Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Family holidays in Dél-Alföld

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Everything you need for the perfect family vacation in Dél-Alföld! Sights, leisure activities and accommodation for the whole family await you on this page. We've also collected a number of insider tips for families with smaller children. Have fun exploring!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Great places to visit with the family in Dél-Alföld

??????
Castle · Körös-Maros köze
Szabadkígyósi Wenckheim-kastély
Áll a Viharsarok egyik eldugott szegletében egy pompás főúri palota, amelynek annyi épülete van, ahány évszak, annyi szobája, ahány hét, és annyi ablaka, ahány nap egy évben. A szabadkígyósi Wenckheim-kastély története Jókait is megihlette.
??????
Hotel · Duna-Tisza közi síkvidék
Juniperus Park Hotel
A KEFAG zrt. erdészetéhez tartozó hotel Kecskemét kertvárosában, csodás zöldövezetben található. A Juniperus Park Hotel is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Bed and breakfast · Dél-Alföld
Tőserdő Kastély Üdülő
A Holt Tisza partján, csendes, nyugodt erdei környezetben, háborítatlan „őserdő” közepén várja vendégeit a patinás vendégház. A Tőserdő Kastély Üdülő is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Hotel · Körös-Maros köze
Hotel Flóra (Gyopárosfürdő)
Az Orosházához tartozó, az Alföld gyöngyszemeként is emlegetett Gyopárosfürdőn, a tó partján található hotel egész évben várja a gyógyulás, a nyugodt pihenés és az aktív kikapcsolódás kedvelőit egyaránt. A Hotel Flóra is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Castle · Dél-Alföld
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
A látogatóközpont élményekkel teli, interaktív tárlata a színfalak mögé vezet minket: megtudhatjuk, hogy élték fényűző, mégis szigorú rendet követő mindennapjaikat az arisztokraták – és hogy teltek a körülöttük nyüzsgő, őket kiszolgáló számtalan cseléd mindennapjai. A Stefánia-szárnyban élménykonyha vár ránk, a Török toronyban kortárs művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk, a toronykilátóba kapaszkodva pedig a kastélypark és a gyulai vár panorámáját élvezhetjük.  
??????
Castle · Dél-Alföld
Gyulavári Kastély Látogatóközpont
A Gyulaváriban található 18. századi nemesi kúriában a Dél-Alföld természeti, kulturális és néprajzi örökségeivel ismerkedhetünk meg. Az épülethez tartozó park természetvédelmi terület.
??????
Fortress · Dél-Alföld
Gyulai vár
Gyula városának jelképe a tó partján álló gótikus téglavár, amely a történelem megelevenítése mellett festői panorámát is nyújt a környékre.
??????
Zoo / Wildlife Park · Körös-Maros köze
2
Körösvölgyi Állatpark (Szarvas)
2014-ben nyitotta meg kapuit a szarvasi Anna-ligetben található állatpark, melynek célja a Kárpát-medence jelenlegi és egykor volt állatvilágának bemutatása.
??????
Nature reserve · Alsó-Tisza-vidék
1
Botanical garden of the University of Szeged
The botanical garden in Újszeged district is a perfect choice for a romantic amble. It does not simply present various plants but also awaits visitors with exotic sights and habitats, such as a huge green house, a Japanese garden, the lotus lake, the tropical butterfly house, a gorge with a cascade and the herbs garden. 
??????
Nature reserve · Körös-Maros köze
3
The Arboretum of Szarvas (Pepi Garden)
The largest arboretum in the country offers a variety of attractions. Besides special remarkable trees and shrubs, the miniature buildings of Mini Hungary model park also await visitors.

Great places to visit with the family in the surroundings

Discover further Family holidays in Dél-Alföld

Discover more in Dél-Alföld

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp