Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Dog-friendly holidays in Edelényi járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Edelényi járás you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Edelényi járás

??????
Hiking Trail · Aggteleki Nemzeti Park
A Szelce-völgy, a karszt ékköve
recommended route Difficulty easy Open
2
15.8 km
4:15 h
204 m
204 m
Jósvafő természeti értékekben gazdag környékének legszebb túraútvonala a Szelce-völgyön vezet keresztül. Tartalmas körtúránk ezt felfűzve az Aggteleki-karszt legjavát mutatja be. Az összetevők: karsztpatakok, tágas, horpadt legelők, vadregényes erdők, kilátások, no meg Szelcepuszta történelme.
??????
Hiking Trail · Aggteleki-karszt
A kurucok központjában, a karsztvidéken
recommended route Difficulty easy Open
1
15.1 km
4:15 h
404 m
404 m
Túránk Gömör és Torna festői határvidékére kalauzol: a középkori eredetű falmaradványokkal letűnt dicsőségére emlékező Szádvár kilátópontjára, majd a világháború idején felszámolt Derenk romközségbe tartunk, ahol már a természet, a vadállatok vették vissza a tágas, fennsíki medencét. Bejárjuk a Ménes-völgy kacskaringózó szalagját is, melyet az erdővel takart hegyoldalak hosszan kísérnek Szögliget meghitt falujáig. Sziklás szirt; sűrű rengeteg; széles medence és erdős völgyfüzér; zegzugos, borókás rétek; valamint patakparti égermocsarak kísérnek végig utunkon az Aggteleki-karszt elvarázsolt világában.
??????
Hiking Trail · Gömör-Tornai-karszt
A Telekes-völgy környékének kincsei
recommended route Difficulty moderate Open
8.2 km
4:40 h
456 m
456 m
A Szendrő feletti alacsony vonulatok meglepően nagyszerű túraterepet rejtenek: a Telekes-patak szurdokát és a Korlát-hegy hosszú hátának füves kilátópontjait. Mindkettő kárpáti hangulatot idéz.
??????
Hiking Trail · Aggteleki-karszt
A szerény léptékek hazájában, a Galyaság dombjain
recommended route Difficulty moderate Open
17.6 km
4:50 h
449 m
629 m
Kiadós túránk az Aggtelek környéki vidék félreeső részére, a Galyaság dombjai közé vezet. Látványos karsztjelenségek helyett itt alacsony hátak erdőfoltjai, szelíd panorámák és elnéptelenedő, régies megjelenésű falvak képezik az út díszleteit.
??????
Hiking Trail · Szalonnai-hegység
Zarándokút a Szalonnai-hegység remetéihez
recommended route Difficulty easy Open
12.3 km
3:30 h
407 m
407 m
Az alig pár négyzetkilométeres Szalonnai-hegységben teszünk hangulatos körtúrát a rejtett zugok felkeresésével. Felkeressük hazánk legépebben megmaradt pálos kolostorromját, fokozottan védett erdőbe és hangulatos karsztvidékre látogatunk a Hármas-hegy körül. Elvonulós zarándoklat hazánk egyik legeldugottabb vidékén, a Bódva-völgy kanyarulatában.
??????
Farm · Sajó-Hernád-medence
Vár-Lak vendégház
A vendégház a Szendrői-hegység ölelésében, a Bódva völgyében található, az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában. A közelében több jelzett turistaút halad. A Vár-Lak vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Hiking Trail · Aggteleki-karszt
Barangolás a zsombolyokat rejtő rengetegben
recommended route Difficulty easy Open
16.1 km
4:40 h
637 m
637 m
Körtúránkkal beleveszünk az Alsó-hegy, a Bába-völgy és a Vecsem-bükk misztikus erdőségébe, ahol hazánk különleges barlangjait, keletkezésük okait kutatjuk - természetesen csak a felszínen. Hogy mit rejt az Alsó-hegy rengetege, e töbrökkel hullámos karsztvidék, azt csak személyesen tapasztalhatjuk meg az ősi hangulatú világ kulisszái mögé lépve. Bár a mélység titkait csupán a barlangászok láthatják, a barlangok, zsombolyok bejáratánál átérezhető a párás sötétségbe vesző üregek atmoszférája. Mohás fatörzsek és sziklák labirintusában barangolunk; a sűrű erdőségek palástját mindössze a fennsíki kaszálók, valamint a falu körüli rétek nyitják fel.
??????
Hiking Trail · Szendrői-rögök
Vándorlás a Cserehát kies halmain
recommended route Difficulty easy Open
19.9 km
5:30 h
557 m
557 m
Hazánk egy szinte elfeledett, ritkán járt vidékén barangolunk megannyi történelmi emlék körül. Érintjük Szendrő mindkét várhelyét, a Bebek és a Felsővár maradványait. Átkelünk a galvácsi dombokon, ahol az 1956-os eseményekre emlékezik a falu körüli tanösvény. Meszesre az Árpád-kori alapokon nyugvó református templomnál érkezünk. Nagy ívben kanyarodunk vissza a Bódva völgye felé a Rakacai-víztározó déli partján, ahol a háború után újjáépülő gazdaságot vízzel ellátó mérnöki alkotás csillog a lankás dombhátak között. Végül Csehipuszta évszázados majorja felett ereszkedünk vissza az egykori megyeszékhelyre, a Bódva-parti őrhelyre, Szendrőre.
??????
Youth hostel · Gömör-Tornai-karszt
Szalamandra-ház (Szögliget)
A szögligeti Ménes-völgy bejáratánál található Szalamandra-ház az Aggteleki Nemezeti Park ökoturisztikai bázisaként üzemel. Erdei iskolaként nemcsak magánszemélyek elszállásolására, de osztálykirándulások és egyéb iskolai foglalkozások lebonyolítására is alkalmas.
??????
Campsite · Gömör-Tornai-karszt
Szalamandra-ház (Szögliget) - Kemping

Dog-friendly hiking in the surroundings

Discover more in Edelényi járás

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp