Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

Family holidays in Edelényi járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Everything you need for the perfect family vacation in Edelényi járás! Sights, leisure activities and accommodation for the whole family await you on this page. We've also collected a number of insider tips for families with smaller children. Have fun exploring!
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Great places to visit with the family in Edelényi járás

Map / Borz-Alom Erdészeti Erdei Iskola
Youth hostel
Youth hostel · Aggteleki-karszt
Borz-Alom Erdészeti Erdei Iskola
Az Aggteleki-karszt háborítatlan szegletében, a vadregényes erdőkkel övezett Szelcepusztán áll a Borz-Alom Erdészeti Erdei Iskola, melyet régen Szelcepuszta turistaháznak hívtak. Távol a települések zajától a csendet csak madárdal s a fák suttogása töri meg. Az erdei iskola célja olyan szabadtéri kikapcsolódást nyújtani a gyermekeink számára, amely által az erdőt és élővilágát megtanulják értékelni, tisztelni és szeretni.
Farm · Sajó-Hernád-medence
Vár-Lak vendégház
A vendégház a Szendrői-hegység ölelésében, a Bódva völgyében található, az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában. A közelében több jelzett turistaút halad. A Vár-Lak vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Farm · Gömör-Tornai-karszt
Holló Vendégház
Az Aggteleki Nemzeti Park területén Szögligeten, a Szádvár középkori erődítményének romjai  alatt elterülő ligetben található a szálláshely, a kert végében futó patakkal. A Holló Vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
A Szalamandra-ház Szögligeten
Youth hostel · Gömör-Tornai-karszt
Szalamandra-ház (Szögliget)
A szögligeti Ménes-völgy bejáratánál található Szalamandra-ház az Aggteleki Nemezeti Park ökoturisztikai bázisaként üzemel. Erdei iskolaként nemcsak magánszemélyek elszállásolására, de osztálykirándulások és egyéb iskolai foglalkozások lebonyolítására is alkalmas.
A szendrői táj a Felsővár-kilátóból
Lookout Tower · Sajó-Hernád-medence
Felsővár-kilátó (Szendrő)
A szendrői Felsővár romjai mellett épült fel a faszerkezetes kilátó 2012-ben, az egykori lőportorony helyén.
Campsite · Gömör-Tornai-karszt
Szalamandra-ház (Szögliget) - Kemping
Private Cabin · Turnianská pahorkatina
Levendulás Ház
Az Aggteleki Nemzeti Park szélén, az Országos Kéktúra útvonalán fekvő zsáktelepülésen, a hangulatos Tornabarakonyban található ez az 1912-ben épült népi lakóházból kialakított vendégház. A szálláshely március 15 és november 15 között üzemel.

Great places to visit with the family in neighbour regions

Discover more in Edelényi járás

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp