Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Try Pro for free
Choose a language

Family holidays in Miskolci járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Everything you need for the perfect family vacation in Miskolci járás! Sights, leisure activities and accommodation for the whole family await you on this page. We've also collected a number of insider tips for families with smaller children. Have fun exploring!
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Great places to visit with the family in Miskolci járás

A Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskola
Youth hostel · Bükkvidék
1
Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskola
Ez a lokáció azoknak való, akik a természet csendjére, közelségére vágynak és a településektől távol szeretnének pihenni. Közülük pedig azok keressék a Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskolát, vagy más néven Fónagysági turistaszállót, akiknek nem mindegy, hogy a természetben töltött aktív órák után milyen környezetben pihennek. A turistaszálló nagyobb csoportoknak is ideális választás.
A BIKK-MAKK Erdészeti Erdei Iskola
Youth hostel · Bükk-hegység
BIKK-MAKK Erdészeti Erdei Iskola (Répáshuta)
Ez a lokáció azoknak való, akik a természet csendjére, közelségére vágynak, mégsem szeretnének elszakadni minden településtől. Az 500 lelket számláló Répáshuta a Bükk szívében megbújó takaros falucska. Ebben a hegyvidéki környezetben áll a BIKK-MAKK Erdészeti Erdei Iskola, vagy más néven Répáshuta turistaszálló, amely kényelmes pihenési lehetőséget kínál a természetben töltött aktív órák után és a közvetlen megfigyelés útján nyújt kitűnő lehetőséget a környezeti nevelésre. A turistaszálló nagyobb csoportoknak is ideális választás.
Holiday flat · Bükkvidék
Vadas Apartman
A Bükki Nemzeti Park területén, a Szinva-patak mellett, Lillafüred szomszédságában két teljesen felszerelt apartman várja a természetszerető túrázókat.
A Pénzpataki vadászház a levegőből
Guesthouse · Bükkvidék
Pénzpataki vadászház
A Bükk-hegység szívében, Bükkszentkereszt és Répáshuta között, tengerszint fölött közel 600 méterrel található Pénzpatak, ahol az Északerdő Zrt. vadászháza egy tisztáson áll. A Bükk gyönyörű erdejében fellelhető szállás azzal a különleges adottsággal dicsekedhet, hogy hazánk legmagasabban fekvő vadászháza. De a név ne tévesszen meg senkit, nemcsak a vadászokat várják, hanem mindenkit, aki a természet ölelésében szeretne kikapcsolódni, feltöltődni. 
Az újmassai őskohó
Industrial Monument · Bükkvidék
Újmassai őskohó (Fazola-kohó)
A festői Garadna-völgyben találjuk hazánk egyik legjelentősebb ipari műemlékét, a 19. század elején épült faszéntüzelésű nagyolvasztót, vagy, ahogy sokan ismerik, a Fazola-kohót.
A Zsófia-kilátó
Lookout Tower · Bükk-hegység
2
Zsófia-kilátó (Lillafüred)
A lillafüredi Palotaszállóra és Hámori-tóra tekintő, romantikus kialakítású kilátó az eredeti, 1900-ban átadott építmény tervei alapján éledt újjá 2022-ben. Teraszáról a Bükk-fennsík markáns letörését, a Garadna- és a Szinva-völgy találkozását, a Felsőhámor és Lillafüred feletti meredek, erdős hegyoldalakat kémlelhetjük.
A Borostyán Panzió
Guesthouse · Bükki Nemzeti Park
Borostyán Panzió
Eger és Miskolc között félúton bújik meg az erdő mélyén, a világ zajától távol ez a családias hangulatú szállás. A természet közelsége az épületben és környezetében megjelenik, garantálva a kikapcsolódást a jó levegőn. Az összkomfortos, fürdőszobás szobák mindegyikében natúrfa bútorokat találunk. Az oldalról nyitott hátsó terasz télen beengedi a napfényt, nyáron viszont árnyékot ad a kánikulában. Szintén fából készült kerti bútorain ülve a Bükk erdeiben gyönyörködhetünk - vagy a szálláshoz tartozó mintegy két hektáros parkban is tehetünk egy könnyed sétát.
Avasi Arborétum
Nature reserve · Bükkvidék
Avasi Arborétum (Dr. Adorján Imre Fenyőkert)
A fajokban és változatokban gazdag díszkert Miskolc mértani közepén található természetvédelmi terület. Avas városrész délkeleti lejtőjén található arborétum célja, hogy az érdeklődő ne csak a hazai, hanem a más földrészeken honos, messzi tájak fenyőit is megismerhesse, tanulmányozhassa, és ezáltal botanikai ismereteit is gyarapítsa. Az arborétum segítséget jelent a kerttulajdonosoknak is, akik kertjük tervezésekor az ültetendő örökzöldek (fenyők) kiválasztásánál, döntésük elősegítése érdekében előre megtekinthetik a nekik megfelelő méretű, alakú, színű fajt, fajtát.
Guesthouse · Bükkvidék
Bekénypusztai Turisztikai Látogatóközpont és Ökoház
Miskolctól mindössze 20 km-re található az ÉSZAKERDŐ Zrt. üzemeltetésében levő Bekénypusztai Turisztikai Látogatóközpont és Ökoház. A lokáció egyik legnagyobb előnye, hogy Bükkszentkeresztre indul innen kerékpározható erdészeti feltáróút, feltárva több más, jobbnál jobb biciklis útvonalat a Bükkben. Ezt a hegységet egyébként sem lehet megunni, egész évben nagyszerű túrákat és sokféle kikapcsolódást garantál tájképi változatosságával, fennsíkjával, dolináival és köveivel, sokoldalú turisztikai szolgáltatásaival, borvidéki kulináris kínálatával.
Bed and breakfast · Bükkvidék
Szentléleki Turista Park
Gyönyörű, madárcsicsergős környezetben, a Bükk mélyén, egy Pálos kolostor romja közelében találjátok ezt a két vendégházból, turistaszállásból és kempingből álló létesítményt.

Find Great places to visit with the family in neighboring regions

Discover more in Miskolci járás

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp