyrészt az interaktív kiállításon, másrészt az innen induló tanösvénytúrák keretében.
Az Ürgerét tájba simuló épülete
Fauna · Pilis-hegység
Ürgerét (Solymár)
A solymári Auchan áruház szomszédságában apró rágcsálók találtak otthonra. A terület tulajdonosa a természetvédőkkel egyetértésben úgy döntött, hogy ürgerezervátumot alakít ki a területen – így az állatok biztonságban vannak, mi pedig szinte páholyból figyelhetjük őket.
Petrol Station · Dunazug-hegyvidék
MOL kút (Piliscsaba, 10-es főút)
A benzinkúton feltöltheted a készleteidet a túra előtt, közben vagy után. 
Ice sports · Dunazug-hegyvidék
Solymári műjégpálya
A hét bármelyik napján ellátogathatunk a Solymár központjában lévő műjégpályára.
Kilátás a kőfejtő tetejéről
Geotope · Pilis-hegység
6
Teve-szikla
A környezetéből merészen kiálló, kettős ágú szirt, a Teve-szikla közvetlen közelében látványos földtani képzödményeket tár elénk egy kőfejtő fala, amelynek tetejéről kilátást is élvezhetünk. A sziklafalat közelebbről megvizsgálva érdekes földtani megfigyeléseket tehetünk.
Az egri vár mása a levegőből
Fortress · Pilis-hegység
12
Az egri vár mása
Pilisborosjenő mellett, a Nagy-Kevély büszke sasbérce alatt találjuk az ország legkülönlegesebb várromját, amely az Egri csillagok című film díszleteként épült, ma pedig kedvelt családi túracélpont.
Kilátás a Kötők padjától
Viewpoint · Dunazug-hegyvidék
Kötők padja kilátóhely
Hangulatos, békés, kevesek által látogatott hegyoldali kilátóhely a Hármashatár-hegy csoportjához tartozó Tök-hegyen.
A Som-hegyi turistaház
Private Cabin · Pilis-hegység
1
Som-hegyi turistaház
A ház Pilisszentkereszttől 1 km-re, az Országos Kéktúra közelében található. Kedvező elhelyezkedése lehetővé teszi a könnyű megközelítést, mégis megkapó természeti környezet fogad bennünket. Az egykori vadászház felújításával 30 fő befogadására alkalmas, kényelmes szállással gazdagodtak a Pilist járó turisták. A ház a 20. század elején épült szolgálati lakásként, és az 1970-es évekig erdészházként üzemelt. 1983-tól nyílt meg a turisták előtt, 2013-ban korszerűsítették. Az üzemeltető a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilisszentkereszti Erdészete. A házban állandó gondnokság nincs, a szállást elfoglalni telefonon egyeztetett időpontban lehet. A Som-hegyi turistaház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!

Find Great places to visit with the family in neighboring regions

Discover more in Pilisvörösvári járás

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp