Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Try Pro for free
Choose a language

Dog-friendly holidays in Dél-Dunántúl

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Dél-Dunántúl you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Dél-Dunántúl

Alkonyat a Mecsekkel a Bati-kereszt kilátóból
Hiking Trail · Szekszárdi-dombság
Szekszárdi nagy kör
recommended route Difficulty moderate Open
2
19.9 km
6:05 h
635 m
635 m
Hosszú, tartalmas körtúra a Szekszárdi-dombság szívében, mely magába foglalja a belvárost, forrásokat, kápolnát és kilátókat. Az útvonalat az árnyas Sötét-völgy és a Szarvas-szurdik teszi teljessé.
Szálkai táj, távolban a Mecsek
Hiking Trail · Szekszárdi-dombság
A szálkai bikától a grábóci kolostorig
recommended route Difficulty easy Open
3
16.4 km
4:45 h
410 m
410 m
E körtúra fókuszában Szálka és kiváló fekvésű víztározója, Grábócon a szerb ortodox templom és kolostor, a grábóci kilátó, visszafelé szép dombsági táj áll. Bár egy szakasz műúton vezet, a végig szép és változatos terepet családoknak, társaságoknak is ajánljuk.
Csónakkölcsönző a Kovácsszénájai-tó gátjánál
Hiking Trail · Mecsek
Karsztvizek igézetében a Mecsek lankáin
recommended route Difficulty easy Open
5
13.2 km
3:50 h
308 m
308 m
Nagyrészt jelzetlen utakat követő túránk a Mecsek északi lejtőinek karsztvizekből duzzasztott tavait tárja fel. Abaliget víztükre után az orfűi tórendszer ismert és mellőzöttebb tagjait is meglátogatjuk; strandtól a fülledt égerlápig fedezzük fel ezt az ember által teremtett természeti édenkertet.
Szántók mellet halad a Z jelzés Cserénfa határában
Hiking Trail · Zselic
Nagy túra Simonfa és Kaposgyarmat körül
recommended route Difficulty difficult Open
21.5 km
5:45 h
449 m
449 m
Hosszú, de nem túl megerőltető körtúra az erdőkkel borított zselici dombokon át löszbabákat rejtő mélyúttal, haranglábbal, kulcsosházzal, a Kaposgyarmati-mésztufahasadékkal és több kilátóponttal.
A kistótvárosi magánkilátó sajnos nem látogatható
Hiking Trail · Zselic
Zselici sziklaformák nyomában
recommended route Difficulty moderate Open
1
15.4 km
4:40 h
486 m
495 m
A Zselic szelíd lankái közt rejtőző két érdekes földtani látványosságot is érint ez a túra: a Csepegő-követ és a Kaposgyarmati-mésztufahasadékot. Erdőkön, gyepeken át vezető utunk néhány kilátópontot is tartogat.
Fehérkő vára
Hiking Trail · Külső-Somogy
Erdei séta Fehérkő várához Kerekiből
recommended route Difficulty easy Open
3
4.3 km
1:20 h
165 m
165 m
Romantikus romhoz kapaszkodunk az egyik megmaradt somogyi erdőfoltban, a homokhát meredek letörésén. Kereki felett rejtőznek Fehérkő egykor díszes, míves erődítményének tarka domborművé mállott falai. Hangulatos sétánkon erdőt, mezőt, ódon várat és modern völgyhidat is megtekintünk a somogyi dombok rejtekén.
Kaposgyarmati mésztufahasadék
Hiking Trail · Zselic
Zselici hullámok hátán Bőszénfára
recommended route Difficulty moderate Open
13.8 km
4:00 h
325 m
309 m
A Kaposgyarmati-mésztufahasadékot érintő túra dombhátakat és a völgyeket átszelve vezet minket Bőszénfára. Útközben változatos erdőtársulásokat érintünk, és a táj története is megelevenedik előttünk. 
A Sas-réti sziget pavilonja
Hiking Trail · Zselic
Körtúra a Zselic ékkövéhez, a Sas-rétre
recommended route Difficulty moderate Open
2
16.4 km
4:50 h
424 m
424 m
Ez a Bőszénfáról induló körtúra a zselici erdőkön át jut el Terecseny zsákfalujába, majd az Aligvár-forrás érintésével a míves vadászkastélyáról híres, pazar fekvésű Sas-rétre. Érdemes kora tavaszra, az európai kakasmándikó virágzására időzíteni a túrát.
A Tihanyi-szoros a magaspartról a balatonföldvári és a szántódi kikötővel
Hiking Trail · Külső-Somogy
Két világ találkozásánál a Somogy rejtekén
recommended route Difficulty easy Open
1
19.8 km
5:45 h
470 m
526 m
Kevés annyira ellentmondásos hely van hazánkban, mint a külső-somogyi dombok vidéke, ahol a régi és az új világ feszül egymásnak egy szűk sávban. Az elmúlt évszázadok rágta fehérkői vár romjaitól ereszkedünk a mindig megújuló Balaton partjáig sűrű tölgyeseket, legelővel nyitott dombtetőket keresztezve. Áthaladunk "Somogyország" legmagasabb dombján, ami alig emelkedik 300 méter fölé - ennek ellenére remek panorámákban lehet részünk a kopasz dombtetőkről a Balatonra, a távoli tanúhegyekre és az egész Balaton-felvidékre. A két világ határán az ország legnagyobb hídja, az Alpesekben is tekintélyesnek mondható, közel 2 kilométer hosszú és 100 méter magas Kőröshegyi völgyhíd lábai között haladunk át, ami jelképes válaszfalként feszül a régi és az új között.
Löszös dűlőúton hagyjuk el Belacot
Hiking Trail · Szekszárdi-dombság
Szekszárdi löszölés
recommended route Difficulty moderate Open
17.5 km
4:55 h
393 m
417 m
Közepes nehézségű túra Kakasdról Szekszárd belvárosába, sok panorámás szakasszal, szűk löszmélyutakkal. Átszeljük a szőlővel és erdőkkel borított Szekszárdi-dombvidéket, amelyet két kilátóból is megcsodálhatunk.

Find Dog-friendly hiking in neighboring regions

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp