Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Family holidays in Budakeszi járás

Közép-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Everything you need for the perfect family vacation in Budakeszi járás! Sights, leisure activities and accommodation for the whole family await you on this page. We've also collected a number of insider tips for families with smaller children. Have fun exploring!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Great places to visit with the family in Budakeszi járás

A Budakeszi Vadaspark barna medvéje valamin töri a fejét
Zoo / Wildlife Park · Budai-hegység
4
Budakeszi Vadaspark
Ha a Budakeszi Vadaspark felé veszed az irányt, biztos lehetsz benne, hogy ott nem lustán heverésző, életunt medvékkel, kopott farkasokkal és szomorúan kókadozó hiúzokkal fogsz találkozni. Ez az a hely, ahol a mosómedvék piruetteznek, látványosan örülnek a látogatóknak, a görények vidáman hemperegnek sétáltatáskor az avarban, a gondozók pedig együtt üvöltenek az aranysakállal. Emellett a vadasparkon folyamatosan fejlesztenek valamit, s az állatállomány is rendszeresen bővül. A Budakeszi Vadaspark is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Guesthouse · Dunazug-hegyvidék
Budakeszi Vadászház
Budapesttől 12 kilométerre, a Vadasparktól és a Budakeszi Arborétumtól mindössze 15 perces sétára található az I. osztályú, teljesen felújított, igényesen felszerelt vadászház.
Budakeszi Herbárium és Dendrológiai Tanösvény
Nature reserve · Dunazug-hegyvidék
Budakeszi Herbárium és Dendrológiai Tanösvény
A Herbárium egyik fő tevékenysége a világ mérsékelt égövi erdeit, fás növényeit eredeti termőhelyről dokumentáló átfogó mű, a Fák Világatlaszának (Dendrológiai Atlasz) előkészítése. Az intézmény több arborétum megtervezésében, fejlesztésében, növényanyagának bővítésében is részt vesz. A gyűjtemény sokszínűségét tanösvény mentén mutatják be.
A máriamakki Mária-szurdok sziklái
Gorge · Dunazug-hegyvidék
Mária-szurdok
A sokak által ismert makkosmáriai templom közelében egy szurdok mélyén bújik meg egy másik Mária-kegyhely, amit érdemes meglátogatni, akár egy könnyű kirándulással vagy hosszabb túrával egybekötve.
A Szilfa-tisztás
Campfire site · Budai Tájvédelmi Körzet
Szilfa-tisztás (játszótér és tűzrakó helyek)
A Budai-hegység egyik legnépszerűbb, a Budakeszi Vadaspark közelében található erdei tisztása családi, baráti piknikezések tökéletes helyszíne lehet.
The church ruins of Zsámbék
Church · Dunazug-hegyvidék
1
The church ruins of Zsámbék
The immediate predecessor of the ruined church was built around 800 years ago on the slope of Nyakas-hegy. The picturesque building is one of the most interesting ruins in the country and popular not only among tourists but as a site for wedding photography too. Its surrounding area is a favoured venue for theatre performances and other events as well. 
High Ropes Course · Dunazug-hegyvidék
Erdei Kalóz Kalandpark és Tanösvény, Budakeszi
Az Erdei Kalóz Kalandpark és Tanösvény gyönyörű környezetben, a Budakeszi Vadaspark főbejárata mellett található. 6 pálya alkotja a parkot: gyakorló, gyerek, diák, felnőtt, extrém felnőtt és csúszó pálya. 2016-ban a gyerek és felnőtt pályát a hazánkban élő madarakat bemutató tanösvénnyé alakították.
Budakeszi Erdészeti Arborétum tavaszi virágzáskor
Nature reserve · Dunazug-hegyvidék
Budakeszi Erdészeti Arborétum
A nagyvárostól egy ugrásnyira található ez a nyugodt, hangulatos kert, ahol a gyerekeket játszótér, szervezett oktatás és egy-egy természeti esemény, hagyomány vagy ünnep köré szerveződő programok várják. A kertben gyakran tartanak eskövőket, csapatépítőket és filmforgatásokat is. Fontos tudni: Az arborétumba kutya bevihető, a társasági kutyasétáltatás szabályait be kell tartani. Kerékpár, gyermek "kismotor", roller használata a gyerekeknek megengedett. Az utak babakocsival és kerekesszékkel egyaránt járhatók.
A töki templom romja
Ruin · Bicske-Zsámbéki-medence
Töki templomrom (Töki Rossztemplom)
A Zsámbéki-medencében, a Zsámbékkal lényegében összeépült Tök északkeleti határában áll az Árpád-kori, feltehetően késő 13. századi templom régóta ismert, műemléki védelmet élvező romja, amely 2022-ben állagmegóváson esett át, és a környezetét is rendezték.
A pátyi pincesor
Architecture · Bicske-Zsámbéki-medence
Pátyi pincesor (Pincehegy)
A Biatorbágy felé vezető műúton haladva nem is gondolnánk, hogy a mellettünk emelkedő pátyi Pince-hegy akác- és kőrisfáinak árnyékában milyen kultúrtörténeti kuriózum rejtőzik: egy csaknem háromszáz, földbe vájt pincéből álló, napjainkban újjáéledő „pincefalu”, amelyhez fogható ma már nincs több a környéken.

Great places to visit with the family in neighbour regions

Discover more in Budakeszi járás

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp