Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Dog-friendly holidays in Kazincbarcikai járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Kazincbarcikai járás you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Kazincbarcikai járás

??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Szurdokok útján – Mályinkáról a Kis-fennsík köveihez
recommended route Difficulty moderate Open
2
16.5 km
5:10 h
756 m
756 m
A Bükkhát dombsági térszínéről teszünk látogatást a Kis-fennsíkra, a két táj között pedig az átmenetet alkotó Északi-Bükk völgyvadonjaiban túrázunk. A fennsík pereméről lefutó szurdokok a hegység természetes kapui, amelyek közül több ma is őrzi az eredetit megközelítő állapotot, ezért igazán különleges élményt ad bejárásuk. 
??????
Hiking Trail · Gömör-Tornai-karszt
A Telekes-völgy környékének kincsei
recommended route Difficulty moderate Open
8.2 km
4:40 h
456 m
456 m
A Szendrő feletti alacsony vonulatok meglepően nagyszerű túraterepet rejtenek: a Telekes-patak szurdokát és a Korlát-hegy hosszú hátának füves kilátópontjait. Mindkettő kárpáti hangulatot idéz.
??????
Hiking Trail · Upponyi-hegyhát
Az Upponyi-rög kalandos útjain - avagy látogatás a Bükk hegység öregapjánál
recommended route Difficulty easy Open
2
17.1 km
5:05 h
624 m
582 m
A Bükk-vidék egy félreeső, rejtett zugában járunk, távol a fő közlekedési útvonalaktól, az északibb, nagy folyóvölgyektől, az ipari és gazdasági központoktól. A hegység vonulata mögött, Kazincbarcika és Ózd elhíresült egykori iparvidékének árnyékában, gazdag földtörténeti múlttal, látványos földrajzi elemekkel, változatos flórával és faunával képviseli hazánk egyik kimagasló természetvédelmi értékét az Upponyi-hegység.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
A karszt világa – Ómassa körül a fennsíkon
recommended route Difficulty moderate Open
3
20.4 km
6:15 h
782 m
782 m
A Bükk karsztjelenségeinek tárházát, tájhasználatának pedig látványos lenyomatait vonultatja fel ez a hosszú, mégsem megerőltető útvonal. Ómassa mély völgyéből indulva napfényben fürdőző kaszálóréteket, a legmagasabban álló kilátót és a hegység legszebb vízesését látogatjuk meg.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Körtúra a Bükk fennsíkjain
recommended route Difficulty difficult Open
1
19.5 km
5:50 h
746 m
746 m
Rengeteg látnivalót és élményt felvonultató körtúránk a Bükk-fennsík tájaira kalauzol el. Az útvonal hosszú, és a sok megálló elég időt kíván, ezért érdemes két vagy három naposra tervezni bükki tartózkodásunkat úgy, hogy az érintett hegyi szállások valamelyikén megalszunk, vagy sátorral vándorlunk. Ebben az esetben a nyomvonalunkon kívül eső érdekes helyszínek meglátogatására is kényelmesen lesz lehetőség.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Jókai nyomán a Bükkben
recommended route Difficulty moderate Open
16.5 km
4:50 h
600 m
600 m
A dimbes-dombos Bükkhát egyik medencéjébe települt Tardonáról kapaszkodunk fel a fennsík pereméig kirándulásunkon. Kóstolót veszünk az Északi-Bükk magasabb tájából, nagyszerű kilátást adó köveiből, s miután jól körülnéztünk odafent, a Harica-patak mentén ereszkedünk vissza. Útvonalunk bővelkedik természeti és antropogén látnivalókban is.
??????
Hiking Trail · Bükki Nemzeti Park
Vándorlás az Északi-Bükk kövei mentén
recommended route Difficulty easy Open
16.5 km
5:00 h
731 m
416 m
Hazánk egy különleges karsztvidékén járunk, látványos formákkal és meghitt erdei hangulatokkal teli vadonban. Már a túra elején a bükki rengeteg mélyére hatolunk a barátok erdejében, a Kis-Fennsík zegzugos világában, barlangok, töbrök, víznyelők sorával, ami után látványos sziklabástyákat, kilátópontokat fűzünk fel sorra a hegység északi vonulatán. A pálos rendi szerzetesek évszázados kolostoránál lehetőségünk van megszállni; a beszédes Látó-kőnél pedig, ahol valóban a hegység mélyére tekinthetünk, akár meg is hosszabbíthatjuk a túránkat a Nagy-fennsík irányába. Hosszú, de tartalmas és rendkívül látványos vándorlás a Kis-Fennsík keresztezésével, annak legmagasabb részén.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Az Északi-Bükk őrbástyáin
recommended route Difficulty easy Open
18.9 km
6:00 h
882 m
766 m
A Bükk legmagasabb fekvésű, legteljesebb panorámát nyújtó kilátóját, a Bálvány tetejére épített Petőfi-kilátót legsportszerűbben és a legszebb útvonalon a Dédesi-várhegyen és a Verebec-vár gerincén keresztül lehet megközelíteni. A túra számos kiváló panorámapontot kínál, ahonnan az Északi-Bükk nagy részét szemügyre vehetjük. Kalandos kirándulásunk két megye határán vezet ókori és középkori várral, természetes erődítményekkel, erdőrezervátumokkal és fokozottan védett területekkel a Bükk-fennsík északi letörésénél.
Hiking Trail · Bükkvidék
Hiking Trail on 2022. February 12.
Open
19.5 km
5:50 h
746 m
746 m
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp