Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
  • Barát az úton
    Barát az úton Photo: Tadeusz Lakota, Unsplash

Dog-friendly holidays in Budapest

Közép-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Budapest you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Budapest

Az Ördög-orom tetején
Hiking Trail · Budai-hegység
Púpok Buda hátán
recommended route Difficulty easy Open
4
11 km
3:30 h
456 m
476 m
Túránk a Széchenyi-hegytől a János-hegyig tartó hegycsoportot mutatja be a legfontosabb kilátópontokkal, Budapest klasszikus és némileg elfeledett kirándulóhelyeinek felfűzésével.
A Jegenye-völgyi vízesés tavasszal
Hiking Trail · Budai-hegység
Kalandozás Solymár körül a Budai-hegység északi végein
recommended route Difficulty easy Open
5
14.1 km
3:55 h
438 m
397 m
Zegzugos úton, tartalmas túrán fedezzük fel a Solymár körüli hegyek látványosságait, az alapjaitól újjáépített solymári várat, a játékos Paprikás-patak sziklás szurdokát, a Zsíros-hegy turistaságának történetét, a Sziklás-hegy kilátópontját, vad letöréseit és a Pilisvörösvári-medence bányászmúltját.
Hiking Trail · Budai-hegység
Panorámaút Óbuda és Hűvösvölgy között, a Hármashatár-hegy kultúrerdejének ösvényein
recommended route Difficulty easy Open
3
8.2 km
2:45 h
404 m
474 m
Buda északi határában a Hármashatár-hegy tágabb tömbjét járjuk be, ahol a barlangok mélyétől a hegytetők szikláinak kilátópontjáig érdekes és látványos képződményeket, épületeket érintünk.
A Sorrento dolomotsziklái
Hiking Trail · Budai-hegység
Kopárok és fenyőerdők Budaörs határában
recommended route Difficulty easy Open
8
13.4 km
4:15 h
426 m
690 m
A kárpáti bükkösöktől a mediterrán fenyvesekig változatos hangulatok közt túrázunk a főváros erdeiben. Felszentelt kegyhely, dolomittornyok és a Budaörsi-kopárok kilátópontjain át vezet Budapest körüli sétánk.
Látványos sétány az Apáthy-szikla párkányán
Hiking Trail · Budai-hegység
Az Ördög-árok völgye körül
recommended route Difficulty moderate Open
8
12.5 km
4:00 h
404 m
424 m
Sokszínű körtúra a főváros határai között, a budai hegyek két nagy tömbjét elválasztó völgy körül. Kijut mindenből, ami a Budai-hegységre jellemző: tömött erdők, sétányok, kilátók és sziklák szegélyezik utunkat, mely felváltva halad városi és erdei környezetben.
A Róka-hegy elbányászott teteje a főváros házaiban született újjá
Hiking Trail · Pilis-hegység
Kalandozás a Kevélyek hullámain
recommended route Difficulty easy Open
2
14 km
4:25 h
629 m
609 m
A Nagy-Kevély a fővárostól karnyújtásnyira, a Pilis hegység legkönnyebben elérhető, igazi hegyvidéki élményt nyújtó sziklás orma, melynek gerince egy kellemes és látványos kirándulást kínál. Kilátópontjain megtaláljuk a hegyek tetszetős oldalát, virágos réteken sütkérezhetünk remek panorámával a Duna völgyére, körülötte pedig lankás ligetekben sétálhatunk. A környék geológiájának feltártsága is szerencsésen gazdag a Kevélyek körül: a fővárost övező főbb kőzettani, morfológiai jellegek jól megfigyelhetőek utunk során.
A Normafa, a János-hegy és a Hárs-hegy a Kálvária-hegyről nézve
Hiking Trail · Budai-hegység
Nyúlcipővel a főváros határában a Hármashatár-hegy sétányain
recommended route Difficulty easy Open
1
15.4 km
4:25 h
309 m
310 m
A Hármashatár-hegy tömbjét kerüljük egészen a pesthidegkúti kálváriáig, amely a környék legimpozánsabb körpanorámáját kínálja. A Budai-hegység északi peremén haladunk, így déli irányban a hegység nagy részére rálátunk, míg észak felé a Pilis vonulatán tekinthetünk végig a tágas Pilisvörösvári-medence túloldalán. A túránkkal követett kényelmes szintút a futók kedvelt gyakorlópályája, ahol mi is nyúlcipőt húzhatunk, és kellemes erdőkben, remek kilátásokkal fűszerezve magunk mögött hagyhatjuk a várost.
Sziklabércek Budaörs fölött (Odvas-hegy)
Hiking Trail · Budai-hegység
Hideg völgyből forró sziklákra - Hűvösvölgytől Budaörsig
recommended route Difficulty moderate Open
4
15.5 km
4:40 h
613 m
688 m
Budapest határán túrázva tartalmas keresztmetszeti képet kaphatunk arról, mennyire sokrétű, mozaikos hegyi táj terül el a főváros oldalában. Hűvösvölgyből Budaörsre tartó útvonalunk a budapesti erdőség legjavát kínálja, kiadós, vérbeli túraélményt egy nagyváros peremén.
A hegyek övezte reptér a Homok-hegyről
Hiking Trail · Budai-hegység
Lebegés a főváros felett - a vitorlázórepülés nyomában
recommended route Difficulty easy Open
2
10.1 km
3:30 h
398 m
430 m
A honi vitorlázórepülés történelmi bélyegei között emelkedünk a főváros fölé, hogy aztán annak légterét súrolva, komótosan ereszkedjünk be Budapest szövetébe. Kijut az izgalmakból: népszerű kirándulócélpontok, panorámás sziklahátak és sokszínű erdők jellemzik a Hármashatár-hegy csoportját, mely „rokonai" közt a legépebben őrzi a Budai-hegység eredendő táji adottságait. Az útvonal átfogó képet kínál e pezsgő túraparadicsomról.
Kilátás a Nagy-Szénásról, háttérben a Pilis
Hiking Trail · Dunazug-hegyvidék
Téry Ödön emlék-teljesítménytúra 50
recommended route Difficulty difficult
47.3 km
12:00 h
1,220 m
1,363 m
Ezen útvonal a 2021-ben egyéni túraként teljesíthető Téry Ödön teljesítménytúra 50 km távjának nyomvonala. Szervező: Téry Ödön Turista Baráti Társaság
Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp