Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Family holidays in Gödöllői járás

Közép-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Everything you need for the perfect family vacation in Gödöllői járás! Sights, leisure activities and accommodation for the whole family await you on this page. We've also collected a number of insider tips for families with smaller children. Have fun exploring!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Great places to visit with the family in Gödöllői járás

A máriabesnyői kegyhely és kegytemplom
Church · Gödöllői-dombvidék
Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika
A barokk templom és zarándokhely fennállása óta kiemelt szerepet tölt be egyházmegyéjében, hiszen két, különleges történetű Mária-szobrot is őriz.
A Gödöllői Erdei Vasút a Gödöllői Erdészeti Arborétumban
Historical Railway · Gödöllői-dombság
Gödöllői Erdei Vasút
A Gödöllői Erdészeti Arborétumban kanyarog egy rövidke kisvasút a fák között, mely néhány száz méter hosszú vonala ellenére igen népszerű kicsik és nagyok között egyaránt. A számos működő, közlekedő jármű mellett felújításra váró mozdonyokat, kocsikat lehet megtekinteni a fűtőház területén, ahol egy kisebb kiállítás is várja az érdeklődőket, míg a csemete-réti végállomáson egy kis büfé szolgálja a látogatókat.
A Szent László Emlékhely és Látogatóközpont kiállítása
Exhibition · Duna menti síkság
Szent László Emlékhely és Látogatóközpont
Mogyoródon, amelyhez közel 1074-ben a magyar trónért zajló hatalmi harc egyik döntő ütközete zajlott le, 2022 nyara óta külön látogatóközpontban ismerkedhetünk meg a Szent László (kb. 1040-1095) király személye körül kialakult kultusszal.
A Gödöllői Botanikus Kert Vén Vackorfája
Nature reserve · Gödöllői-dombvidék
Gödöllői Botanikus Kert
A Szent István Egyetemhez tartozó kert egyik leghíresebb látnivalója a Vén vackorfa, ami több száz éves múltjával méltán népszerű a látogatók körében. A kert 15 különféle gyűjteménye közül a mérsékeltövi bambuszok, színpompás magnoliák- és vadrózsák az ország legfajgazdagabb kollekciói közé tartoznak.
Református templom a parkból nézve
Church · Gödöllői-dombvidék
Református templom - Gödöllő
A kevesebb néha több... Talán így lehet legjobban jellemezni ezt a templomot, miután körbejártuk.
A Veresegyházi Medveotthon
Zoo / Wildlife Park · Gödöllői-dombság
10
Veresegyházi Medveotthon
A Veresegyházi Medveotthon nem hajlandó beállni a hagyományos állatkertek sorába. A látogatók itt jókora területen, természetes körülmények között élő medvékkel találkozhatnak - sőt vannak oroszlánok, birkák, rénszarvasok, ormányos és mosómedvék, illetve farkasok is. Egy kis izgalom is fűszerezi a programot: ha elcsíped a Farkaskaland bemutatót, nemcsak látványos mutatványokban lehet részed, de az is garantált, hogy az összes vadállatokkal kapcsolatos előítéletedtől megszabadulsz. A plusz élményért hétvégente akár az erdei kisvasúttal is mehetsz egy kört.
Gödöllői Erdészeti Arborétum
Nature reserve · Gödöllői-dombvidék
1
Gödöllői Erdészeti Arborétum (Gödöllői Arbo Park)
A kert alapvetően erdészeti kutatások céljából jött létre a 20. század elején, és csak 1989-ben nyílt meg a nagyközönség számára. Az arborétumban sétálva olyan érzése van a látogatóknak, mintha kis területen többféle erdőn is keresztülsétálhatna. A hangulatos erdei utakat játszótér, erdei fitneszpark számtalan pihenőhely teszi változatossá. 2019 óta a helyi összefogással készült erdei kisvasúttal is utazhatunk, ami az arborétumot és a nagy vasúti megállót köti össze.
A Természetes Energia Állomás Mogyoródon
Exhibition · Gödöllői-dombvidék
Természetes Energia Állomás (Mogyoród)
A Mogyoród természeti és kulturális értékeit bemutató Szent László tanösvény mentén, a lakott terület peremén egy szélmalom hívogatja a kirándulókat. A fedett pihenőként is szolgáló épületegyüttes a klímaváltozásról és az ökológiai lábnyom csökkentésének lehetőségeiről tájékoztat bennünket számtalan példával és fotóval, a gyerekeket pedig játszótér várja.
Az Erzsébet-pihenő épülete
Multipurpose Hall · Gödöllői-dombság
Erzsébet-pihenő (négyévszakos pihenőház)
A Gödöllői-dombság egy különösen festői zugában, a Valkói Erdészet területén, a Juharos északkeleti lejtője alatt, Erzsébet királyné egyik kedvelt pihenőhelyén áll ez a vénséges fákkal körülvett, felújított vadászház, amely nappali tartózkodásra vehető igénybe.
The view over the castle from the garden
Castle · Gödöllői-dombvidék
1
Grassalkovich Castle (Gödöllő)
One of the largest Baroque palaces of the country was commissioned by Antal Grassalkovich in the mid-18th century. The castle is renowned not only for its luxurious furniture but also because as the royal residence of Hungarian kings between 1867 and 1918 it was Empress Elisabeth’s favourite resort. 

Great places to visit with the family in neighbour regions

Discover more in Gödöllői járás

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp