Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Dog-friendly holidays in Pécsi járás

Dél-Dunántúl, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Pécsi járás you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Pécsi járás

Csónakkölcsönző a Kovácsszénájai-tó gátjánál
Hiking Trail · Mecsek
Karsztvizek igézetében a Mecsek lankáin
recommended route Difficulty easy Open
4
13.2 km
3:50 h
308 m
308 m
Nagyrészt jelzetlen utakat követő túránk a Mecsek északi lejtőinek karsztvizekből duzzasztott tavait tárja fel. Abaliget víztükre után az orfűi tórendszer ismert és mellőzöttebb tagjait is meglátogatjuk; strandtól a fülledt égerlápig fedezzük fel ezt az ember által teremtett természeti édenkertet.
Hullámzó kaszálórétek a Kisújbánya és Püspökszentlászló közötti háton
Hiking Trail · Mecsek
Kirándulás a Keleti-Mecsek központjában
recommended route Difficulty easy Open
4
9.8 km
2:55 h
304 m
304 m
A Keleti-Mecsek leglátványosabb részeit sűrítjük egy családdal is bejárható körtúrába. Az erdő mélyén megbújó püspöki kastély, arborétum és kápolna, valamint az egykori hutahelyet felváltó kulcsosház körül panorámás hegytetőkön sétálunk, majd kilátót is meglátogatunk. Végül pedig mélyre vágunk a Hidasi- és a Kis-Tóti-völgy erdős szurdokaiban. Élménytúra 10 kilométeren, a mecseki hegyvidék belsejében.
A Pécsi- és a Herman Ottó-tó nyaralókkal övezett szalagja a Balázs-hegyről
Hiking Trail · Mecsek
Kalandozás az Orfű körüli karsztvidéken
recommended route Difficulty easy
15.2 km
4:30 h
416 m
416 m
Az Orfűi-patak körül, a barlangokkal lyuggatott Szuadó-völgyben, illetve a Balázs-hegyi kilátó panorámáját érintve sétálunk az Orfűi-tóhoz. Túránk másik ágán a malommúzeum, a Vízfő tanösvény égermocsara és a tekintélyes Vízfő-forrás kalandjai után a Büdös-kút erdei tisztásán át kapaszkodunk vissza a Remete-rétre.
A Sárkány-szakadék mészkőtömbjei
Hiking Trail · Mecsek
Főhajtás a „mecseki oázis" fejedelme előtt
recommended route Difficulty easy Open
4
13.6 km
4:05 h
417 m
417 m
Az Orfűtől délre elterülő hátak erdőségei olyan sűrűségben rejtegetik a terület történelmének szilánkjait, mint a közeli tavak iszapja a kagylókat. Túránkon felkeressük a „mecseki láthatatlanok" hajdani búvóhelyét, beereszkedünk a sárkány szakadékába, de megtudjuk azt is, hogy mit keres a komlóiak hasznára épített, emeletes betontulipán a Mecsek legnagyobb forrása mellett. A térség arculatában kulcsfontosságú Vízfő-forrás ágainak nyomában tekergünk, végül pedig szabályosan fejet is hajtunk a tekintélyes vízfakadás előtt.
Alkonyat a Kis-Tubesről a Misina tető tévétornyával és Pécs belvárosával
Hiking Trail · Mecsek
Séta a „Mecsek-csúcson", a Misina és a Tubes tömbjén
recommended route Difficulty easy Open
5.2 km
1:25 h
91 m
104 m
Kellemes hegytetői séta a Nyugati-Mecsek legmagasabb csúcsára, kilátójába, tornyába. Tanösvényen ismerkedhetünk meg a természet értékeivel; virágszőnyegben, öreg erdőben, csodás kilátásokban gyönyörködhetünk a Tubes gerincén és sétaútjain.
Zengőlak Vendégház
Bed and breakfast · Mecsek vidéke
Zengőlak Vendégház
A Zengő lábánál, festői környezetben, a  Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben található a vendégház, amely számtalan túra kiindulópontja lehet. A Zengőlak Vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Hiking Trail · Mecsek vidéke
19-es mecseki túra
recommended route Difficulty moderate
18.6 km
5:50 h
628 m
628 m
A jakab-hegyi felegvár és a Babászerkövek gyönyörű látványt nyújtanak. Könnyű terep, jól látható ösvények.
A Takanyó pázsitos teknője
Hiking Trail · Mecsek
A Mecsek hegyvidéki arca
recommended route Difficulty easy Open
1
14.7 km
4:25 h
462 m
462 m
A Keleti-Mecsek legmagasabb hegytömbjei alatt, völgyek szorításában túrázunk, ahol a táj hegyvidéki vonásai dominálnak. Felkeresünk hajdani üveghutát, kilátót és panorámás rétet is, így a hosszú patakmenti vándorlások ellenére sem válik egyhangúvá a túra.
Sziklaküszöbök a víz útjában (Hidasi-völgy)
Hiking Trail · Mecsek
Variációk egy témára: vizek mentén a Mecsek szélén
recommended route Difficulty easy Open
14.6 km
4:30 h
515 m
652 m
Két merőben eltérő hangulatú patakvölgyet fedezünk fel ezen a túrán. A Hidasi-völgy természetes kavalkádja után betérünk a Vár-völgy kiépített pásztájába, hogy aztán annak oldalában, pazar szintösvényen keressük fel a térség egyetlen valamirevaló várromját. Közben pedig szétnézünk a Keleti-Mecsek közepéről.
Youth hostel · Mecsek vidéke
Ciszterci Szálláshely és Látogatóközpont Pécs
A város egyik legjobb helyén, Pécs belvárosában, a Pécsi Székesegyház szomszédságában található a Ciszterci rend által működtetett szálláshely, amely olcsó, kényelmes szálláslehetőséget biztosít.

Dog-friendly hiking in neighbour regions

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp