Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

Dog-friendly holidays in Pilisvörösvári járás

Közép-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Pilisvörösvári járás you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Pilisvörösvári járás

Meghitt tölgyeseken vezet vissza utunk az Országos Kéktúra mentén
Hiking Trail · Pilis-hegység
Barangolás a Hosszú-hegy változatos vidékén
recommended route Difficulty easy Open
40
15 km
4:00 h
379 m
379 m
Látványos és változatos terepen vezet keresztül körtúránk karnyújtásnyira a fővárostól, a Pilis központjában. Csobánka és Pilisszentkereszt között hangulatos patak menti rétek és lankás tölgyesek határozzák meg a tájképet. Kis szelettel belekóstolunk a Kovács-patak szurdokának mélyre vágódó kőgörgeteges vidékébe, illetve a hegytető sziklás kilátópontjára is felkapaszkodunk.
A Jegenye-völgyi vízesés tavasszal
Hiking Trail · Budai-hegység
Kalandozás Solymár körül a Budai-hegység északi végein
recommended route Difficulty easy Open
6
14.1 km
3:55 h
438 m
397 m
Zegzugos úton, tartalmas túrán fedezzük fel a Solymár körüli hegyek látványosságait, az alapjaitól újjáépített solymári várat, a játékos Paprikás-patak sziklás szurdokát, a Zsíros-hegy turistaságának történetét, a Sziklás-hegy kilátópontját, vad letöréseit és a Pilisvörösvári-medence bányászmúltját.
A Nagy-Kevély mészkősziklás kilátópontja
Hiking Trail · Pilis-hegység
Kalandtúra Csobánka sziklakoronáján
recommended route Difficulty easy Open
12
10.9 km
3:37 h
503 m
503 m
A sziklás ormokkal tetőző pilisi csúcsok körét járjuk be Csobánka felett csodás kilátásokkal, a látványos és érdekes Mackó- barlanggal, a sziklamászók kedvelt gyakorlóhelyével, az Oszoly sziklakiszögellésével fűszerezve.
A Kis-Kevélyen
Hiking Trail · Pilis-hegység
Kövér kör a Kevélyek vidékén
recommended route Difficulty moderate Open
9
16.3 km
5:00 h
678 m
678 m
Budapestről észak felé tekintve egy sziklás letöréssel színesített, markáns hegycsúcs tűnik szembe. Érdemes közelről is megismerni, hiszen a Nagy-Kevély és környezete meglepő módon az ország egyik kiemelkedően érdekes, vérbeli gerinctúráját kínálja. A panorámás hegyháti vándorlások ízelítője mellett nem csak fölülről szemléljük a tájat, hanem benézünk alá is: a Köves-bérc bányái színes ismertetőt nyújtanak a pilisi táj geológiájából. Kiadós kirándulás a környékkel ismerkedő túrázóknak és tartalmas útvonalat kereső családoknak egyaránt.
A Normafa, a János-hegy és a Hárs-hegy a Kálvária-hegyről nézve
Hiking Trail · Budai-hegység
Nyúlcipővel a főváros határában a Hármashatár-hegy sétányain
recommended route Difficulty easy Open
1
15.4 km
4:25 h
309 m
310 m
A Hármashatár-hegy tömbjét kerüljük egészen a pesthidegkúti kálváriáig, amely a környék legimpozánsabb körpanorámáját kínálja. A Budai-hegység északi peremén haladunk, így déli irányban a hegység nagy részére rálátunk, míg észak felé a Pilis vonulatán tekinthetünk végig a tágas Pilisvörösvári-medence túloldalán. A túránkkal követett kényelmes szintút a futók kedvelt gyakorlópályája, ahol mi is nyúlcipőt húzhatunk, és kellemes erdőkben, remek kilátásokkal fűszerezve magunk mögött hagyhatjuk a várost.
A Róka-hegy elbányászott teteje a főváros házaiban született újjá
Hiking Trail · Pilis-hegység
Kalandozás a Kevélyek hullámain
recommended route Difficulty easy Open
5
14 km
4:25 h
629 m
609 m
A Nagy-Kevély a fővárostól karnyújtásnyira, a Pilis hegység legkönnyebben elérhető, igazi hegyvidéki élményt nyújtó sziklás orma, melynek gerince egy kellemes és látványos kirándulást kínál. Kilátópontjain megtaláljuk a hegyek tetszetős oldalát, virágos réteken sütkérezhetünk remek panorámával a Duna völgyére, körülötte pedig lankás ligetekben sétálhatunk. A környék geológiájának feltártsága is szerencsésen gazdag a Kevélyek körül: a fővárost övező főbb kőzettani, morfológiai jellegek jól megfigyelhetőek utunk során.
Kilátás a sziklákról
Hiking Trail · Pilis-hegység
Szép kilátás: Kis alpesi hangulat a Pilisben - a Labirintus-túrakör
recommended route Difficulty moderate
3
11.7 km
3:35 h
505 m
505 m
A főváros környéki hegyek legtöbb kirándulóhelyét már sokan ismerik, most egy kevésbé ismert helyszínre, a Piliscsaba és Pilisvörösvár közötti Zajnát-hegyek felfedezésére indulunk. A terület érdekességeit megpróbáltam egy körútba sűríteni, amit végül az elején található titokzatos erdei kőspirálról Labirintus-körnek neveztem el.
Kilátás a Nagy-Szénásról, háttérben a Pilis
Hiking Trail · Dunazug-hegyvidék
Téry Ödön emlék-teljesítménytúra 50
recommended route Difficulty difficult
47.3 km
12:00 h
1,220 m
1,363 m
Ezen útvonal a 2021-ben egyéni túraként teljesíthető Téry Ödön teljesítménytúra 50 km távjának nyomvonala. Szervező: Téry Ödön Turista Baráti Társaság
Csodás kilátás a Pilistetőre (2020 február)
Hiking Trail · Dunazug-hegyvidék
Térkép és túraadatok a Nagy-Szénáshoz (NAT 2020)
recommended route Difficulty moderate
8.3 km
2:40 h
372 m
210 m
A túrát a 2020-as NAT-ban, biológia tantárgyból a 10. évfolyam tananyagának feldolgozásához készítettem: 'A bioszféra egyensúlya, fenntarthatóság' témakörén belül ‘A Föld és a Kárpát-medence értékei’ témakörhöz.
Budai hegység legnagyobb vízesése 4-5m.
Hiking Trail · Dunazug-hegyvidék
Paprikás-Patak
recommended route Difficulty easy
1
12 km
3:40 h
105 m
102 m
Paprikás-patak | Szarkavár | Alsó-Jegenye-völgy.

Dog-friendly hiking in neighbour regions

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp