Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Family holidays in Dél-Alföld

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Everything you need for the perfect family vacation in Dél-Alföld! Sights, leisure activities and accommodation for the whole family await you on this page. We've also collected a number of insider tips for families with smaller children. Have fun exploring!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Great places to visit with the family in Dél-Alföld

Hotel · Duna-Tisza közi síkvidék
Juniperus Park Hotel
A KEFAG zrt. erdészetéhez tartozó hotel Kecskemét kertvárosában, csodás zöldövezetben található. A Juniperus Park Hotel is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
A festői környezetben megbújó gyulai vár
Fortress · Dél-Alföld
Gyulai vár
Gyula városának jelképe a tó partján álló gótikus téglavár, amely a történelem megelevenítése mellett festői panorámát is nyújt a környékre.
The Japanese garden
Nature reserve · Alsó-Tisza-vidék
1
Botanical garden of the University of Szeged
The botanical garden in Újszeged district is a perfect choice for a romantic amble. It does not simply present various plants but also awaits visitors with exotic sights and habitats, such as a huge green house, a Japanese garden, the lotus lake, the tropical butterfly house, a gorge with a cascade and the herbs garden. 
The Arboretum of Szarvas (Pepi Garden)
Nature reserve · Körös-Maros köze
3
The Arboretum of Szarvas (Pepi Garden)
The largest arboretum in the country offers a variety of attractions. Besides special remarkable trees and shrubs, the miniature buildings of Mini Hungary model park also await visitors.
A békéscsabai Munkácsy Emlékház
Museum · Körös-Maros köze
Munkácsy Emlékház, Békéscsaba
Munkácsy Mihály gyermekéveit békéscsabai rokonánál töltötte. 1994-ben adták át az Emlékházat, ahol életével dokumentumok és fénymásolatok segítségével ismerkedhetünk meg, munkásságáról pedig 21 eredeti alkotásából - köztük vázlatok, tanulmányalakok, szalonképek, portrék - szerezhetünk átfogó képet.
Európai bölények a Körösvölgyi Állatparkban
Zoo / Wildlife Park · Körös-Maros köze
2
Körösvölgyi Állatpark (Szarvas)
2014-ben nyitotta meg kapuit a szarvasi Anna-ligetben található állatpark, melynek célja a Kárpát-medence jelenlegi és egykor volt állatvilágának bemutatása.
A gyulavári kastély belső udvara
Castle · Dél-Alföld
Gyulavári Kastély Látogatóközpont
A Gyulaváriban található 18. századi nemesi kúriában a Dél-Alföld természeti, kulturális és néprajzi örökségeivel ismerkedhetünk meg. Az épülethez tartozó park természetvédelmi terület.
A szabadkígyósi Wenckheim-kastély
Castle · Körös-Maros köze
Szabadkígyósi Wenckheim-kastély
Áll a Viharsarok egyik eldugott szegletében egy pompás főúri palota, amelynek annyi épülete van, ahány évszak, annyi szobája, ahány hét, és annyi ablaka, ahány nap egy évben. A szabadkígyósi Wenckheim-kastély története Jókait is megihlette.
Az Almásy-kastély esti díszkivilágítása
Castle · Dél-Alföld
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
A látogatóközpont élményekkel teli, interaktív tárlata a színfalak mögé vezet minket: megtudhatjuk, hogy élték fényűző, mégis szigorú rendet követő mindennapjaikat az arisztokraták – és hogy teltek a körülöttük nyüzsgő, őket kiszolgáló számtalan cseléd mindennapjai. A Stefánia-szárnyban élménykonyha vár ránk, a Török toronyban kortárs művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk, a toronykilátóba kapaszkodva pedig a kastélypark és a gyulai vár panorámáját élvezhetjük.  
Bed and breakfast · Duna menti síkság
Pörbölyi Vendégház
Aki megfordul Gemencen, az biztosan szeretni fogja ezt a vízjárta csodát. Nagyot alkotott itt az uralkodó természeti erő, a Duna, ennek felderítésére pedig az egyik nagyon jó kiindulópont a Pörbölyi Vendégház, a Gemenc Zrt. területén. Egyrészt azért, mert bent van az erdőben, így azonnal indulhatunk is, másrészt mert közel van a még jobb starthelyekhez vezető főúthoz.

Great places to visit with the family in neighbour regions

More Great places to visit with the family in the region

Discover more in Dél-Alföld

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp