Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Dog-friendly holidays in Egri járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Egri járás you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Egri járás

??????
Hiking Trail · Bükk-hegység
Körtúra Répáshutáról a Bükk-fennsík pereméhez
recommended route Difficulty moderate Open
4
14.3 km
4:30 h
645 m
645 m
A Déli-Bükk és a fennsík határvidékére kalauzol túránk Répáshuta kezdő- és végponttal. A nyomvonal barlangokat, kilátópontokat, geológiai érdekességeket fűz fel, és útközben a környék történelmével is ismerkedünk.
??????
Hiking Trail · Bükk-hegység
Őr-járat a Bükk hátsó kertjében
recommended route Difficulty moderate Open
1
24.3 km
7:15 h
885 m
885 m
A Bükk-fennsík nyugati elvégződése félreeső, hosszú meneteléssel látogatható zuga a hegységnek. Kiadós vándorlásunkat emlékezetes panorámák jutalmazzák: a felbontott Bél-kő döbbenetes sziklaudvara és az Őr-kő éles letörése. A magaslati élményeket pedig a fennsík és a Pes-kő-völgy fejezetének természetesen kaotikus erdei viszonyai egészítik ki.
??????
Hiking Trail · Bükk-hegység
Körtúra az időszakos karsztforrások vidékén
recommended route Difficulty easy Open
10
5.8 km
1:55 h
688 m
688 m
Rövid körtúra a fennsík tövében, mely a Bükk legszebb időszakos forrását, az elapadt állapotában is mutatós Imót veszi célba. De felkeressük a Fekete-len-forrást is, és megismerkedünk e különös természeti jelenségek működésével.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
Barangolás az Óriások asztalán
recommended route Difficulty moderate Open
7
18.5 km
5:30 h
687 m
687 m
A Bükk fennsíkjának kellemes hangulatú kaszálórétjeit és panorámás mészkőszirtjeit fűzi fel túránk, mely a hegység két legmagasabban fekvő kilátópontját is kínálja. A körséta során egyszerre ismerkedhetünk meg a sok évszázados bükki erdőhasználat lenyomataival, a hatalmas rengeteg eredeti állapotával, illetve az évmilliók során kialakult karsztfelszín történetével.
??????
Hiking Trail · Bükk-hegység
Kirándulás a Várhegy Erdőrezervátumban
recommended route Difficulty easy Open
11
8.4 km
2:45 h
439 m
439 m
A Déli-Bükk kellemes tölgyeseiben kalandozó körtúrán felkapaszkodunk a környék legmagasabb csúcsára, a Várhegyre, ahol kilátó helyett ősi vármaradvány és egy erdőrezervátum fogad. Az erdei hangulatot csak a Várkúti turistaház és az előtte sütkérező kis tisztás töri meg. Megérdemelt piknikünk után, a visszaúton ismét vegyes erdővel borított völgykatlanban ereszkedünk Síkfőkútra. Hangulatos erdei körtúra a vár-hegyi erdőrezervátummal és egy bronzkori várral megkoronázva.
??????
Hiking Trail · Bükkalja
Zarándoklat a Nagy-Egedre
recommended route Difficulty easy Open
2
11 km
3:15 h
417 m
417 m
Lankás terepen, a várost övező szőlőkben és a Bükk legmesszebb nyújtózó tölgyesében jutunk fel a Nagy-Egedre, az egriek szimbolikus látóhegyére, hogy madártávlatból tekintsünk le a papok városára, a Bükk és a Mátra Palócföldben összeolvadó vidékére. Visszafelé a nyugati oldal meredek lejtője látványos panoráma-részleteket mutat, miközben érdekes tanösvényen ereszkedünk. Kiskertek labirintusában érünk vissza a városba a sokat látott egri vár falaihoz. Hangulatos túra szőlőkkel, kilátásokkal, tölgyesben kanyargó erdei utakkal.
??????
Hiking Trail · Bükk-hegység
Barangolás az érsekség erdőiben
recommended route Difficulty easy Open
2
17.5 km
5:15 h
697 m
697 m
Kellemes körtúránkkal a Dél-Bükk leghosszabban elnyújtózó vonulatát járjuk be Felsőtárkány és Eger között. A vár-hegyi erdőrezervátum peremén, a nemzeti park fokozottan védett területén az egyik utolsó bükki rengetegbe pillanthatunk be, míg a kilátópontokról, az Eged-hegy füves oldaláról és a Kövesdi-kilátó sziklás erdei tisztásáról a Bükk lábát, az Alföld fölé tornyosuló hátakat, valamint Palócföld hullámzó dombvidékét láthatjuk a végtelenbe nyújtózni. Tartalmas, hangulatos körtúra a Bükk utolsó, déli vonulatán, tölgyesekben, kilátópontok hátán.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
„Látókövek" körtúrája a Bükk-fennsík peremén
recommended route Difficulty moderate Open
5
12.9 km
4:15 h
722 m
722 m
A Bükk nagy klasszikusa ez a Három-kőn át Tar-kőre, a hegység legmagasabb természetes kilátópontjára vezető túra. Egész évben sok kiránduló keresi fel a remek kilátópontot, ahogy az Országos Kéktúra útvonala is érinti - nem véletlenül. A Tar-kőről végig belátjuk a fennsík déli leszakadását, a Déli-Bükk völgyeinek és csúcsainak nagy részét, Egert és a Mátrát, de még a tokaji Nagy-hegy is kivehető jó időben. Kitérőt tehetünk a száz éve érintetlen Őserdőhöz, a bükki rengeteg szívéhez, majd visszafelé a Török úton egy különleges lejtőpihenőn, a leszakadó fennsíkperem hosszanti, vízszintes párkányán oldalazunk az idilli, öreg erdőben. Az útvonal látványban és hangulatban a legszebb bükki túrák egyike.
??????
Hiking Trail · Bükkvidék
A Bükk belsejének legeldugottabb vidékein
recommended route Difficulty moderate Open
19.1 km
6:40 h
1,091 m
1,000 m
Túránk a bükki vadon központi részére vezet: a legvadregényesebb tájakra, messze a településektől. Az északnyugati erősségtől, a Gerennavártól egészen a legszélső dél-bükki látókőig, az Őr-kőig sorba járjuk a hegység legeldugottabb vidékeit. Három fokozottan védett területen keresztül kapunk egy jellemző szeletet a Bükkből. A Szalajka-völgy forrásokban és hangulatokban gazdag szurdoka, a Leány-völgy feletti sziklás Gerennavár történelmi kilátópontja és a fennsíkperemi kövek vadregényes vonulata mind elsőrangú túracélpont, amit ezen az útvonalon bejárhatunk.
??????
Hiking Trail · Bükk-hegység
A Török úton a Bükk déli kapujához
recommended route Difficulty easy
2
12.8 km
4:00 h
559 m
559 m
Tekervényes túránkkal a Déli-Bükk mélyére kalandozunk, ahol a Hór-völgy felé magasodó sziklaormon felkeressük a már csak nyomaiban felsejlő Ódorvárat. A hely hangulata és pozíciója is impozáns. A sziklaszirtről feltáruló panoráma egyedi a Déli-Bükkben: szinte az egész fennsíkperemet belátjuk, míg a Hór-völgy mély bevágása a lábunk alatt kanyarodik ki a hegyek szorításából, hogy a lankás dél-bükki dombvidék erdői között az Alföld síkjába simuljon. A kirándulás végén még egy hasonlóan látványos hegyoldalt érintünk, ahol a teljes Bükk-fennsík, azaz annak déli pereme, sziklás csúcsai felsorakoznak, hogy a látvánnyal betelve visszatérjünk a Barát-völgy idilli hegyközi kaszálórétjeihez.

Dog-friendly hiking in the surroundings

Discover more in Egri járás

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp